Welkom, gast
U dient zich te registreren voordat u berichten kunt plaatsen op dit forum.

Gebruikersnaam
  

Wachtwoord
  

Forums doorzoeken

(Geavanceerd zoeken)

Statistieken
» Leden: 577
» Meest recente lid: Vuurwerkduitsland
» Aantal topics: 5,901
» Aantal berichten: 14,359

Volledige statistieken

Gebruikers online
Er zijn momenteel 94 gebruikers online.
» 0 leden | 94 gasten

Meest recente topics
Vuurwerkduitsland
Forum: Winkels Duitsland
Laatste bericht door Mjd
23-06-2018 om 19:21
» Reacties: 1
» Weergaven: 39
ChristenUnie Middelburg w...
Forum: Vuurwerk in de media 2018
Laatste bericht door Robin
23-06-2018 om 11:34
» Reacties: 0
» Weergaven: 21
Leidenaar na vier jaar op...
Forum: Vuurwerk in de media 2018
Laatste bericht door Robin
23-06-2018 om 11:32
» Reacties: 0
» Weergaven: 19
Inwoners mogen meepraten ...
Forum: Vuurwerk in de media 2018
Laatste bericht door Robin
23-06-2018 om 11:31
» Reacties: 0
» Weergaven: 17
[5544] Six Best Possible
Forum: China Red
Laatste bericht door X-Treme
22-06-2018 om 21:49
» Reacties: 3
» Weergaven: 310
De grote op naar de zomer...
Forum: De Bunker..
Laatste bericht door patrick ouwehand
22-06-2018 om 00:23
» Reacties: 36
» Weergaven: 2,595
Definitief rapport vuurwe...
Forum: Vuurwerk in de media 2018
Laatste bericht door X-Treme
20-06-2018 om 11:22
» Reacties: 0
» Weergaven: 31
Vuurpijl duurder door vei...
Forum: Vuurwerk in de media 2018
Laatste bericht door Coen
19-06-2018 om 12:06
» Reacties: 4
» Weergaven: 108
[JW308] Galeon
Forum: Jorge [PL]
Laatste bericht door bruijntjeluc
18-06-2018 om 00:06
» Reacties: 0
» Weergaven: 29
[JW309] Hokus Pokus
Forum: Jorge [PL]
Laatste bericht door bruijntjeluc
18-06-2018 om 00:03
» Reacties: 0
» Weergaven: 23

 
  ChristenUnie Middelburg wil werk maken van terugdringen vuurwerkoverlast
Geplaatst door Robin - 23-06-2018 om 11:34 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Geen reacties

[Afbeelding: e16ad814-0d1d-450a-ae70-b9fbab4a5909.jpg]

[/url]

MIDDELBURG - De ChristenUnie wil dat de gemeente Middelburg de overlast van vuurwerk zoveel mogelijk probeert terug te dringen.

Gemeenteraadslid Tony Noom vraagt nog niet om een gemeentelijk verbod, een mogelijkheid die minister Ferdinand Grapperhaus heeft geboden, maar vindt wel dat er stappen moeten worden gezet ‘om de vuurwerkoverlast in Middelburg rond de jaarwisseling te beperken’.

Natuurgebieden
Noom wil vooral actie zien in wijken waar veel ouderen wonen, bij de kinderboerderij en in de buurt van kwetsbare natuurgebieden.
Hij vraagt aan het college van burgemeester welke acties ze gaat ondernemen. Grapperhaus zei deze week dat hij geen landelijk vuurwerkverbod wil, maar het bij de gemeenten neerlegt. Zij zouden knalvuurwerk en vuurpijlen wat hem betreft mogen verbieden.


[url=https://www.internetbode.nl/regio/middelburg/algemeen/262496/christenunie-middelburg-wil-werk-maken-van-terugdringen-vuurwerkoverlast]BRON

Dit onderdeel afdrukken

  Leidenaar na vier jaar opgepakt voor bezit vuurwerk
Geplaatst door Robin - 23-06-2018 om 11:32 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Geen reacties

DEN HAAG - Een speciaal team van de politie heeft vrijdag een 34-jarige man in Den Haag aangehouden die nog een flinke straf open heeft staan. De man was door de rechtbank in Den Haag veroordeeld voor een gevangenisstraf van 98 dagen voor het bezit en opslaan van professioneel vuurwerk in Leiden in 2014.

De man had zich zelf moeten melden voor zijn gevangenisstraf, maar daar heeft hij zich niet aan gehouden. Het team van de politie wist de man op te sporen, die op dat moment verbleef bij zijn vriendin in Den Haag. De man werd daarop aangehouden in de woning.


