Welkom, gast
U dient zich te registreren voordat u berichten kunt plaatsen op dit forum.

Gebruikersnaam
  

Wachtwoord
  

Forums doorzoeken

(Geavanceerd zoeken)

Statistieken
» Leden: 574
» Meest recente lid: Torrr
» Aantal topics: 5,781
» Aantal berichten: 14,150

Volledige statistieken

Gebruikers online
Er zijn momenteel 62 gebruikers online.
» 1 leden | 61 gasten
X-Treme

Meest recente topics
[6104] Pryzm
Forum: VOLT!
Laatste bericht door Vuurwerkkoning
2 uur geleden
» Reacties: 2
» Weergaven: 207
Eindje-Pyro Vuurwerkfilmp...
Forum: Foto's & Video's
Laatste bericht door Eindje-Pyro
4 uur geleden
» Reacties: 54
» Weergaven: 3,751
Frits Broks (Rijswijkse V...
Forum: Vuurwerk in de media 2018
Laatste bericht door Robin
Gisteren, 11:41
» Reacties: 0
» Weergaven: 13
Mayhem Vuurwerk Filmpjes
Forum: Vuurwerksites
Laatste bericht door mayhem
Gisteren, 09:25
» Reacties: 2
» Weergaven: 101
[1742]Royal Wave
Forum: Wolff Diversen
Laatste bericht door Vuurwerkkoning
17-02-2018, 20:47
» Reacties: 3
» Weergaven: 195
Kabinet moet snel besliss...
Forum: Vuurwerk in de media 2018
Laatste bericht door Robin
17-02-2018, 10:42
» Reacties: 0
» Weergaven: 31
Grote steden: kabinet, sc...
Forum: Vuurwerk in de media 2018
Laatste bericht door Robin
16-02-2018, 11:20
» Reacties: 0
» Weergaven: 29
Werkstraffen geëist tegen...
Forum: Vuurwerk in de media 2018
Laatste bericht door Robin
15-02-2018, 05:17
» Reacties: 0
» Weergaven: 29
OPBOUW EN BACKSTAGE BIJ V...
Forum: AVP op Youtube!
Laatste bericht door oerendhard
14-02-2018, 21:48
» Reacties: 1
» Weergaven: 41
[1031] Afthershock Thunde...
Forum: Geisha Diversen
Laatste bericht door Vuurwerkkoning
14-02-2018, 18:38
» Reacties: 1
» Weergaven: 160

 
  Frits Broks (Rijswijkse Vuurwerkhal): ”Levensgevaarlijk advies burgemeesters om knalv
Geplaatst door Robin - Gisteren, 11:41 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Geen reacties

resim

De burgemeesters van Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht willen een landelijk verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Burgemeester Pauline Krikke en haar collega’s van de drie andere grote steden hebben een brief gestuurd aan het ministerie van Justitie en Veiligheid en de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid zorgen deze twee soorten vuurwerk voor de meeste overlast en gewonden.

“Een levensgevaarlijk advies,” vertelt Frits Broks, eigenaar van de Rijswijkse en Zoetermeerse Vuurwerkhal. “Dat betekent dat er nog meer dan de nu bekende 10 tot 15% illegaal vuurwerk gaat worden geïmporteerd. Het gaat dus nog veel gevaarlijker worden. Meer zwaar gewonden en doden en meer spullen opgeblazen omdat dat nu eenmaal alleen met illegaal vuurwerk lukt. Verder nog meer import van het legale vuurwerk uit de rest van Europa dat vaak nog te zwaar is voor Nederlandse. Ik wens de burgemeesters veel sterkte.” Ook voor Broks zelf zal het een flinke financiële tegenvaller worden. Hij overweegt om bij een verbod zijn vuurwerk nu in Duitsland aan Nederlanders te verkopen.

