Welkom, gast
U dient zich te registreren voordat u berichten kunt plaatsen op dit forum.

Gebruikersnaam
  

Wachtwoord
  

Statistieken
» Leden: 519
» Meest recente lid: pyro141516
» Aantal topics: 5,169
» Aantal berichten: 12,134

Volledige statistieken

Gebruikers online
Er zijn momenteel 67 gebruikers online.
» 0 leden | 67 gasten

Meest recente topics
[646] The Four Horseman
Forum: Overig vuurwerk
Laatste bericht door patrick ouwehand
5 uur geleden
» Reacties: 3
» Weergaven: 31
[2555]1 minute pyroshow
Forum: Pyroshow
Laatste bericht door X-Treme
8 uur geleden
» Reacties: 1
» Weergaven: 47
Krijgen we dit jaar een w...
Forum: De AVP weer pagina
Laatste bericht door pekelder
9 uur geleden
» Reacties: 103
» Weergaven: 4,977
Hoogkerk 09-12-2017 (DEMO...
Forum: Groningen
Laatste bericht door pekelder
10 uur geleden
» Reacties: 0
» Weergaven: 6
Nieuw Buinen 21-12-2017 (...
Forum: Drenthe
Laatste bericht door pekelder
10 uur geleden
» Reacties: 0
» Weergaven: 7
Onvolledige evaluatie dra...
Forum: Vuurwerk in de media
Laatste bericht door pekelder
Gisteren, 17:10
» Reacties: 1
» Weergaven: 22
Geen vuurwerkverkoop op o...
Forum: Vuurwerk in de media
Laatste bericht door Coen
Gisteren, 09:45
» Reacties: 0
» Weergaven: 13
Aangehouden met 80 kg vuu...
Forum: Vuurwerk in de media
Laatste bericht door Pyrokegel
Gisteren, 04:55
» Reacties: 2
» Weergaven: 63
[1124] Joe's Hummers
Forum: Vulcan
Laatste bericht door patrick ouwehand
21-11-2017, 21:26
» Reacties: 8
» Weergaven: 126
[2900]Brocade crown final...
Forum: Pyroshow
Laatste bericht door X-Treme
21-11-2017, 20:40
» Reacties: 1
» Weergaven: 35

 
  Geen vuurwerkverkoop op oudjaarsdag
Geplaatst door Coen - Gisteren, 09:45 - Forum: Vuurwerk in de media - Geen reacties

Heb jij 31 december in je agenda gezet als dag om je vuurwerkpijlen, rotjes en Chinese rollen aan te schaffen? Verplaats die dag dan maar gauw: op oudjaarsdag wordt er namelijk geen vuurwerk verkocht. 

Zondag
Dit komt omdat 31 december dit jaar op een zondag valt, en dan mogen winkeliers wettelijk gezien geen vuurwerk verkopen. De branche vreest dat er veel klanten daardoor achter het net vissen. De verkoopdagen voor vuurwerk zijn 28, 29 en 30 december, schrijft het Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.
.

Lees ook: Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.


Eén keer eerder 
In 2002 is de wet ingevoerd, en het is één keer eerder voorgekomen dat 31 december op een zondag viel. Maar toen was het nog niet vanzelfsprekend dat winkels op zondag open zijn. Nu zijn de winkels wel open, maar mag er simpelweg geen vuurwerk verkocht worden, ook als je het nog gewoon op voorraad hebt. De branchevereniging roept winkeliers op dit dan ook echt niet te doen, de wet wordt namelijk streng nageleefd.

Bron: Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.

Dit onderdeel afdrukken

  Vuurwerkvrije zones in Ede
Geplaatst door Robin - 21-11-2017, 20:23 - Forum: Vuurwerk in de media - Geen reacties

Dieren en zieke mensen ervaren meer overlast van vuurwerk dan anderen

EDE - Nog even en dan is het weer oud & nieuw. Steekt u vuurwerk af? Houd er dan rekening mee dat er dit jaar voor het eerst rondom bepaalde gebouwen vuurwerkvrije zones zijn ingesteld.
 
Burgemeester René Verhulst heeft besloten om gebieden rond het ziekenhuis, de hospices en de twee kinderboerderijen aan te wijzen als vuurwerkvrije zone. Binnen deze zones is het afsteken van vuurwerk tussen 18:00 op oudejaarsdag en 02:00 nieuwjaarsdag verboden, met uitzondering van zogeheten fop- en schertsvuurwerk, zoals sterretjes, knaltouwtjes en dergelijke. Buiten de hierboven genoemde tijden is het afsteken van vuurwerk sowieso verboden.
 
