Welkom, gast
U dient zich te registreren voordat u berichten kunt plaatsen op dit forum.

Gebruikersnaam
  

Wachtwoord
  

Statistieken
» Leden: 450
» Meest recente lid: jaypyro
» Aantal topics: 4,698
» Aantal berichten: 10,470

Volledige statistieken

Gebruikers online
Er zijn momenteel 13 gebruikers online.
» 2 leden | 11 gasten
Mjd, puur

Meest recente topics
[6550] Partyraiser
Forum: VOLT!
Laatste bericht door Vuurwerkkoning
33 minuten geleden
» Reacties: 3
» Weergaven: 44
[6500] 1.2" Titanium Broc...
Forum: VOLT!
Laatste bericht door Vuurwerkkoning
35 minuten geleden
» Reacties: 3
» Weergaven: 50
[6501] 1.2" Spinners 2 Co...
Forum: VOLT!
Laatste bericht door Vuurwerkkoning
36 minuten geleden
» Reacties: 4
» Weergaven: 72
[6551] Signature Cakebox
Forum: VOLT!
Laatste bericht door Vuurwerkkoning
38 minuten geleden
» Reacties: 3
» Weergaven: 35
[4107] Mandarin
Forum: Matten & Rollen
Laatste bericht door Vuurwerkkoning
1 uur geleden
» Reacties: 0
» Weergaven: 3
[RT809] Zena 100.000 rol
Forum: Matten & Rollen
Laatste bericht door Vuurwerkkoning
1 uur geleden
» Reacties: 0
» Weergaven: 4
[5545]Reach 4 freedom
Forum: Strictly
Laatste bericht door bruijntjeluc
2 uur geleden
» Reacties: 0
» Weergaven: 4
[5548] Hongkong
Forum: Strictly
Laatste bericht door bruijntjeluc
2 uur geleden
» Reacties: 0
» Weergaven: 4
[2541] Statement
Forum: Burn it
Laatste bericht door Vuurwerkkoning
2 uur geleden
» Reacties: 1
» Weergaven: 29
[KY2706]Bazooka
Forum: China Red
Laatste bericht door bruijntjeluc
2 uur geleden
» Reacties: 0
» Weergaven: 1

 
  Plan voor vuurwerkvrije zones haalt het niet.
Geplaatst door Robin - 22-09-2017, 10:49 - Forum: Vuurwerk in de media - Reacties (1)

Een Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.
 van GroenLinks-raadslid Steven de Vries om het aantal vuurwerkvrije zones in Utrecht fors uit te breiden, heeft gisteravond geen meerderheid in de gemeenteraad gehaald. Iedereen stemde tegen het plan behalve de Partij voor de Dieren.

De Vries wilde vuurwerkvrije plekken rond scholen en zorgcentra. Daarnaast wilde hij dat alle parken, gebieden rond dierenweides en plekken buiten de bebouwde kom uitroepen tot vuurwerkvrije zone. Een groot deel van de raad denkt onder meer dat dit niet te handhaven is.Tanende traditie

D66, de grootste fractie in de raad, stemde tegen het plan van De Vries, maar vindt wel dat ‘de vuurwerktraditie tanende is’. Een motie van de democraten, die het makkelijker moet maken om anti-vuurwerkmaatregelen aan te nemen, werd wel gesteund door een meerderheid van de raad.
Burgemeester Jan van Zanen gaf aan dat hij onderzoek doet naar de mogelijkheden om een Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.
 te organiseren. Een centrale show zou er volgens Van Zanen mogelijk toe kunnen leiden dat bewoners zelf in hun wijk minder vuurwerk gaan afsteken. 


BRON: Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.

Dit onderdeel afdrukken

  Werkstraf voor handel in levensgevaarlijk vuurwerk
Geplaatst door Robin - 21-09-2017, 18:50 - Forum: Vuurwerk in de media - Reacties (1)

resim

Een 26-jarige Almeerder is veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur wegens handel in levensgevaarlijk vuurwerk vanuit zijn huis in de Spaarnestraat. De rechter legde ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden op. Verder moet de man uit de Waterwijk zijn omzet inleveren bij justitie. 