BRON

Dit onderdeel afdrukken

  Inwoners mogen meepraten over vuurwerkverbod
Geplaatst door Robin - 23-06-2018 om 11:31 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Geen reacties

Bodegraven-Reeuwijk - Binnen het college van burgemeester en wethouders zijn de plannen van de rijksoverheid besproken over wel of geen vuurwerkverbod. De rijksoverheid gaat toch geen verbod op knalvuurwerk uitvaardigen. Tot teleurstelling van burgemeester Christiaan van der Kamp die vindt dat het zo niet makkelijker wordt voor gemeenten. "Bij zo'n verbod hadden wij beter kunnen handhaven op illegaal knalvuurwerk. Dat wordt nu moeilijk." Of de gemeente zelf een verbod gaat instellen, zoals de rijksoverheid aan gemeenten toestaat, daar kan wethouder Robèrt Smits alleen over zeggen dat afgesproken is daarbij de bewoners te raadplegen. "Dat zal niet voor het vuurwerk dit jaar zijn, maar we gaan iets organiseren zodat de inwoners zich over wel of geen verbod kunnen uitspreken. Dat zou via de digitale overleggen met inwoners kunnen zijn of bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten begin volgend jaar. Dat moeten wij nog uitwerken.

BRON

Dit onderdeel afdrukken

  Vuurwerkduitsland
Geplaatst door Vuurwerkduitsland - 22-06-2018 om 23:32 - Forum: Winkels Duitsland - Reacties (1)

[Afbeelding: attachment.php?attachmentid=33862&d=1511272671]

Beste forumleden,

Ik zag dat er nog geen topic is over Vuurwerkduitsland, dus dan maak ik er maar een aan.

Voor de mensen die Vuurwerkduitsland nog niet kennen, Vuurwerkduitsland bestaat uit meerdere verkooppunten kort bij de Nederlandse grens. Zoek je mooi speciaal vuurwerk voor een scherpe prijs dan ben je hier aan het juiste adres!

Onze collectie is zorgvuldig samengesteld met uitsluitend de beste producten van verschillende top fabrikanten. Goedkope standaard producten van Weco&Co ga je bij ons niet vinden. Wij verkopen uitsluitend de beste producten van de volgende top fabrikanten;

Pyrocentury
Funke
Gaoo
Jorge
Xplode 
Di Blasio

Momenteel is de collectie van Pyrocentury en Funke nog niet compleet, er komen met zekerheid nieuwe producten aan die we zullen toevoegen aan ons assortiment.  

Je kunt ons vinden op de volgende verkooppunten;

Vuurwerkduitsland Herzogenrath 
Neustrasse 1-3 
52134 Herzogenrath 
Duitsland (Net over de grens bij Kerkrade)

Vuurwerkduitsland Selfkant 
In der Fummer 16
52538 Selfkant 
Duitsland (Net over de grens bij Sittard)

We zijn momenteel druk bezig om een nieuw verkooppunt in de buurt van Venlo te openen, dit moet het wat makkelijker maken voor de mensen die van ver komen. Later meer hierover.

Stipt 1 oktober kun je bestellen en gaan we beginnen met diverse vette acties met extra voordeel,  hou de site Vuurwerkduitsland en Facebook dus goed in de gaten!

Met vriendelijke knal,
Vuurwerkduitsland - van freaks voor freaks!

Dit onderdeel afdrukken

  Definitief rapport vuurwerkramp: 'OM heeft bewust fouten gemaakt'
Geplaatst door X-Treme - 20-06-2018 om 11:22 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Geen reacties

Definitief rapport vuurwerkramp: 'OM heeft bewust fouten gemaakt'


ENSCHEDE - Klokkenluider Paul van Buitenen uit Breda is een offensief begonnen om een parlementaire enquête naar de vuurwerkramp van 13 mei 2000 af te dwingen. Vanochtend biedt hij zijn definitieve rapport aan enkele Kamerleden aan.

Ook geeft Van Buitenen rond 11.00 uur een persconferentie in Den Haag over zijn bevindingen, waarvoor hij diverse Kamerleden uitnodigde. Dit laatste rapport is 880 pagina’s dik en is in het bezit van De Twentsche Courant Tubantia. De eerdere conclusie bleef dezelfde: het OM heeft, volgens Van Buitenen, veel fouten gemaakt en ‘waarheidsvinding had geen prioriteit’.