[/url]
[url=https://rijswijksdagblad.nl/frits-broks-rijswijkse-vuurwerkhal-levensgevaarlijk-advies-burgemeesters-om-knalvuurwerk-en-vuurwerk-verbieden/]BRON

Dit onderdeel afdrukken

  Kabinet moet snel beslissen over landelijk vuurwerkverbod, schrijven vier burgemeeste
Geplaatst door Robin - 17-02-2018, 10:42 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Geen reacties

Het kabinet moet snel een besluit nemen over het mogelijke verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Dat schrijft burgemeester Pauline Krikke van Den Haag mede namens haar collega-burgemeesters uit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht in een brief aan minister Grapperhaus en staatssecretaris Van Veldhoven.

Vorig jaar pleitte de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) voor een vuurwerkverbod vanwege het letsel en de overlast die vuurwerk ieder jaar veroorzaakt. Het Nederlands Genootschap van Burgemeesters sloot zich daar toen bij aan. Het is nog niet duidelijk of het kabinet dit advies opvolgt. Dit voorjaar gaat een brief over het vuurwerkbesluit naar de Tweede Kamer waarin wordt gereageerd op de aanbevelingen van het OVV. 'Er moeten zeker een aantal dingen veranderen', aldus minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie tegen het ANP. Hij komt ook met een voorstel dat het lastigvallen van hulpverleners zwaarder bestraft. 'Daar willen we één goed pakket van maken.'

Citaat:'We willen juist nu het debat voeren omdat het straks tegen de jaarwisseling een andere lading krijgt'
Woordvoerder burgemeester Krikke

'We willen juist nu het debat voeren omdat het straks tegen de jaarwisseling een andere lading krijgt. Vuurwerk is een onderwerp dat altijd tot een heftig debat leidt in de samenleving', aldus de woordvoerder van burgemeester Krikke. De tweede reden om het onderwerp nu aan te kaarten, is van praktischer aard. De jaarwisseling kost maanden voorbereiding. Grote gemeenten beginnen er al voor de zomer mee. 'En de vuurwerkbranche heeft ook recht op duidelijkheid, want die beginnen ook niet pas in november met hun inkoop.'

De burgemeesters van de grote steden wijzen erop dat een landelijk verbod meer effect heeft dan lokale regels. 'Dan kan het een wezenlijke bijdrage leveren aan het terugdringen van het aantal gevallen van vaak ernstige en blijvende letselschade en van de overlast', schrijft Krikke. Ze vreest dat lokale regulering slechts tot een 'waterbedeffect' zal leiden. Om effectief te zijn, is het volgens de burgemeesters noodzakelijk dat zowel de verkoop als het afsteken van knalvuurwerk en vuurpijlen wordt verboden.

'Als het in Den Haag niet mag en in het nabijgelegen Rijswijk wel, gaan mensen aan de andere kant van het gemeentebord staan om vuurwerk af te steken', aldus de woordvoerder. 'Dat levert rare situaties op. We willen het probleem niet bij andere gemeenten over de schutting gooien.'

Citaat:'We ontnemen mensen niet hun plezier, maar het vuurwerk wordt wel veilig afgestoken'

In de brief staat verder dat er maatschappelijk draagvlak is voor een beperking van het gebruik van vuurwerk, maar er ook een aanzienlijk deel van de bevolking is dat geen reden tot verandering ziet. Daarom moet het maatschappelijk debat hierover zo snel mogelijk op gang komen. De woordvoerder benadrukt dat de G4 geen verbod wil op al het vuurwerk, maar op het meest gevaarlijke en overlast en letsel veroorzakende vuurwerk. 

Vuurwerkliefhebbers kunnen siervuurwerk blijven afsteken en ook professionele vuurwerkshows zoals bij de Hofvijver in Den Haag en de Erasmusbrug in Rotterdam kunnen uitkomst bieden. 'Dan ontnemen we mensen niet hun plezier, maar wordt het vuurwerk wel veilig afgestoken. We hebben niet de illusie dat we iedereen hierin meekrijgen en dat 100% van de bevolking dit juichend zal ontvangen. Maar we proberen het voor iedereen zo veilig en gezellig mogelijk te laten verlopen.'BRON

