AFTELLEN NAAR 31 DECEMBER 2019, 18:00u!

Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vuurwerkfestival Scheveningen gaat dit jaar niet door: ‘Ten onder aan ons eigen succe
#1
VEILIGHEIDSEISEN Het vuurwerkfestival op Scheveningen gaat niet door. De organisatie trekt de stekker uit het feest, nu onderhandelingen met de gemeente over de veiligheidseisen zijn stukgelopen.


Organisator Bjorn van Dijl van de stichting Internationaal Vuurwerkfestival noemt het ‘heel zuur’ dat de handdoek in de ring is gegooid, zeker omdat het de 40ste editie zou zijn. ,,Vuurwerk en Scheveningen horen bij elkaar. We gingen er steeds vanuit dat het wel goed zou komen.” Dat bleek uiteindelijk toch niet het geval. 

Volgens Van Dijl komt dat doordat de gemeente steeds strengere eisen stelde. ,,Elk jaar is het een strijd met beveiligers, verkeersregelaars en pendelbussen. Maar zo ver zijn we deze keer niet eens gekomen. We hadden een heel nieuw veiligheidsplan opgesteld en daar werden ook weer nieuwe eisen aan gesteld. Op een gegeven moment zijn we ingehaald door de tijd en hebben we de witte vlag gehesen.”

Mensenmassa
Een van de pijnpunten is het enorme aantal bezoekers. Vorig jaar kwamen er 400.000 mensen op het spektakel af. Het verkeer stond toen muurvast en ook de trams konden de mensenmassa niet aan. Grote incidenten hebben zich volgens Van Dijl niet voorgedaan, maar ook hij erkende twee maanden geleden dat er wel héél veel mensen waren. ,,Nu werd me gevraagd welke garantie ik kon geven dat er niet nóg meer bezoekers zouden komen. Dat kan ik natuurlijk niet. Het is een vrij toegankelijk festival.”
Eerder dit jaar werd al bekend dat het vuurwerkfestival vanwege die enorme drukte niet in de zomer zou worden gehouden, maar naar september zou worden verplaatst. Ook dat lukt dus niet. Ook van het idee om de landenshows op één in plaats van twee dagen de lucht in te schieten komt nu niets terecht. Of het festival volgend jaar wel weer op de agenda staat is nog niet duidelijk. ,,Dat is afhankelijk van veel factoren, waaronder geld. Ik heb de angst dat het nu als een nachtkaars uitgaat. Dan zijn we ten onder gegaan aan ons eigen succes.”

Veilig
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat voor hen een veilig verloop erg belangrijk is. ,,Dat geldt des te meer, omdat uit de evaluatie van het festival van vorig jaar naar voren kwam dat aanpassingen noodzakelijk zijn.” Daarbij ging het niet alleen om extra aandacht voor de bereikbaarheid, maar ook om het voorkomen van drukte op de boulevard en een verbeterd mobiliteitsplan.
De gemeente hoopt dat de editie van volgend jaar wel doorgaat, mede doordat er dat jaar twee mijlpalen worden gevierd: 75 jaar vrijheid en 40 jaar Parkpop. ,,Het 40e Vuurwerkfestival past daar heel mooi bij.”
BRON
Voor al je vuurwerkinfo!

https://www.avpvuurwerk.nl 
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
#2
Wederom een evenement om zeep geholpen door de regeltjes! Erg jammer, Scheveningen én vuurwerk  hoort bij elkaar. Erg jammer... Sad
Voor al je vuurwerkinfo!
https://www.avpvuurwerk.nl 
[-] De volgende 1 gebruiker zegt bedankt Arjan voor dit bericht:
  • Robin
Voeg bedankje toe Antwoord
#3
Om nog even terug te gaan naar het festival van 2018. Prima filmpje! Wink 

Voor al je vuurwerkinfo!
https://www.avpvuurwerk.nl 
[-] De volgende 1 gebruiker zegt bedankt Arjan voor dit bericht:
  • Robin
Voeg bedankje toe Antwoord
  


Lijst met mogelijk verwante topics
Topic Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Zwaar vuurwerk door de brievenbus: kwajongensstreek of aanslag? Robin 0 4 / 14:24
Laatste bericht: Robin

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)

Vuurwerkfestival Scheveningen gaat dit jaar niet door: ‘Ten onder aan ons eigen succe00