AVP Vuurwerk

Volledige versie: Politie neemt kilo's vuurwerk in beslag
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
RIJSWIJK - Bij een controle van elf adressen in de regio hebben agenten in totaal 230 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen. Op een adres in Rijswijk moest zelfs een explosievenspecialist opgetrommeld worden om de aangetroffen waar veilig te stellen. In dezelfde woning trof de politie ook een kleine hennepkwekerij aan.

De 16-jarige Rijswijkse verdachte bleek in zijn slaapkamer te knutselen met vuurwerk. Zowel het vuurwerk als de hennepkwekerij zijn in beslag genomen en vernietigd. De jongen wordt gehoord en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Onderzoek naar een verdachte in Maasland leidde naar een garagebox in Maassluis waar agenten 185 kilo illegaal vuurwerk aantroffen. Ook deze verdachte is uitgenodigd voor een verhoor op het politiebureau. 

Fakkels en rookpotten
Naast de eerdergenoemde vangst, vond de politie in woningen in Delft en Rijswijk nog fakkels en rookpotten. Net als de rest is ook al dit vuurwerk in beslag genomen. De politie heeft alle verdachten uitgenodigd voor verhoor. Daarnaast worden zij allemaal aangemeld voor een bestuurlijke maatregel bij de betrokken gemeenten, zoals een meldplicht.
De politie blijft erop wijzen dat zelfgemaakt en illegaal vuurwerk levensgevaarlijk is. Op het bezit ervan staan forse geldboetes en zelfs gevangenisstraffen.




BRON
Komen een paar aardige cakes uit die garagebox.

Maar, opgepakt met Fakkels en rookpotten? Zelfgemaakt dan of mag je die tegenwoordig ook niet meer hebben?
Fakkels mogen gewoon volgens mij, als je ze als noodsignaal gebruikt.
Misschien nemen ze alles in beslag omdat er ook (illegaal) vuurwerk is gevonden.
Zou ik raar vinden, aangezien ze bij Rubentje Koet al zn legale vuurwerk lieten liggen in zn bussie...
is dat zo van onze vriend Ruben k*t.
of zegt hij dat kan hem voor de rest niet maar overal waar ik hem lees krijg ik de rillingen  van hem.
Het staat op beeld in zijn compilatie van vorig jaar.
Hij was nog maar net op weg met die bus , werd ie gelijk aangehouden. Ze herkenden het busje van zijn filmpjes op yt  Smile
fakkels en volgens mij ook rookpotten vallen onder cat1, dat word hier ook het hele jaar verkocht