De politie kreeg een anonieme tip dat er vanuit een woning werd gehandeld in professioneel vuurwerk. Bij Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.
 werden honderden nitraten en mortierbommen gevonden in een schuur achter de woning. Twee klanten werden betrapt en kregen ook een werkstraf, allebei van 60 uur.

De officier van Justitie benadrukte dat het om zeer gevaarlijk vuurwerk ging, omdat de meeste mensen niet weten hoe ze professioneel vuurwerk veilig kunnen afsteken. Omdat de Almeerder een blanco strafblad had, hoeft hij niet naar de gevangenis.


BRON: Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.

Dit onderdeel afdrukken

  Bredevoort 22, 23 & 24 sept. – Bredevoort Schittert
Geplaatst door Robin - 21-09-2017, 18:48 - Forum: Vuurwerk in de media - Geen reacties

resim

BREDEVOORT – Vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september is Bredevoort ZOO open voor publiek. Beleef een diervriendelijke beestenboel met licht, muziek, theater, kunst en romantiek. Het evenement wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden en bijna alle 1500 inwoners doen op één of andere manier mee. In 2016 genoten bijna 10.000 bezoekers van alles wat Bredevoort Schittert te bieden heeft.

De inwoners van Bredevoort zijn trots op hun vestingstadje. Kinderen worden al op de basisschool geënthousiasmeerd voor het evenement door het maken van lichttaferelen en waxinelichtjeshouders. Ook de oudste bewoners van Bredevoort doen mee door het maken van versieringen voor de ramen van het Ambthuis. Iedereen, van jong tot oud, doet mee vanwege het plezier om samen iets moois te maken. Dit jaar voert de route wederom door het oude, karakteristieke gedeelte van Bredevoort en wordt er gebruik gemaakt van het vestingspark.

Dit jaar zal wederom de straatverlichting aanblijven. Dit om het pittoreske karakter van Bredevoort beter zichtbaar te maken. De route bleek in het verleden soms te donker om de mooie gevels van de historische woningen te zien. De 10.000den waxinelichtjes gaan natuurlijk wel aan wat samen de smalle straatjes van Bredevoort een romantische uitstraling zal geven.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken zijn de lichttaferelen, passend in het thema. Om 19:00 uur, als het gaat schemeren, worden de lichten ontstoken. De lichttaferelen branden tot 22:30 uur. Het aanbod van lichttaferelen is dit jaar zeer divers, zowel in gebruikte technieken als in voorstellingen. Zo kunt u onder andere de ‘Waku waku Magic horse’ een heel bijzonder, magisch, mechanisch aangedreven paard bekijken. Binnenstappen in Jurassic Parc, of de onderwaterwereld in Bredevoort beleven. Net buiten het centrum, in de wijk Stadsbroek, ligt de Ark van ’t Broock, een bouwwerk van ruim vijftien meter lang, vier meter breed en drie meter hoog.

Dit alles omlijst met muziek, toneel, straattheater en zang. Er zijn diverse koren, zowel in de St Georgiuskerk als in de St. Joriskerk: Wave, AmeeZing, Toon! en Wanted. Meike Ubbink (17) en Mitch Lodewick (18) zijn twee jonge lokale talenten die dit jaar samen zullen optreden bij Bredevoort Schittert. Demb, drum en muziekband Bredevoort staat dit jaar op zondagavond in de Ambthuiswal.Er is straattheater, er zijn diverse exposities, foto tentoonstellingen, een Old Timer Club en oude brommers. Maar ook demonstraties, een dier van gebakken klei beschilderen en een Oude Ambachtenmarkt. Dit jaar valt septemberkunst samen met Bredevoort Schittert. De Koppelkerk in Bredevoort blijft speciaal ook de avonduren open, waar men bijzondere exposities kan bezichtigen.

Voor de kinderen is dit jaar weer een heleboel te zien bij Bredevoort Schittert. De sprookjesachtige sfeer en alle lampjes zijn natuurlijk al betoverend, maar er is meer dan dat. Zo kunnen de kinderen zich onder andere laten schminken door Maikes Ballonnen die tevens mooie ballondieren maakt, lezen studenten van het Iselinge college dierenverhalen voor, zijn er knuffelkonijnen en knuffelkippen te aaien van kleindiervereniging Dinxperlo en is er een heuze stokpaardjesrace met een springkussen bij volleybalvereniging Brevolk! Huifkarren rijden van en naar de parkeer-plaatsen en er kan een rondrit gemaakt worden in een klein treintje.

