Welkom, gast
U dient zich te registreren voordat u berichten kunt plaatsen op dit forum.

Gebruikersnaam
  

Wachtwoord
  

Forums doorzoeken

(Geavanceerd zoeken)

Statistieken
» Leden: 585
» Meest recente lid: Hoi
» Aantal topics: 6,153
» Aantal berichten: 14,692

Volledige statistieken

Gebruikers online
Er zijn momenteel 29 gebruikers online.
» 0 leden | 27 gasten
Bing, Google

Meest recente topics
Vuurwerkduitsland
Forum: Winkels Duitsland
Laatste bericht door Vuurwerkduitsland
11 uur geleden
» Reacties: 2
» Weergaven: 160
Rond jaarwisseling is gew...
Forum: Vuurwerk in de media 2018
Laatste bericht door Robin
om 12:09
» Reacties: 0
» Weergaven: 7
Handel merkt weinig van a...
Forum: Vuurwerk in de media 2018
Laatste bericht door Robin
om 12:05
» Reacties: 0
» Weergaven: 3
Vuurwerkverbod Rotterdam ...
Forum: Vuurwerk in de media 2018
Laatste bericht door Mjd
19-08-2018 om 14:47
» Reacties: 2
» Weergaven: 29
Cafferata Uden mag op 3 s...
Forum: Vuurwerk in de media 2018
Laatste bericht door Robin
19-08-2018 om 13:37
» Reacties: 0
» Weergaven: 5
het grote ''3 woorden ver...
Forum: De Bunker..
Laatste bericht door Mjd
17-08-2018 om 20:26
» Reacties: 724
» Weergaven: 32,200
Bonbridge Thunder With Gr...
Forum: Bonbridge
Laatste bericht door mayhem
15-08-2018 om 09:56
» Reacties: 2
» Weergaven: 21
[4392] Monster
Forum: WECO Feuerwerk [D]
Laatste bericht door bruijntjeluc
14-08-2018 om 23:36
» Reacties: 0
» Weergaven: 7
[353426] Witches
Forum: WECO Feuerwerk [D]
Laatste bericht door bruijntjeluc
14-08-2018 om 23:31
» Reacties: 0
» Weergaven: 5
[310000] Ninja Fighter
Forum: WECO Feuerwerk [D]
Laatste bericht door bruijntjeluc
14-08-2018 om 23:28
» Reacties: 0
» Weergaven: 6

 
  Rond jaarwisseling is gewoon vuurwerk te zien en te horen in Hoeksche Waard
Geplaatst door Robin - om 12:09 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Geen reacties

[Afbeelding: ?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9]


De Hoeksche Waard stelt de komende jaarwisseling geen vuurwerkverbod in. Daarmee volgen de vijf gemeenten, die per 1 januari 2019 één gemeente Hoeksche Waard vormen, het voorbeeld van Rotterdam niet. De Maasstad denkt na over een algeheel vuurwerkverbod tijdens het oud- en nieuwfeest.

,,Binnen de werkgroep Openbare Orde en Veiligheid van de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard is niet over een vuurwerkverbod voor de komende jaarwisseling gesproken'', zegt een woordvoerster van de gemeente Binnenmaas, een van de betrokken gemeenten. ,,Vorig jaar is, na een afweging, ervoor gekozen geen vuurwerkverbod toe te passen. Vooralsnog zijn er nog geen plannen dat dat dit jaar wel gebeurt."
De Hoeksche Waard werkt al jaren nauw samen op het gebied van veiligheid rond de jaarwisseling. De afspraken van vorig jaar blijven daarom geldig. ,,De aanstaande fusie is voor de uitvoering van een eventueel besluit over een vuurwerkverbod geen belemmerende factor."BRON

Dit onderdeel afdrukken

  Handel merkt weinig van anti-vuurwerklobby
Geplaatst door Robin - om 12:05 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Geen reacties

[Afbeelding: ?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9]

WIERDEN - Het afsteken van vuurwerk staat steeds meer onder druk, maar de handel merkt daar nog weinig van. Hooguit zal de trend doorzetten dat er in december meer siervuurwerk wordt gekocht. Dat gaat ten koste van het knalwerk.