Dit onderdeel afdrukken

  Grote steden: kabinet, schiet op met dat vuurwerkverbod
Geplaatst door Robin - 16-02-2018, 11:20 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Geen reacties

De vier grote steden willen dat het kabinet haast maakt met een besluit over een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. De Haagse burgemeester Krikke schrijft dat mede namens haar G4-collega's in een brief aan minister Grapperhaus en staatssecretaris Van Veldhoven.
De vier sluiten zich net als hun collega-burgemeesters aan bij een advies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Die pleitte eind vorig jaar voor een verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk omdat die elke jaarwisseling veel letsel en overlast veroorzaken.

'Snel besluit'
Het kabinet heeft nog niet besloten of het het advies opvolgt. De G4-burgemeesters hopen dat er snel een besluit komt, "zodat op tijd bekend is welke regels komende jaarwisseling gelden voor de verkoop en het afsteken van vuurwerk". Ze wijzen erop dat de voorbereidingen in veel gemeenten al in een vroeg stadium beginnen.
De grote steden zeggen dat een landelijk verbod effectiever is dan lokale maatregelen. "Lokale regulering zal slechts een waterbedeffect tot gevolg hebben", schrijft Krikke.
Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zegt dat het kabinet werkt aan maatregelen. Hij komt in de eerste helft van het voorjaar met een "totaalpakket". Hierin zit bijvoorbeeld ook het zwaarder straffen van geweld tegen politie en hulpverleners.

BRON

Dit onderdeel afdrukken

  Werkstraffen geëist tegen gezin uit Geesbrug wegens handelen in illegaal vuurwerk
Geplaatst door Robin - 15-02-2018, 05:17 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Geen reacties

Geesbrug - Een 14-jarige jongen uit Geesbrug en zijn ouders (49 en 50 jaar) verschenen dinsdag voor de rechter in Assen voor handel in illegaal vuurwerk. Tussen half mei en half september 2016 zouden de vader en de zoon door heel Nederland onder andere nitraten en vlinderbommen hebben verkocht.


De rechtszaak vond plaats achter gesloten deuren vanwege de jonge leeftijd van de zoon. Tegen hem eiste het Openbaar Ministerie honderd uur werkstraf, waarvan vijftig voorwaardelijk. Ook moet hij 900 euro, die hij destijds - toen hij 12 jaar was - zou hebben verdiend met de handel, terugbetalen aan de staat.

Strafeisen tegen ouders
Tegen zijn 50-jarige vader eiste het OM honderd uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijk. De moeder hoorde een boete van 1500 euro en twee weken voorwaardelijk eisen. Volgens het OM is zij medeverdachtwoordelijk voor de handel en waste ze ook bijna 2000 euro wit. Dat zou haar zoon hebben verdiend met de vuurwerkhandel.

Geen verklaring
In de woning van het gezin werd een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk gevonden. Volgens het OM werd ook in Balkbrug illegaal vuurwerk van de jongen en zijn vader gevonden. Hoe zij aan het vuurwerk kwamen, is niet duidelijk geworden. De jongen heeft gezwegen en zijn ouders zeggen het niet te weten.


De rechter doet 27 februari uitspraak. (ADP)

[/url]
[url=https://www.hoogeveenschecourant.nl/nieuws/regio/527381/werkstraffen-geeist-tegen-gezin-uit-geesbrug-wegens-handelen-in-illegaal-vuurwerk.html]BRON

Dit onderdeel afdrukken

  OPBOUW EN BACKSTAGE BIJ VUURWERKSHOW!
Geplaatst door Arjan - 14-02-2018, 15:09 - Forum: AVP op Youtube! - Reacties (1)Dit onderdeel afdrukken