Dieren en zieke mensen ervaren meer overlast van vuurwerk dan anderen. Door het instellen van vuurwerkvrije zones houden we rekening met deze kwetsbare groepen. In andere gemeenten in Nederland zijn al positieve ervaringen opgedaan met deze zones.
 
Concreet betreft het de volgende zones:

  • Ziekenhuis Gelders Vallei
  • Hospice De Olijftak
  • Hospice Bennekom
  • Kinderboerderij De Oude Hofstede
  • Kinderboerderij De Proosdij
Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.

Dit onderdeel afdrukken

  Onvolledige evaluatie draait vuurwerkshow de nek om
Geplaatst door Robin - 21-11-2017, 20:08 - Forum: Vuurwerk in de media - Reacties (1)

Zoetermeer - Sinds 1996 organiseert Van Herwijnen jaarlijks een prachtige vuurwerkshow voor haar klantenkring en de inwoners van Zoetermeer. Een evenement wat dankzij de uitvoering en locatie, jaarlijks rond de 3000 bezoekers trekt uit heel Nederland. Toch komt aan deze traditie een eind, Nieuwe regels maken het voor Van Herwijnen onmogelijk om door te gaan.

Dennie van Herwijnen kijkt nog eens mistroostig naar de stapel papieren voor hem. Veranderende regels maken het organiseren van een nieuwe vuurwerkshow voor hem steeds moeilijker. Van Herwijnen: "Het huidige college zegt in de media dat men graag in kansen denkt, en kijkt wat er samen mogelijk gemaakt kan worden. Ik merk daar in de praktijk weinig van. Er wordt alleen getoetst en niet meegedacht." Het evenement is enorm gegroeid. Waren het in het begin nog 50 á 60 bezoekers, de afgelopen jaren schommelde het bezoekersaantal rond de 3000. Van Herwijnen: ''Daar ben ik natuurlijk erg trots op." Toch ontstaat er in februari van dit jaar wrijving. ''In de evaluatie over de show van 2016, die ik overigens niet bij mag wonen, stonden verschillende aannames en onjuistheden die een verkeerd beeld van de situatie gaven. Ik werd gebeld door de afdeling vergunningen die mij vroegen of ik hier nog wel langer mee door wilde gaan. De conclusie na de evaluatie was namelijk niet mals." Bij de evaluatie werd verwezen naar een rapportage van handhaving en politie die Van Herwijnen niet in mocht zien. Een rapportage waarin volgens Van Herwijnen door handhaving zwaar overdreven werd, bijvoorbeeld over het afsteken van illegaal vuurwerk tussen het publiek. Iets wat volgens Van Herwijnen door hen niet vastgesteld kan worden. Ook een opstootje later die avond op een andere plaats in het Stadshart werd Van Herwijnen aangerekend. "Ik heb eind oktober bij de gemeente aangegeven met welke punten ik het niet eens ben. Daar wordt wel naar geluisterd maar de evaluatie wordt niet aangepast. Nu moet ik dus voldoen aan nieuwe eisen zoals een reddingsboot in het water, dranghekken zoals bij grote concerten op een plek waar bijna niemand staat, en tassencontrolles. Maatregelen die gebaseerd zijn op verkeerde gegevens. Daar pas ik voor. Ik ben er helemaal klaar mee."

[/url]
[url=https://www.streekbladzoetermeer.nl/nieuws/algemeen/295177/onvolledige-evaluatie-draait-vuurwerkshow-de-nek-om-?redir]BRON

Dit onderdeel afdrukken

  Vuurwerkles voor kinderen: laat je niet opjutten
Geplaatst door Robin - 21-11-2017, 14:07 - Forum: Vuurwerk in de media - Geen reacties

BRAKEL - Zo’n 130 scholieren uit Brakel, Bruchem, Nederhemert en Poederoijen krijgen vanaf vandaag les over vuurwerk. Ze leren hoe belangrijk het is om veilig vuurwerk af te steken.