Bredevoortse ondernemers verzorgen samen met Bredevoort Schittert de horeca en catering. Verenigingen schenken koffie en bakken pannenkoeken.

Entree Bredevoort Schittert Entree is €7,50 per persoon, vrijdag en zondag hebben kinderen tot 12 jaar gratis toegang, zaterdag geldt dit voor kinderen tot 4 jaar. Weekend passe-partout is €12,50. Parkeren wordt geregeld door parkeerwachters en is gratis. Programmaboekje is gratis en er is een app beschikbaar die ook een plattegrond heeft. Pinnen aan de kassa is mogelijk, kaarten kunnen ook on-line worden gekocht. Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.

Elke avond wordt om 21.30 uur besloten met een geweldig vuurwerk dat vanaf de Kruittoren te zien is. Vanaf 22.00u is er live muziek op het podium op ’t Zand: vrijdagavond TWITCH, zaterdag Backedge Soul Train en zondag Dj Daddy Cool Show.

resim
resim

BRON: Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.

Dit onderdeel afdrukken

  Gemeente nog steeds in gesprek met Vreugdevuur
Geplaatst door Robin - 21-09-2017, 18:46 - Forum: Vuurwerk in de media - Geen reacties

resim

De gemeente ontkent dat er definitief besluit is genomen over de doorgang van het Scheveningse vreugdevuur. Dat zegt het stadsbestuur in een reactie op het besluit van de organisatie van het Vreugdevuur Scheveningen om de stekker eruit te trekken.

Een plan om het vuurwerk te verplaatsen was de druppel voor organisator Wesley IJzendoorn en consorten. “Door restricties van de gemeente is er een tweedeling ontstaan in de groep die de vuurstapel organiseert”, zegt IJzendoorn. “Een deel vindt dat de gemeente teveel invloed heeft op het culturele erfgoed”. Toen de beslissing om het vuurwerk te verplaatsen bekend werd, was het afgelopen met deze club organisatoren: “Wie betaalt, bepaalt, kregen we te horen.”

De gemeente is verbaasd. “De organisatie heeft haar eigen moment gekozen om naar buiten te treden. Begin september hebben we nog een goed gesprek gehad, en wat ons betreft zijn we nog steeds aan het praten.” De gemeente werkt aan een totaalplan voor Oud en Nieuw, niet alleen voor het Vreugdevuur Scheveningen.

Duindorp
De jaarlijkse brandstapel wordt in Duindorp wel gewoon gebouwd Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.
. “Aan ons de uitdaging om in aanloop naar en tijdens Oud en Nieuw de gezelligheid op het strand terug te brengen”, aldus Michel Kulk van Vreugdevuur Duindorp.


BRON: Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.

Dit onderdeel afdrukken

  Flinke partij illegaal vuurwerk in beslag genomen op de Bergse Plaat
Geplaatst door Vuurwerkkoning - 18-09-2017, 16:27 - Forum: Vuurwerk in de media - Reacties (1)

Flinke partij illegaal vuurwerk in beslag genomen op de Bergse Plaat
resim
BERGEN OP ZOOM - Bij een onderzoek naar zwaar illegaal vuurwerk heeft de politie in een woning op de Bergse Plaat in Bergen op Zoom een grote partij vuurwerk in beslag genomen. 


De politie meldt dat dit soort vuurwerk vaak niet blijkt te voldoen aan de wettelijk vastgestelde eisen. Zij zegt dat het gevaar bij de opslag in een woning en de schade die dit vuurwerk kan aanrichten vaak niet te overzien zijn.

Volgens de politie is vuurwerk dat via social media verkocht wordt nagenoeg altijd illegaal en gevaarlijk. Momenteel wordt er veel vuurwerk dat niet aan de eisen voldoet aangeboden dat afkomstig is uit Polen. 

Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.Blijft enorm zonde, gewoon weer een liefhebber genaaid.

Dit onderdeel afdrukken

  Autoruit vernield met vuurwerk in Terborg
Geplaatst door Robin - 18-09-2017, 12:07 - Forum: Vuurwerk in de media - Geen reacties

resim

Een autoruit is in Terborg tussen zaterdagavond en zondagmorgen vernield met zwaar vuurwerk. Het voertuig stond geparkeerd aan de Doetinchemseweg toen het slachtoffer werd van vandalen.

