AVP Vuurwerk

Volledige versie: Celstraf voor bezit illegaal vuurwerk
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Een 23-jarige Urker is woensdag veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf voor het bezit van illegaal vuurwerk. Ook was het vuurwerk niet veilig opgeslagen. De Amsterdamse rechtbank legde de man ook 240 uur werkstraf op. Van de gevangenisstraf zijn vier maanden voorwaardelijk.


Na een anonieme tip nam de politie vorig jaar oktober in eerste instantie 14 kilogram verboden vuurwerk in beslag die de man had opgeslagen in zijn loods op Urk. In december vond de politie nog eens 270 kilogram vuurwerk die de Urker in een schuur bij de woning van een vriend had opgeborgen.

Volgens de rechtbank heeft de verdachte enorme risico’s genomen door het vuurwerk onveilig op te slaan op plaatsen waar veel mensen wonen of waar veel mensen langskomen. "Hij is met deze risico’s gemakzuchtig omgesprongen en heeft niet stilgestaan bij de mogelijke gevolgen", aldus de rechter.

Tegen de Urker was vijftien maanden celstraf geëist. Zijn advocaat benadrukte tijdens de zitting dat de man inmiddels tot inkeer is gekomen en dat hij het vuurwerk heeft afgezworen. "Het is het risico gewoon niet waard", zegt de verdachte zelf.


[/url]
[url=https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/175193/celstraf-voor-bezit-illegaal-vuurwerk]BRON