Bewust fouten gemaakt

Van Buitenen beweert al lange tijd, op basis van eigen onderzoek, dat het Openbaar Ministerie in het onderzoek naar de ramp bewust fouten heeft gemaakt. Er is maar naar één uitkomst toegewerkt volgens Van Buitenen. De schuld moest liggen bij het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks en/of een brandstichter, met als enige doel dat de overheid buiten schot bleef. 


Strafdossier


Van Buitenen is een bekende klokkenluider. Hij onthulde als Europees ambtenaar een fraude binnen de EuropeseCommissie. Door zijn toedoen trad in 1999 de voltallige Europese Commissie af. Nu heeft hij vier jaar lang onderzoek gedaan naar de ramp in Enschede, waarbij 23 doden vielen. Hij deed dat op basis van talrijke documenten, emails, nota’s, het complete strafdossier en gesprekken met diverse betrokkenen, onder wie directeur Rudi Bakker van het ontplofte S.E. Fireworks. Die wil, opnieuw, een herziening van zijn strafproces. 


Parlementaire enquête


Vorig jaar publiceerde De Twentsche Courant Tubantia al exclusief de conclusies uit het eerste concept, waarin Van Buitenen S.E. Fireworks helemaal vrij pleitte. In een toelichting riep hij op tot een parlementaire enquête. Dat kreeg geen enkele respons. Van Buitenen zei toen ook ‘alles te doen om de politiek in actie te laten komen’.


Herziening strafproces


Directeur Rudi Bakker van het ontplofte S.E. Fireworks ziet in het rapport  aanleiding om opnieuw een herziening te vragen van zijn strafproces. De twee directeuren zijn destijds veroordeeld tot een jaar cel voor dood door schuld. Twee eerdere herzieningsverzoeken van Bakker werden afgewezen. SP-Kamerlid Ronald van Raak, woordvoerder Binnenlandse Zaken en Veiligheid, zegt dat hij zich gaat inspannen om het rapport van Paul van Buitenen behandeld te krijgen in de Kamercommissie.


Van Raak stelde begin deze maand vragen over de voorschriften over het blussen van vuurwerk. Van Raak is ‘totaal niet gerustgesteld’ door de antwoorden van minister Grapperhaus. „Ik voel aan mijn politieke water dat hier iets niet goed zit. Als dat voor de blusvoorschriften geldt, wat is er dan nog meer loos rond de ramp. Ik denk dat we goed nota van dit rapport moeten nemen.” Een roep om een parlementaire enquête vindt hij echter ‘nog veel te vroeg’.

Verbloemen

Volgens het officiële onderzoek naar de ramp had S.E. Fireworks te veel en te zwaar vuurwerk opgeslagen (Commissie Oosting). Van Buitenen komt in zijn review tot de conclusie dat dit niet waar is. Volgens hem is de werkelijke reden dat deze ramp kon gebeuren, de gebrekkige regelgeving rond vuurwerk van de overheid. Om dat te verbloemen is de schuld in de schoenen van S.E. Fireworks geschoven en is geprobeerd de Enschedeër André de Vries als brandstichter in de cel te krijgen. Daarbij is de rechterlijke macht misleid, is zijn overtuiging. De inmiddels overleden De Vries is overigens in hoger beroep vrijgesproken.

Van Buitenen betoogt in zijn rapport dat veel zaken naar de oorzaak van de ramp niet of niet goed zijn uitgezocht.Hij noemt de rol van de brandweer, die mogelijk fouten heeft gemaakt waardoor de brand bij S.E. Fireworks kon uitgroeien tot een ramp. Ook meent hij dat een bedrijfsongeval als mogelijke oorzaak niet tot op de bodem is uitgezocht en dat sommige werknemers geen sluitend alibi hebben.


Reeks van mogelijke motieven


Verder is volgens hem ook niet goed onderzocht of de vorige eigenaar van het bedrijf mogelijk een motief had om S.E.fireworks te (laten) saboteren. „Ik beschuldig hem niet. Maar het OM had dat wel moeten onderzoeken”. Van Buitenen ziet‘een reeks van mogelijke motieven’.


Kritiek niet nieuw


De kritiek op de overheid is niet nieuw. De Commissie Oosting stelde destijds ook al vast dat de overheid grote fouten had gemaakt in toezicht en regelgeving. Maar de overheid kon daarvoor niet worden vervolgd vanwege het zogenoemde ‘Pikmeer-arrest’. Van Buitenen vindt dat dit arrest is misbruikt.