Tijdens de lessen wil Bureau Halt laten zien hoe groot de overlast van vuurwerk kan zijn. Ieder jaar vallen er rond de jaarwisseling veel gewonden door het gebruik van vuurwerk. Dertig procent van de slachtoffers heeft zelf niets afgestoken, maar is gewond geraakt door het vuurwerk van anderen. 
Volgens Bureau Halt wordt de overlast voornamelijk veroorzaakt in groepsverband. Daarom krijgt groepsdruk extra aandacht. 'Hoe kun je nee zeggen als je vrienden iets willen doen waar jij niet achter staat?'
Na afloop van de lessen krijgen de kinderen een vuurwerkbril zodat zij veilig van het vuurwerk kunnen genieten. 
Kinderen weten dat ze illegaal vuurwerk afsteken.


Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.

Dit onderdeel afdrukken

  Illegaal vuurwerk in woning Schagen
Geplaatst door Robin - 21-11-2017, 14:06 - Forum: Vuurwerk in de media - Geen reacties

resim

SCHAGEN - De politie heeft in een woning in Schagen illegaal zwaar vuurwerk gevonden.
Vorige week kreeg de politie meerdere meldingen van het afsteken van vuurwerk in Schagen.
De politie trof een 14-jarige jongen aan die een zogenoemde vlinderbom bij zich had. Na onderzoek bleek hij deze te hebben gehad van een 20-jarige plaatsgenoot.
In de woning van de 20-jarige jongen werden meerdere stukken zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen.
De man zal later door de politie worden gehoord.
(Foto: Politie Schagen)

Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.

Dit onderdeel afdrukken

  Verplicht spreekbeurt over vuurwerk als je bent betrapt
Geplaatst door Robin - 21-11-2017, 14:04 - Forum: Vuurwerk in de media - Geen reacties

resim

CUIJK - Kinderen die nu al vuurwerk afsteken, zouden op school verplicht een spreekbeurt moeten houden over hoe gevaarlijk vuurwerk kan zijn. Hiervoor pleit wijkmeester Peter Hendriks van De Valuwe.

Aanleiding voor zijn pleidooi zijn vier jonge kinderen die onlangs door de politie in de Cuijkse wijk betrapt zijn op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. 

De kinderen zijn nog maar 8, 9, 10 en 12 jaar. De politie vindt de leeftijd 'zorgwekkend'. Ook van het behoorlijk zware vuurwerk dat de kinderen bij zich hadden is de politie, die tegen de jonge overtreders geen proces-verbaal kan opmaken, geschrokken. 

België 
Wijkmeester Hendriks zegt geen idee te hebben hoe deze jonge kinderen aan het zware vuurwerk komen. ,,Via via? Internet? België? Ik weet het niet. Ik hoop dat het gesprek helpt dat de politie met de ouders heeft. Maar ik denk dat als ze op school een spreekbeurt houden over de gevaren van vuurwerk, ze er meer en langer mee bezig zijn.’’

Hendriks roept, ook via Facebook, mensen op om de politie te blijven melden wanneer ze horen of zien dat er vuurwerk wordt afgestoken. De wijkmeester heeft het idee dat het de laatste dagen wat rustiger is met vuurwerk in Cuijk-Noord. ,,Komt misschien ook omdat de politie er nu meer bovenop zit.’’

De politie controleerde zaterdag nog speciaal op vuurwerk in de wijk. Alleen al deze maand heeft de politie uit De Valuwe vijftien meldingen gekregen over vuurwerkoverlast. Bij de politie spreken ze van 'een probleem'. Wijkagent Dirk Jansen zegt afgelopen zaterdag nog 'diverse jeugdigen' gesproken te hebben, maar heeft geen vuurwerk aangetroffen. 

Startblok
De Valuwe telt met 't Startblok en de Regenboog twee basisscholen. Startblok-directeur Marco Janssen gelooft wel dat je met een spreekbeurt over de gevaren van vuurwerk zorgt voor 'meer bewustwording'. ,,Aandacht hiervoor is hoe dan ook goed. Maar er zijn meer manieren om op school kinderen te wijzen op de gevaren van vuurwerk. Naast de programma's van Bureau Halt, doen we in onze lessen aan vuurwerkpreventie.’’

Vorige week nog betrapte schoolpersoneel een groepje kinderen met zwaar vuurwerk. Op het grasveld tussen de school en de moskee in. Eén jongen stak vuurwerk af, terwijl er drie om hem heen stonden. Het ging om twee kinderen van 't Startblok en twee van de Regenboog. De gealarmeerde wijkagent was er snel bij en heeft de ouders van de kinderen op de hoogte gebracht. 