In de voorruit van de auto zit ter hoogte van de motorkap een grote ster van enkele centimeters doorsnee die uitlopers heeft over de hele voorruit. Daardoor moet de hele ruit vervangen worden.


Hoe de daders te werk zijn gegaan is niet duidelijk. De politie is op zoek naar getuigen om de zaak op te helderen.

BRON: Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.

Dit onderdeel afdrukken

  ‘Feest voor het volk’ start met vuurwerk
Geplaatst door Coen - 15-09-2017, 22:14 - Forum: Vuurwerk in de media - Geen reacties

Oosterwolde - Aan de Nanningaweg op het terrein bij de Flippobrug in Oosterwolde is van vrijdag 15 tot en met zondag 17 september een tentfeest. Dit vindt plaats in het kader van 500 jaar Ooststellingwerf.

‘Het wordt een feest voor jong en oud’, zegt Joyce Voskamp namens de organisatie. ‘Er is voor ieder wat wils. Een feest voor het volk.’ Alle activiteiten zijn gratis. Het initiatief is afkomstig van Oosterwolde Promotion. Trambaan8 en het Bruin Café hebben samen de organisatie voor hun rekening genomen. ‘Daarbij hebben we ook flink wat hulp gekregen van andere partijen’, vertelt Voskamp.

Er wordt vrijdag om 20.45 uur gestart met een vuurwerkshow, verzorgd door André de Vries. Daarna barst het tentfeest los onder muzikale begeleiding van Dave Roelvink. 

Zaterdag staat er van 13.00 tot 17.00 uur een kindermiddag op het programma. Deze activiteit wordt verzorgd door Voor dag en Dou. Er is een spellencircuit, er staat een draaimolen, er komt een stormbaan van zo’n twintig meter, er is een ballonnenclown en kinderen kunnen zich laten schminken. Voor maximaal driehonderd kinderen staat er ook wat drinken en een suikerspin klaar. Zaterdagavond is het feest in de tent met optredens van Django Wagner, Rob Ronalds en Party Criminals. ‘Een avond met een Hollandse touch’, zegt Voskamp. ‘Dat valt hier in de regio altijd wel in de smaak.’  Zondag vanaf 14.00 uur is de afsluiting met optredens van shantykoor de Compagnonsvaarders en de bluesgrassbrand Stroatklinkers. Deze middag wordt georganiseerd door Lammert Mink.

Volg voor het actuele nieuws de Facebook-pagina Tentfeest Oosterwolde.

Bron: Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.

Dit onderdeel afdrukken

  Nu al vuurwerkoverlast
Geplaatst door Robin - 15-09-2017, 16:52 - Forum: Vuurwerk in de media - Reacties (6)

resim

De politie ontvangt steeds meer meldingen van overlast van vuurwerk in. Wijkagent Mirjam van Riessen zal hier de komende tijd samen met andere collega’s extra op controleren.

Van Riessen op Facebook: “De wijkagent die u alvast een gelukkig 2018 toewenst? Nee, kennelijk zijn er jongeren in Corlaer die zich in de maand vergissen. Veel meldingen van vuurwerkoverlast. Jongens en meisjes: september lijkt op december maar is het niet! Vuurwerk afsteken is nu verboden! Vanaf 31 december 18.00 uur mag het weer. Hou rekening met de buurt. De politie zal komende tijd extra controleren in de wijk. Opvallend en onopvallend. Wees gewaarschuwd.”

BRON: Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.

Dit onderdeel afdrukken

  School in Goes treft vuurwerk aan in tas van leerling
Geplaatst door Robin - 14-09-2017, 09:07 - Forum: Vuurwerk in de media - Reacties (1)

resim

GOES - Op een middelbare school in Goes is maandag vuurwerk aangetroffen in de tas van een leerling. Dat liet de wijkagent Gilian de Visser van Goes-Oost weten op Twitter.

Het ging om zowel sier- als knalvuurwerk. De school heeft de politie ingelicht. Dat gebeurde in het kader van een nauwe samenwerking tussen de scholen en de politie om vuurwerkoverlast te bestrijden. De wijkagent laat desgevraagd weten dat de drie betrokken scholieren door de school zijn bestraft. ,,Er is ook een gesprek met de ouders geweest.''