'Niet diepgravend genoeg'


Justitie meent dat er geen aanleiding is om opnieuw naar het onderzoek naar de ramp en eventuele fouten te kijken. De vorige eigenaar is destijds wel degelijk gehoord over zijn verhouding met S.E. Fireworks. Sinds 2000 heeft het OM ook nog meerdere keren nader onderzoek gedaan naar aspecten van de ramp. Dat geldt bijvoorbeeld bij de vraag of er bij S.E. Fireworks toch gewerkt is op 13 mei, met een fataal bedrijfsongeval tot gevolg. Dat is enkele jaren geleden opnieuw bekeken. Het OM sloot dat opnieuw uit. Van Buitenen neemt die latere onderzoeken niet serieus; dat was in zijn ogen niet diepgravend genoeg.


Rehabilitatie


Van Buitenen begon vier jaar geleden aan zijn onderzoek op verzoek van oud-rechercheur Jan Paalman uit Rijssen. Paalman zat in het Tolteam dat de ramp onderzocht. Hij en een collega hebben steeds beweerd dat er grote fouten zijn gemaakt en dat de rechterlijke macht is misleid, met name in het onderzoek naar ‘brandstichter’De Vries. Het kwam hen op ontslag te staan. Van Buitenen meent dat zij recht hebben op rehabilitatie. Hij ontkent dat hij in zijn rapport zich heeft laten leiden tot Paalman en Bakker.


De voorzitter van de Commissie Oosting heeft tot op heden geen twijfel gehad over de kwaliteit van het onderzoek en de conclusies.


Bron: www.tubantia.nl

Dit onderdeel afdrukken

Nieuw! [JW308] Galeon
Geplaatst door bruijntjeluc - 18-06-2018 om 00:06 - Forum: Jorge [PL] - Geen reacties

[Afbeelding: jw308_symulacja-18.png]Artikelnummer: JW308
Artikelnaam: Galeon
Aantal Schoten: 36 schoten
Netto kruitgewicht: nnb gram
Effectomschrijving: Silver tails to red crossette

Richtprijs 2018: € nnb
Verpakkingseenheid: 12/1


 

 
Gelieve dit NIET over te nemen zonder toestemming en/of bronvermelding.

Dit onderdeel afdrukken

Nieuw! [JW309] Hokus Pokus
Geplaatst door bruijntjeluc - 18-06-2018 om 00:03 - Forum: Jorge [PL] - Geen reacties

[Afbeelding: jw309_symulacja-18.png]Artikelnummer: JW309
Artikelnaam: Hokus Pokus
Aantal Schoten: 49 schoten
Netto kruitgewicht: nnb gram
Effectomschrijving: red,green,blue,purpe,yellow,lemon and pink crossette

Richtprijs 2018: € nnb
Verpakkingseenheid: 6/1


 

 
Gelieve dit NIET over te nemen zonder toestemming en/of bronvermelding.

Dit onderdeel afdrukken

  Vuurpijl duurder door veilige afschietbuis
Geplaatst door X-Treme - 15-06-2018 om 18:26 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Reacties (4)

Vuurpijl duurder door veilige afschietbuis


Liefhebbers van vuurpijlen moeten extra in de buidel gaan tasten voor een spetterend Oud en Nieuw, verwacht de overheid. Niet onredelijk, vinden de staatssecretaris en de vuurwerkbranche. 

Verkopers worden nog dit jaar verplicht een stabiele afschietbuis te leveren bij een pakket siervuurwerk, blijkt uit een nieuwe regeling die is rondgestuurd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Het departement schrijft: ,,De verkopers van vuurpijlen zullen de kosten voor meelevering van een lanceerstandaard naar alle waarschijnlijkheid doorberekenen aan de consument. Hierdoor nemen de lasten voor de burger toe." 


Aanschafkosten
De aanschafkosten van een lanceerbuis worden geschat op circa 4 euro per stuk. Een woordvoerder van staatssecretaris Van Veldhoven zegt dat die geschatte prijs een gemiddelde is van de beschikbare standaards op de markt.


Volgens Leo Groeneveld van de vuurwerkbranche kan dat echt goedkoper, zeker als in bulk wordt ingekocht. ,,Dan komt een prijs van 2 euro veel meer in de buurt. ,,Als je vervolgens een sierpakket van vier tientjes verkoopt, is het redelijk dat mensen een paar euro extra betalen voor een standaard."


Groeneveld vindt het 'vanzelfsprekend' dat de kosten van maatregelen voor veiliger afsteken van vuurwerk deels terecht komen bij de consument. Ook de zegsman van de staatssecretaris noemt die aanname 'niet onredelijk'.


Lanceerbuizen importeren
Overigens is het nog wel de vraag of de inkopers van vuurwerk dit jaar al genoeg lanceerbuizen kunnen importeren. Normaal komt dit hulpmiddel bij het afsteken uit China, maar nu wordt ook naar Europese leveranciers gekeken.  