  Vuurwerk op hals van paard geplakt en aangestoken, Eros komt er met schroeiplekken va
Geplaatst door Robin - 13-02-2018, 11:11 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Reacties (1)

resim


EINDHOVEN - Drie keer per dag bezoekt de 19-jarige Chiara Curcuruto haar paard Eros. Hij staat in een stal in de buurt van het Eindhovens stadsdeel Woensel. Net nu Chiara op vakantie is in Oostenrijk gebeurde er iets verschrikkelijks: onbekende daders plakten vuurwerk op de hals van Eros. “Hij was heel paniekerig”, vertelt de aangeslagen Eindhovense.
Zondagochtend kreeg Chiara een verontrustend telefoontje van een vriendin die tijdens haar vakantie voor Eros zorgt. “Hij stond binnen in de stal”, vertelt Chiara vanaf haar vakantieadres. “De daders zijn binnengedrongen, hebben zijn halsdeken afgedaan en het vuurwerk met zwarte tape op zijn hals geplakt, precies op de plek waar zijn slagader zit.”

Schroeiplekken
Wonder boven wonder kwam het onschuldige dier er redelijk goed vanaf. “Het vuurwerk is afgegaan, maar hij heeft gelukkig alleen schroeiplekken opgelopen.” Eros heeft wel veel stress. “Hij durfde zijn stal niet meer in. Hij was heel bang”, aldus Chiara. “Mijn vader moest hem op een andere plek eten geven.” 

Chiara’s moeder gaat woensdag aangifte doen. Eerder kan niet vanwege de carnavalsdrukte bij de politie. Of het een gerichte actie is, weet Chiara niet. “Ik heb wel een raar gevoel. Hij staat daar nu alleen en ik ben heel ver weg. Ik weet niet wat er nog kan komen.”

Eerdere mishandelingen
Bovendien is het niet de eerste keer dat er iets gebeurt. De shetlander van Chiara is tijdens haar vakantie al twee keer weggelopen. In een wei tegenover de stal van Eros zijn eerder de staarten van paarden afgeknipt. Volgens de Eindhovense worden nu camera’s en schrikdraad geplaatst bij de stal.

Chiara denkt erover om haar paard te verplaatsen, maar dat is een lastige keuze. Eros is opgegroeid in die kudde. “Ik hoop gewoon dat het geen gerichte actie is”, zegt Chiara. “Dat hij niet bang hoeft te zijn. En dat de dader snel wordt gevonden.”


BRON

Dit onderdeel afdrukken

  Vader die werd afgetuigd om kritiek op vuurwerk: 'Het beheerst ons leven'.
Geplaatst door Robin - 11-02-2018, 23:55 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Reacties (1)

resim


Vader die werd afgetuigd om kritiek op vuurwerk: 'Het beheerst ons leven'
BEMMEL - De 49-jarige man uit Haalderen die in de nieuwjaarsnacht zwaar werd mishandeld in Bemmel, spreekt voor het eerst over wat hem die nacht is overkomen. ,,Ik ben echt heel hard te grazen genomen.’’ De daders zijn nog niet gepakt, de zaak is binnenkort te zien in het programma Opsporing Verzocht. 

De Haalderenaar kreeg het kort na de jaarwisseling rond 02.00 uur aan de stok met drie jongemannen, die vuurwerk hadden gegooid in de richting van zijn vriendin en kinderen. 
Hij zei daar wat van en kreeg vervolgens een kopstoot en enkele rake trappen en klappen. ,,Ik wilde nog weglopen, maar werd vastgepakt en kon niet meer wegkomen. Ik ben pakweg tien minuten buiten westen geweest’’, vertelt het slachtoffer, dat anoniem wil blijven.

Voorzichtiger
Sinds een week is hij weer aan het werk, maar de gevolgen van de mishandeling zijn nog steeds zichtbaar. De Haalderenaar heeft nog steeds blauwe plekken in zijn gezicht. ,,Ik zou eerst geopereerd moeten worden aan mijn oog, maar gelukkig hoefde dat uiteindelijk niet. Ik heb nog last van mijn ribben.’’
Of het slachtoffer opnieuw voor zijn gezin zou opkomen? ,,Ja, mijn gezin betekent alles voor mij. Maar als ik zie dat een vreemde lastig wordt gevallen op straat, weet ik niet of ik er wat van zeg. Ik ben voorzichtiger geworden. Als ik boodschappen doe, kijk ik achterom.’’