Dat zegt Marcel Schutteman van importeur Rubro Vuurwerk uit Wierden. Op dinsdag 28 augustus houdt Rubro een vuurwerkshow op Het Lageveld in Wierden. Dan worden de nieuwste topstukken ontstoken voor tweehonderd winkeliers uit het gehele land. Voor de genodigden is een deel van het terrein afgezet. Maar van alle kanten op het terrein zal het vuurwerk goed zichtbaar zijn.
„De vraag verschuift al jaren van knal- naar siervuurwerk en dat zet verder door. De  publieke en politieke discussie over overlast heeft daar mogelijk invloed op. Maar ook nu nog merk ik geen verminderde belangstelling.” 
Schutteman haalde opgelucht adem toen bekend werd dat het nieuwe kabinet niet voor een totaal vuurwerkverbod gaat, maar het aan de steden zelf overlaat.  Diverse steden werken al met vuurwerkvrije zones. Nu onderzoekt bijvoorbeeld Rotterdam of het afsteken van vuurwerk in de gehele stad verboden kan worden.

Vraagtekens
Schutteman plaatst vraagtekens bij de pogingen om het vuurwerk in steden in de ban te doen en dat te vervangen door een grote, centraal georganiseerde show. „Het is niet haalbaar. Ten eerste denk ik niet dat het de overlast laat verdwijnen, want ik ben ervan overtuigd dat het merendeel van de overlast niet het legale vuurwerk betreft, maar het illegale spul. Maar al zou het bijdragen, met centrale shows haal je je weer andere problemen op de hals. Een grote show in een stad betekent dat heel veel mensen daar naar toe gaan. Hoe beheers je dat? Terwijl oud en nieuw ook een feest is van een hapje en een drankje.”
De Wierdenaar vindt dat de branche zelf moet zorgen voor meer veiligheid, zodat het draagvlak voor het afsteken van vuurwerk blijft bestaan onder de bevolking. „Ik gruwel ook van de letsels met oud en nieuw. Ik kan niet vaak genoeg zeggen: ‘Zet een vuurwerkbril op!’”
Rubro is daarom een van de oprichters van de site Vuurwerkcheck.nl. Daarop wordt volop aandacht besteed aan het veilig afsteken van vuurwerk. Zo is er een onlinecursus. Wie z’n lesje leert, krijgt een ‘afsteekdiploma’. „Dat heeft natuurlijk geen officiële status. Maar het betekent in elk geval dat die persoon weet hoe je veilig omgaat met vuurwerk.”

Pronkstukken
Schutteman was begin maart in China op zoek naar nieuwe pronkstukken. Hij wil daar niet veel over kwijt. Wel zegt hij dat de vorig jaar geïntroduceerde compounds een nog veel groter aandeel krijgt in zijn aanbod. Compounds zijn aan elkaar geschakelde cakeboxen met siervuurwerk met maximaal 2 kilo kruid. Met één lont kan zo’n doos wel een minuut of twee doorgaan. Sinds vorig jaar zijn die toegestaan. Verder zegt Schutteman dat ‘veel voor weinig’ een belangrijke verkoopstrategie zal zijn: acties als: een kopen, een gratis. „Dat zag je vorig jaar al opkomen. Dit jaar ga je dat nog veel meer zien.”
De vuurwerkdemonstratie op Het Lageveld begint tussen 21.15 en 21.30 uur en duurt ongeveer 45 minutenBRON

Dit onderdeel afdrukken

  Cafferata Uden mag op 3 september weer vuurwerk afsteken
Geplaatst door Robin - 19-08-2018 om 13:37 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Geen reacties

[Afbeelding: ?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9]

UDEN - Vuurwerkbedrijf Cafferata uit Uden mag op maandag 3 september alvast een voorschot nemen op oudejaarsavond. 

Het bedrijf heeft toestemming om aan de Vliegeniersstraat tussen 21.00 en 23.30 uur een professionele vuurwerkshow te verzorgen voor klanten en relaties.
De provincie heeft een zogeheten ontbrandingstoestemming verleend voor de vuurwerkshow die Cafferata elk najaar houdt. Op basis van het getoonde knal- en sierspul bestellen de afnemers, geen consumenten overigens, hun vuurwerk.

Herrie 
De vroege vuurwerkshow zorgt elk jaar voor verraste en verbaasde reacties in Uden en omstreken. De buurt, brandweer en de vliegbasis Volkel worden altijd wel geïnformeerd maar de rest van Uden schrikt zich vaak een hoedje van de herrie. 
Tegen de verleende vergunning kan overigens nog wel bezwaar gemaakt worden.


BRON

Dit onderdeel afdrukken

  Vuurwerkverbod Rotterdam laat zeker nog een jaar op zich wachten
Geplaatst door Robin - 16-08-2018 om 10:12 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Reacties (2)

[Afbeelding: ?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9]

Een eventueel vuurwerkverbod in Rotterdam zal waarschijnlijk niet dit jaar al worden ingevoerd. Het ministerie van Justitie en Veiligheid moet de wet om het invoeren van een stadsbreed verbod makkelijker te maken, nog opstellen en goed laten keuren.