Volgens De Visser zijn er in heel Goes de afgelopen weken al meerdere meldingen van overlast door vuurwerk gedaan. 


BRON: Registreer of Log in om alles correct te kunnen bekijken.

Dit onderdeel afdrukken

  Organisatie Genemusiment komt met alternatief voor afsluiting met vuurwerk
Geplaatst door Robin - 14-09-2017, 09:04 - Forum: Vuurwerk in de media - Geen reacties

GENEMUIDEN - Het aangekondigde vuurwerk, als spetterende afsluiting van Genemusiment 2017, gaat niet door. Hoewel de organisatie alles uit de kast heeft gehaald om een vuurwerkshow vanaf de Sas mogelijk te maken, bleek de praktijk toch te weerbarstig.

"Overlast en risico’s voor de eigenaren van de nabij liggende boten zouden domweg te groot worden", legt zij uit. "In goed overleg met sponsoren is daarom besloten van het vuurwerk af te zien."
Direct nadat de laatste tonen van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso zullen zijn weggestorven en het dankwoord zal zijn gesproken, volgt toch nog een daverende afsluiting. De exacte vorm waarin dit gaat plaatsvinden houdt de werkgroep Genemusiment nog even geheim. 

"Maar wel is zeker dat hiermee het vernieuwde Havenplein en de Vijf Gebroeders, die ook een belangrijke plaats innemen in het Haven-programma, nog één keer vol in de schijnwerpers komen te staan. Dank gaat vooral uit naar de sponsoren en vooral hoofdsponsor Vadain, die na het niet doorgaan van het vuurwerk niet bij de pakken gingen neerzitten maar ook bereid waren hun volle steun aan ’plan B’ te geven."

Dit onderdeel afdrukken

Snelle forum statistieken:
Laatste berichten:
Topic: Datum, tijd:  Gestart door: Laatste reactie: Forum:
  [6550] Partyraiser 33 minuten geleden Vuurwerkkoning Vuurwerkkoning VOLT!
  [6500] 1.2" Titanium Broc... 35 minuten geleden Vuurwerkkoning Vuurwerkkoning VOLT!
  [6501] 1.2" Spinners 2 Co... 36 minuten geleden Vuurwerkkoning Vuurwerkkoning VOLT!
  [6551] Signature Cakebox 38 minuten geleden Vuurwerkkoning Vuurwerkkoning VOLT!
  [4107] Mandarin 1 uur geleden Vuurwerkkoning Vuurwerkkoning Matten & Roll...
  [RT809] Zena 100.000 rol 1 uur geleden Vuurwerkkoning Vuurwerkkoning Matten & Roll...
  [5545]Reach 4 freedom 2 uur geleden bruijntjeluc bruijntjeluc Strictly
  [5548] Hongkong 2 uur geleden bruijntjeluc bruijntjeluc Strictly
  [2541] Statement 2 uur geleden Vuurwerkkoning Vuurwerkkoning Burn it
  [KY2706]Bazooka 2 uur geleden bruijntjeluc bruijntjeluc China Red
  [KY2704] Gigaklapper 2 uur geleden bruijntjeluc bruijntjeluc China Red
Meest bekeken:
  De AVP kroeg ... 8872
  De AVP kroeg ... 7883
  De AVP kroeg ... 4376
  Het nachtbrak... 3168
  Aftellen naar... 2570
  Krijgen we di... 2413
  Aanbod folder... 2314
  Nachtbrakersu... 1722
  Collectiefoto... 1571
  Vuurwerk kope... 1567
  Vroegah toen ... 1480
  AVP volgend j... 1350
Meeste reacties:
  De AVP kroeg ... 493
  De AVP kroeg ... 453
  De AVP kroeg ... 230
  Het nachtbrak... 143
  Krijgen we di... 85
Meeste berichten:
Mjd 1624
bruijntjeluc 1536
Vuurwerkkoning 1030
feabal 840
Palm Tree 645
Meest "bedankt":
Mjd 29
feabal 19
Arjan 18
baassie123 9
Eindje-Pyro 9
Nieuwste leden:
jaypyro Vandaag
Vuurwerk 21-09
PYROPARTY 18-09
Thecoon 17-09
Wimwalvis 15-09