Stroomversnelling
Het politie-onderzoek is nog in volle gang, zo bevestigt een politiewoordvoerster. Aanhoudingen zijn nog niet verricht. Wel zijn er enkele tips binnengekomen. Het slachtoffer en zijn vriendin hopen dat de uitzending van Opsporing Verzocht – dat dinsdag 20 februari uitgebreid aandacht besteedt aan de mishandeling – het onderzoek in een stroomversnelling brengt. ,,Wij zijn gevraagd of wij zelf mee wilden werken aan de opnames, maar wij komen liever niet op tv. De mishandeling beheerst nog steeds ons leven’’, vertelt de vriendin van de man.
Het slachtoffer slaapt sinds de mishandeling heel slecht. ,,Ik lig 's nachts te piekeren. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Waarom?’’BRON

Dit onderdeel afdrukken

  35'S - Silver Fish + Blue Stars 50mm
Geplaatst door mayhem - 09-02-2018, 22:03 - Forum: Pyroproduct - Geen reactiesDit onderdeel afdrukken

  35'S Cake - Crackling Palm 50mm
Geplaatst door mayhem - 09-02-2018, 22:02 - Forum: Pyroproduct - Geen reactiesDit onderdeel afdrukken

  35'S Cake - Blinking Stars 50mm
Geplaatst door mayhem - 09-02-2018, 22:02 - Forum: Pyroproduct - Geen reactiesDit onderdeel afdrukken

Snelle forum statistieken:
Laatste berichten:
Topic: Datum, tijd:  Gestart door: Laatste reactie: Forum:
  [6104] Pryzm 2 uur geleden Vuurwerkkoning Vuurwerkkoning VOLT!
  Eindje-Pyro Vuurwerkfilmp... 4 uur geleden Eindje-Pyro Eindje-Pyro Foto's & Vide...
  Frits Broks (Rijswijkse V... Gisteren, 11:41 Robin Robin Vuurwerk in d...
  Mayhem Vuurwerk Filmpjes Gisteren, 09:25 mayhem mayhem Vuurwerksites
  [1742]Royal Wave 17-02, 20:47 bruijntjeluc Vuurwerkkoning Wolff Diverse...
  Kabinet moet snel besliss... 17-02, 10:42 Robin Robin Vuurwerk in d...
  Grote steden: kabinet, sc... 16-02, 11:20 Robin Robin Vuurwerk in d...
  Werkstraffen geëist tegen... 15-02, 05:17 Robin Robin Vuurwerk in d...
  OPBOUW EN BACKSTAGE BIJ V... 14-02, 21:48 Arjan oerendhard AVP op Youtub...
  [1031] Afthershock Thunde... 14-02, 18:38 Palm Tree Vuurwerkkoning Geisha Divers...
  [3543] Hot Space 13-02, 17:25 Vuurwerkkoning Eindje-Pyro Universe Coll...
Meest bekeken:
  De AVP kroeg ... 47759
  De AVP kroeg ... 38569
  De AVP kroeg ... 27265
  Het nachtbrak... 17225
  Krijgen we di... 16255
  het grote ''3... 14099
  ALDI Nederlan... 10972
  Aanbod folder... 10156
  De AVP anti k... 9985
  Aftellen naar... 9572
  Vuurwerk kope... 9331
  De AVP kroeg ... 7289
Meeste reacties:
  het grote ''3... 719
  De AVP kroeg ... 493
  De AVP kroeg ... 453
  De AVP kroeg ... 350
  De AVP kroeg ... 230
Meeste berichten:
Mjd 2105
bruijntjeluc 1919
Vuurwerkkoning 1274
feabal 850
Palm Tree 707
Meest "bedankt":
Mjd 29
feabal 19
Arjan 18
Eindje-Pyro 9
baassie123 9
Nieuwste leden:
Torrr 06-02
Vwjent 28-01
Junkie 24-01
ivivuurwerk 21-01
mrbb 19-01