Ook schooldirecteur Janssen maakt zich ernstige zorgen over het steeds zwaardere vuurwerk. ,,Als het fout gaat, heb je meer dan alleen brandwonden. Voor je er erg in hebt, mis je vingers of zelfs een hand.’’ 


Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.

Dit onderdeel afdrukken

  Aangehouden met 80 kg vuurwerk
Geplaatst door Robin - 21-11-2017, 14:02 - Forum: Vuurwerk in de media - Reacties (2)

Raamsdonkveer - De politie arresteerde maandag 20 november rond 16.30 uur op de Mondriaanstraat een 35-jarige bestuurder uit Raamsdonkveer, omdat hij zes dozen met vuurwerk vervoerde.

In de laadbak van de bestelauto stonden zes dozen met waarschijnlijk legaal siervuurwerk, in totaal ongeveer 80 kilo. Het is niet bekend waar het vuurwerk voor bestemd was.
Vanwege de veiligheid zijn aan het gebruik, vervoer en opslag van vuurwerk regels gesteld en de bestuurder heeft deze overtreden. Daarom is hij aangehouden en zit hij vast voor verhoor.


Melden
De politie reageert snel op meldingen over transport, handel en opslag van vuurwerk. U kunt uw informatie doorgeven via de politie: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 en Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.

Dit onderdeel afdrukken

  Geen vuurwerk te koop op oudejaarsdag.
Geplaatst door Robin - 21-11-2017, 14:00 - Forum: Vuurwerk in de media - Geen reacties

resim

ARNHEM - Op oudjaarsdag mag dit jaar geen vuurwerk verkocht worden. Die dag valt namelijk op een zondag. Om ongelijke concurrentie te voorkomen, moeten alle verkooppunten sluiten. Wel mag de verkoop een dag eerder starten, vanaf 28 december drie dagen lang. 

Het verbod geldt voor heel Nederland. De provincie Gelderland kondigt nu al extra controles aan voor oudejaarsdag. 

Certificaten
Het is niet de enige controle die de provincie Gelderland gaat uitvoeren. De 241 Gelderse opslagpunten kunnen vanaf 1 oktober regelmatig bezoek krijgen van de omgevingsdiensten, politie en brandweer. De zeven leveranciers in Gelderland hebben een opslagruimte van tien ton. De overige loodsen mogen maximaal tien ton vuurwerk opslaan. ,,We controleren de eigenaren onder meer op hun certificaten die ze nodig hebben voor de brandveiligheid en de sprinklerinstallatie’’, zegt vuurwerkcoördinator Ludwig Caïro van de provincie Gelderland.

De meeste opslagplaatsen zullen pas gevuld worden als oudejaarsavond nadert. Dan zullen niet alleen de grote loodsen, maar ook de bufferopslagplaatsen en verkooppunten gecontroleerd worden. 

De vuurwerkbranche informeert klanten door radiospotjes over de afwijkende verkoopdagen. Ook op de websites van bedrijven en in de folders komt duidelijk te staan dat zaterdag de laatste dag is om vuurwerk te kopen. ,,Je hebt mensen die standaard op het laatste moment kopen, en nu teleurgesteld zouden worden. Dat willen we voorkomen’’, zegt voorzitter Leo Groeneveld van branchevereniging Pyrotechniek Nederland. ,,Ook tuincentra die wel op zondag open zijn, mogen dan geen vuurwerk meegeven.’’

Voor de verkooppunten maakt het niet veel uit dat de verkoop een dag eerder begint en ophoudt, zegt Achterhoeker Groeneveld. Het kan wel zijn dat de klanten, nu ze hun vuurwerk eerder in huis hebben, dat ook eerder afsteken. Niet iedereen houdt zich aan de regel dat vuurwerk alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur afgestoken mag worden. ,,Maar dat zijn er niet veel. Degenen die siervuurwerk hebben gekocht, wachten daar echt wel mee tot twaalf uur.’’

Buitenland
Vuurwerk in het buitenland kopen heeft geen zin. In Duitsland gelden dezelfde regels als in Nederland. Vuurwerk mag alleen de laatste drie dagen van het jaar verkocht worden, behalve als 31 december op een zondag valt. In België is het hele jaar door, dus ook op 31 december, vuurwerk te koop. Maar dat baat niet: vuurwerk mag alleen op de Nederlandse verkoopdagen worden ingevoerd.


Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.

Dit onderdeel afdrukken

  Burgemeester Dokkum verbood protest om vuurwerk
Geplaatst door Robin - 20-11-2017, 21:42 - Forum: Vuurwerk in de media - Geen reacties

Natuurlijk kan een stukje over Dokkum niet ontbreken.

De demonstraties bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum werden niet alleen verboden uit vrees voor botsingen tussen tegenstanders en voorstanders van het fenomeen Zwarte Piet. De belangrijkste reden was dat betogers zwaar vuurwerk bij zich hadden, zegt burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel, waar Dokkum onder valt.
Of de voorstanders van Zwarte Piet of juist activisten van Kick Out Swarte Pyt of Swarte Pyt ken net zwaar vuurwerk bij zich hadden, zegt Waanders niet.
Op de A7 tussen Joure en Heerenveen werden zaterdagochtend twee bussen met demonstranten tegengehouden. Ze waren op weg om bij de intocht te protesteren tegen Zwarte Piet, waarvoor ze ook toestemming hadden gekregen. De bussen werden tot stoppen gedwongen door voorstanders van Zwarte Piet, die de weg blokkeerden.
De voorstanders van Zwarte Piet zeggen tegen de NOS dat ze geen vuurwerk bij zich hadden tijdens hun blokkade van de A7. En ook anti-Zwarte-Pietactivist Jerry Afriyie wijst de beschuldiging van de hand: "De politie was de hele tijd bij ons. Als je het aan hun vraagt, zeggen ze ook dat wij geen misdaden wilden plegen."

De bussen konden na een tijdje verder onder politiebegeleiding. Maar toen kwamen er berichten dat zowel op de N31 als op de Centrale As in Dokkum meer blokkades zouden komen, schrijft Waanders in een reconstructie van de gebeurtenissen.

Omdat er ook melding werd gemaakt van betogers met zwaar vuurwerk, werd besloten elke demonstratie te verbieden. "Ik vind het jammer dat dit allemaal gebeurd is, maar dit was in de voorbereide scenario's zo besproken. Veiligheid is altijd prioriteit nummer 1", schrijft de burgemeester.Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.

Dit onderdeel afdrukken

  Bonte stopt wellicht met meldpunt vuurwerkoverlast
Geplaatst door Coen - 20-11-2017, 11:56 - Forum: Vuurwerk in de media - Reacties (8)

'Ellende met knalwerk is vooral een probleem in de Randstad'

Net als Zwarte Piet lijkt ook die andere traditie, het jaar uit knallen, te overleven. Weinig gemeenten doen aan vuurwerkvrije zones. "We willen geen vuurwerk vóór 31 december, maar wel tijdens oud en nieuw"

Victor Schildkamp
Peter Winterman

Den Haag - Riep hij in 2014 nog dat 'over drie a vier jaar elke gemeente in Nederland vuurwerkvrije zones heeft, drie jaar later geeft antivuurwerkman Arno Bonte toe dat uitroeien van consumentenvuurwerk via gemeenten niet gaat lukken. "Vorig jaar zag je het al. Er kwam maar een handjevol gemeenten met vuurwerkvrije zones bij en dit jaar zie je dat weer gebeuren."

Veel kleine vuurwerkvrije zones zijn bovendien al jaren geregeld in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) Veel lokale overheden gaan niet meer doen dan zo'n maatregel.

De ambtelijke rompslomp, de problemen met handhaving en het gevaar dat een vuurwerkboer je voor de rechter sleept, houdt gemeenten tegen. Bonte weet inmiddels ook dat al die kleine gebiedjes niet echt zoden aan de dijk zetten.

"Vuurwerkvrije zones beperken de overlast ook maar ten dele. Je ziet dat als het op de ene plek niet mag, er vaak meer overlast op een andere plek ontstaat", zegt Bonte, die nog niet weet of hij zijn 'Meldpunt Vuurwerkoverlast'voor het zesde jaar op rij gaat activeren. Vorig jaar kwam het meldpunt onder vuur te liggen omdat veel meldingen fake zouden zijn. Tegengeluiden zijn er volop. Zoals de facebookpagina 'Anti Vuurwerkverbod', nu al goed voor 21.000 likes.

