AVP Vuurwerk

Volledige versie: Politie op bezoek bij Amersfoortse kopers van illegaal vuurwerk
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
De politie heeft de afgelopen weken in Amersfoort en omliggende gemeenten kopers van illegaal vuurwerk thuis bezocht. Bij sommigen werd illegaal vuurwerk aangetroffen. Rond de honderd kilo vuurwerk is in beslag genomen en zo'n zeventig verdachten kregen een proces-verbaal.


Ook als zij het vuurwerk niet meer in hun bezit hebben, krijgen ze een proces-verbaal. De politie zegt voldoende bewijs te hebben dat de verdachten vuurwerk hebben besteld, zoals overboekingen naar de bankrekeningen van de webshops. De controles worden voortgezet.
De actie vloeit voort uit een internationaal onderzoek waarbij onlangs vier Poolse webshops uit de lucht gehaald, die volgens de politie verantwoordelijk zijn voor het grootste aandeel verkoop van illegaal vuurwerk. Ongeveer tweeduizend Nederlanders deden er een bestelling. 

De politie en het Openbaar Ministerie zien een toename van de handel in zwaar, illegaal vuurwerk via het internet. Afgelopen jaren zouden er via de webshops duizenden illegale vuurwerkpakketten naar Nederland zijn verstuurd. Het gaat om professioneel vuurwerk dat niet door particulieren mag worden afgestoken. Ook het bezitten van dergelijk vuurwerk is verboden.BRON
Bij 70 verdachten langs geweest (minimaal) en dan maar 100 kilo vinden, dat is niet echt veel.
Inderdaad niet veel kg pp. Maar omdat het om de webshopbestellingen gaat, zal het vooral om knalvuurwerk gaan
Als je de unboxings op yt ziet dan zijn dat toch meestal flinke dozen vol. Weet niet wat dat weegt maar toch meer als een paar kilo denk ik.
Niet zoveel van gezien. En ook al zou ik het nu willen gaan bekijken.....  Tongue
Je hoeft niet echt de filmpjes te zien, de thumbnail is vaak al genoeg  Dry
Ook de thumbnails zijn verwijderd
Oh dat wist ik niet. Als ik voorheen yt opende dan zag ik altijd die video's staan bij aanbevolen video's.
Het is sowieso rustig bij de pyro kanalen op yt. Sommige uploaden dagelijks maar nu ineens niet meer  Smile
(21-12-2018 / 21:35)Pyrokegel schreef: [ -> ]Bij 70 verdachten langs geweest (minimaal) en dan maar 100 kilo vinden, dat is niet echt veel.

Vergeet niet dat het veelvuldig in de media is geweest dat de politie de komende weken mensen ging bezoeken waarvan ze het adres hadden , iedereen heeft dit kunnen lezen en veel zullen dan ook het vuurwerk ergens anders verstopt hebben.

Er zullen ook mensen zijn die het te heet onder de voeten werd en het vuurwerk vrijwillig bij de politie hebben ingeleverd aangezien er in dezelfde media werd aangegeven dat je hoe dan ook bezoek ging krijgen ongeacht of je het vuurwerk nog in bezit had.


ps ik wist niet dat de site weer online was  dacht dat avp er mee opgehouden was leuk om te zien dat jullie nog steeds een site up hebben tijdens de leukste periode van het jaar
(31-12-2018 / 00:34)vries153 schreef: [ -> ]ps ik wist niet dat de site weer online was  dacht dat avp er mee opgehouden was leuk om te zien dat jullie nog steeds een site up hebben tijdens de leukste periode van het jaar


12 maanden per jaar kun je tegenwoordig hier terecht!