Volgende week vergadert de Tweede Kamer over het recente vuurwerkbesluit van het kabinet. De vuurwerkbranche gaat deze maand nog praten op het ministerie over de nieuwe eisen en regels.


Bron: ad.nl

Voor wie wat meer info wil over de nieuwe regel kan hier de concept regeling inzien:

https://www.internetconsultatie.nl/lance...ument/3694

Dit onderdeel afdrukken

Nieuw! [14908] Evo Bomber
Geplaatst door bruijntjeluc - 14-06-2018 om 23:03 - Forum: Evo Specials - Geen reacties

[Afbeelding: 34417993_1828215357224389_64852533038767...e=5BB94400]
Artikelnummer: 14908
Artikelnaam: Evo Bomber
Aantal Schoten: 144 schoten
Netto kruitgewicht: nnb gram
Effectomschrijving:
144 shot compound box
Richtprijs 2018: € nnb
Verpakkingseenheid: 1/1
 
 
Gelieve dit NIET over te nemen zonder toestemming en/of bronvermelding.

Dit onderdeel afdrukken

Nieuw! [14911] Skyline of Fire
Geplaatst door bruijntjeluc - 14-06-2018 om 23:00 - Forum: Evo Specials - Geen reacties

[Afbeelding: 34199628_1826120117433913_66001476261196...e=5B764F18]
Artikelnummer: 14911
Artikelnaam: Skyline of Fire
Aantal Schoten: 259 schoten
Netto kruitgewicht: 2000 gram
Effectomschrijving:
Dit word ons vlaggenschip van dit jaar.
Maximaal NEM gewicht.4kg
Maximaal NETTO gewicht.25kg
Maximaal calliber. Tot 50mm
En een werkelijke megashow in rapper tempo in V-W-F shapes en butterfly.
2 dikke compounds in 1 verpakking tot het maximaal toelaatbare gewicht
.
Richtprijs 2018: € nnb
Verpakkingseenheid: 1/2

 

 

Gelieve dit NIET over te nemen zonder toestemming en/of bronvermelding.

Dit onderdeel afdrukken

Snelle forum statistieken:
Laatste berichten:
Topic: Datum, tijd:  Gestart door: Laatste reactie: Forum:
  Vuurwerkduitsland 23-06, 19:21 Vuurwerkduitsland Mjd Winkels Duits...
  ChristenUnie Middelburg w... 23-06, 11:34 Robin Robin Vuurwerk in d...
  Leidenaar na vier jaar op... 23-06, 11:32 Robin Robin Vuurwerk in d...
  Inwoners mogen meepraten ... 23-06, 11:31 Robin Robin Vuurwerk in d...
  [5544] Six Best Possible 22-06, 21:49 Vuurwerkkoning X-Treme China Red
  De grote op naar de zomer... 22-06, 00:23 Mjd patrick ouwehand De Bunker..
  Definitief rapport vuurwe... 20-06, 11:22 X-Treme X-Treme Vuurwerk in d...
  Vuurpijl duurder door vei... 19-06, 12:06 X-Treme Coen Vuurwerk in d...
  [JW308] Galeon 18-06, 00:06 bruijntjeluc bruijntjeluc Jorge [PL]
  [JW309] Hokus Pokus 18-06, 00:03 bruijntjeluc bruijntjeluc Jorge [PL]
  [14908] Evo Bomber 14-06, 23:03 bruijntjeluc bruijntjeluc Evo Specials
Meest bekeken:
  De AVP kroeg ... 94028
  De AVP kroeg ... 79772
  De AVP kroeg ... 45210
  Krijgen we di... 31213
  Het nachtbrak... 29139
  het grote ''3... 27880
  De AVP kroeg ... 21428
  De AVP anti k... 18761
  Aftellen naar... 18249
  Aanbod folder... 15455
  De AVP kroeg ... 13719
  Serious Reque... 12579
Meeste reacties:
  het grote ''3... 719
  De AVP kroeg ... 493
  De AVP kroeg ... 453
  De AVP kroeg ... 350
  De AVP kroeg ... 230
Meeste berichten:
Mjd 2109
bruijntjeluc 1982
Vuurwerkkoning 1279
feabal 850
Palm Tree 707
Meest "bedankt":
Mjd 29
feabal 19
Arjan 18
baassie123 9
Eindje-Pyro 9
Nieuwste leden:
Vuurwerkduitsland 22-06
runge-feuerwerk.de 06-06
vuurvent 15-05
Torrr 06-02
Vwjent 28-01