Overigens is het nu ook al toegestaan om een stadsbreed vuurwerkverbod in te voeren. Dat zegt hoogleraar Staats- en Bestuursrecht Jon Schilder verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2016 besloot de Raad van State dat de gemeente Hilversum een deel van het centrum mocht aanwijzen als vuurwerkvrije zone. Vuurwerkhandelaren hadden een rechtszaak aangespannen om dat verbod van tafel te krijgen. Dat mislukte. ,,Deze uitspraak legt gemeenten geen strobreed in de weg om een stadsbreed verbod in te voeren’’, constateert Schilder. 

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en justitie bevestigt dat. ,,Alleen moeten gemeenten dat nu heel goed kunnen motiveren.'' Met een nieuwe wet moet dat makkelijker worden. Deze wet wordt waarschijnlijk pas volgend jaar aangenomen.

Onderzoek
De gemeente Rotterdam laat onderzoeken of het invoeren van zo’n verbod haalbaar is. In september worden de resultaten verwacht.
Een veelgehoord punt van kritiek is dat zo’n verbod niet te handhaven is. ,,Maar dat mag nooit een reden zijn om af te zien van een verbod’’, zegt Schilder. ,,Rotterdam voerde onlangs als een van de eerste gemeenten van Nederland een sis-boete in. Dat is eveneens lastig om te handhaven.’’ Een stadsbreed verbod heeft wel degelijk een afschrikwekkende werking, denkt de hoogleraar. ,,Als stad geef je een duidelijk signaal. Wij willen dit niet meer.’’
Om Rotterdammers ervan te doordringen dat het afsteken van vuurwerk verboden is, moet de gemeente uitpakken met een voorlichtingscampagne. ,,Zodat voor iedereen duidelijk is, dat afsteken niet meer mag’’, stelt Schilder.

Verkoop
Ondanks dat het mogelijk verboden wordt om vuurwerk af te steken, zal er wel nog steeds vuurwerk verkocht worden in Rotterdam. ,,De verkoop is gebonden aan Europese regels. Die kan je niet naast je neerleggen’’, zegt Schilder. Ook de woordvoerder van het ministerie bevestigt dat motie die onlangs in de Tweede Kamer is aangenomen niet gaat over de verkoop van vuurwerk.
Voordat een verbod op het afsteken van vuurwerk ingevoerd wordt, moet de gemeenteraad instemmen. Het is nog niet duidelijk of zich in de Rotterdamse raad een meerderheid aftekent. CDA gaf eerder aan ‘niets te zien’ in een stadsbreed vuurwerkverbod. Ook Leefbaar Rotterdam vindt een verbod voor de gehele Maasstad te ver gaan. 

Citaat:Een stadsbreed vuurwerk­ver­bod is symboolpo­li­tiek
Leo Groeneveld
[size=undefined]
 [/size]Hoogleraar Openbaar bestuur Oswald Jansen, verbonden aan de Universiteit Maastricht vindt dat de landelijke politiek het probleem doorschuift naar de gemeenten. ,,Ik denk dat de landelijke politieke partijen en de regering de lokale overheid opzadelen met een probleem dat zij zelf niet kunnen oplossen, hoe graag zij ook zouden willen.''
De Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN) baalt van een mogelijk verbod in Rotterdam. ,,In grote steden zijn er teveel mensen die zich niet weten te gedragen’’, zucht voorzitter Leo Groeneveld. ,,Zij vernielen spullen en vallen hulpverleners lastig. Dat moet je als gemeente aanpakken. Een stadsbreed vuurwerkverbod is symboolpolitiek.’’BRON

Dit onderdeel afdrukken

Nieuw! [4392] Monster
Geplaatst door bruijntjeluc - 14-08-2018 om 23:36 - Forum: WECO Feuerwerk [D] - Geen reacties

[Afbeelding: 924_0.jpg]
Artikelnummer: 4392
Artikelnaam: Monster
Aantal schoten: 1 schoten
Netto kruitgewicht: 171 gram
Effectomschrijving: Mix fountain. Beautiful white pine with yellow and green stars, cool Popping Stars with green, blue and purple stars, shrill whistles with green flame, Knatter Sparks with red, star in lemon, blue and Purple Star and silver Knatter with gold sparks and stars. the mixer body a red flashing Monster face.

Richtprijs 2018: € 12,95
Verpakkingseenheid: nnb
 


 

Gelieve dit NIET over te nemen zonder toestemming en/of bronvermelding.