Leo Groeneveld, voorzitter van de Branchevereniging Pyrotechniek Nederland, juicht nog niet. Al breidt het aantal vuurwerkvrije zones zich amper uit, de discussie bevindt zich in een vacuum, zegt hij. "We zitten allemaal te wachten op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de aanpak van overlast tijdens oud en nieuw. Daar zal zeker iets in staan over consumentenvuurwerk. Ik zie het met vertrouwen tegemoet. Oud en nieuw zonder vuurwerk is immers niet voor te stellen."

De discussie wordt te veel gedomineerd door de overlast in grote steden, die de OVV ook hebben ingeschakeld, vindt Groeneveld. "In bijvoorbeeld Winterswijk is het aantal gewonden rond de jaarwisseling minder dan op een gemiddelde uitgaansavond. De overlast ligt in de grote steden, net als rond voetbalwedstrijden of op Koningsdag. Ligt dat aan consumentenvuurwerk? Voor raddraaiers is een rotje echt niet stoer genoeg. Die willen een Cobra, en die is illegaal. En als ze geen vuurwerk hebben, gooien ze met stenen."

Groeneveld - zelf ook geinterviewd door de Onderzoeksraad - verwacht dat de OVV naar veel meer zal kijken dan legale pijlen en rotjes. "De gemeente Hoorn hield onlangs een enquete. Ze vroegen de inwoners: hebt u last van vuurwerk? Ja, zeiden de meesten. En rond de jaarwisseling zelf? Nee, dan niet, was het antwoord. Hoe duidelijk wil je het hebben. Het is in de áánloop naar de jaarwisseling, als afsteken niet mag, dat mensen het vervelend vinden. Maar de traditie om met vuurwerk met vrienden en buren het jaar uit te luiden, die willen de meeste mensen echt niet kwijt."

Bron: AD

Dit onderdeel afdrukken

Snelle forum statistieken:
Laatste berichten:
Topic: Datum, tijd:  Gestart door: Laatste reactie: Forum:
  [646] The Four Horseman 5 uur geleden feabal patrick ouwehand Overig vuurwe...
  [2555]1 minute pyroshow 8 uur geleden bruijntjeluc X-Treme Pyroshow
  Krijgen we dit jaar een w... 9 uur geleden Mjd pekelder De AVP weer p...
  Hoogkerk 09-12-2017 (DEMO... 10 uur geleden pekelder pekelder Groningen
  Nieuw Buinen 21-12-2017 (... 10 uur geleden pekelder pekelder Drenthe
  Onvolledige evaluatie dra... Gisteren, 17:10 Robin pekelder Vuurwerk in d...
  Geen vuurwerkverkoop op o... Gisteren, 09:45 Coen Coen Vuurwerk in d...
  Aangehouden met 80 kg vuu... Gisteren, 04:55 Robin Pyrokegel Vuurwerk in d...
  [1124] Joe's Hummers 21-11, 21:26 patrick ouwehand patrick ouwehand Vulcan
  [2900]Brocade crown final... 21-11, 20:40 bruijntjeluc X-Treme Pyroshow
  [2915]Blue stars and red ... 21-11, 20:40 bruijntjeluc X-Treme Pyroshow
Meest bekeken:
  De AVP kroeg ... 16796
  De AVP kroeg ... 14010
  De AVP kroeg ... 10124
  Het nachtbrak... 6172
  Krijgen we di... 4977
  Aftellen naar... 4492
  Vuurwerk kope... 4386
  Aanbod folder... 4378
  Nachtbrakersu... 2783
  Vroegah toen ... 2766
  De AVP anti k... 2575
  ALDI Nederlan... 2566
Meeste reacties:
  De AVP kroeg ... 493
  De AVP kroeg ... 453
  De AVP kroeg ... 230
  Het nachtbrak... 143
  Krijgen we di... 103
Meeste berichten:
Mjd 1951
bruijntjeluc 1859
Vuurwerkkoning 1121
feabal 850
Palm Tree 651
Meest "bedankt":
Mjd 29
feabal 19
Arjan 18
Eindje-Pyro 9
baassie123 9
Nieuwste leden:
pyro141516 Gisteren
208gti Gisteren
Outlaw83 21-11
jandebruijn 21-11
Sonja 21-11