Dit onderdeel afdrukken

Nieuw! [353426] Witches
Geplaatst door bruijntjeluc - 14-08-2018 om 23:31 - Forum: WECO Feuerwerk [D] - Geen reacties

[Afbeelding: 920_0.jpg]Artikelnummer: 353426
Artikelnaam: Witches
Aantal schoten: 25 schoten
Netto kruitgewicht: 485 gram
Effectomschrijving: Green and red tail followed by an impressive gold glitter with very intesniven blue stars, great crackling bouquet and beautiful glittering stars. As a finale a 3 volley.

Richtprijs 2018: € 29,95
Verpakkingseenheid: nnb


 

 
Gelieve dit NIET over te nemen zonder toestemming en/of bronvermelding.

Dit onderdeel afdrukken

Nieuw! [310000] Ninja Fighter
Geplaatst door bruijntjeluc - 14-08-2018 om 23:28 - Forum: WECO Feuerwerk [D] - Geen reacties

[Afbeelding: 918_0.jpg]
Artikelnummer: 310000
Artikelnaam: Ninja Fighter
Aantal schoten: 21 schoten
Netto kruitgewicht: 226 gram
Effectomschrijving: Golden glittering star bouquet with red stars followed by large bouquets in the form of subjects shot with pink and turquoise, shot in the waves. Finalisierend with a salvo.

Richtprijs 2018: € 18,94
Verpakkingseenheid: nnb


 

 
Gelieve dit NIET over te nemen zonder toestemming en/of bronvermelding.

Dit onderdeel afdrukken

Nieuw! Skyforge
Geplaatst door bruijntjeluc - 14-08-2018 om 23:22 - Forum: WECO Feuerwerk [D] - Geen reacties

[Afbeelding: 917_0.jpg]
Artikelnummer: nnb
Artikelnaam: Skyforge
Aantal pijlen: 25 pijlen
Netto kruitgewicht: 328 gram
Effectomschrijving: Skyforge is a 25 piece rocket range with bombs rockets, figure rockets like: heart rockets or Smilyraketen, as well as colorful star rockets with a loud bang.

Richtprijs 2018: € 32,95
Verpakkingseenheid: nnb
 
 
Gelieve dit NIET over te nemen zonder toestemming en/of bronvermelding.

Dit onderdeel afdrukken

Nieuw! Asgard
Geplaatst door bruijntjeluc - 14-08-2018 om 23:18 - Forum: WECO Feuerwerk [D] - Geen reacties

[Afbeelding: 911_0.jpg]
Artikelnummer: nnb
Artikelnaam: Asgard
Aantal Schoten: 180 schoten
Netto kruitgewicht: 650 gram
Effectomschrijving: Different coloured star bouquets with Glitter stars, large silver palms with Crackling clouds, in the subjects shot tube comet, and whistlers, and a great Finale with silver palm trees, colorful stars, Whistlers and Crackling.

Richtprijs 2018: € 59,95
Verpakkingseenheid: nnb


 

 
Gelieve dit NIET over te nemen zonder toestemming en/of bronvermelding.

Dit onderdeel afdrukken

  Bonbridge 64s ZSFS Dahlia, Peony, Palmtree & Crown
Geplaatst door mayhem - 14-08-2018 om 22:22 - Forum: Bonbridge - Geen reactiesDit onderdeel afdrukken

Snelle forum statistieken:
Laatste berichten:
Topic: Datum, tijd:  Gestart door: Laatste reactie: Forum:
  Vuurwerkduitsland 11 uur geleden Vuurwerkduitsland Vuurwerkduitsland Winkels Duits...
  Rond jaarwisseling is gew... Gisteren, 12:09 Robin Robin Vuurwerk in d...
  Handel merkt weinig van a... Gisteren, 12:05 Robin Robin Vuurwerk in d...
  Vuurwerkverbod Rotterdam ... 19-08, 14:47 Robin Mjd Vuurwerk in d...
  Cafferata Uden mag op 3 s... 19-08, 13:37 Robin Robin Vuurwerk in d...
  het grote ''3 woorden ver... 17-08, 20:26 Palm Tree Mjd De Bunker..
  Bonbridge Thunder With Gr... 15-08, 09:56 mayhem mayhem Bonbridge
  [4392] Monster 14-08, 23:36 bruijntjeluc bruijntjeluc WECO Feuerwer...
  [353426] Witches 14-08, 23:31 bruijntjeluc bruijntjeluc WECO Feuerwer...
  [310000] Ninja Fighter 14-08, 23:28 bruijntjeluc bruijntjeluc WECO Feuerwer...
  Skyforge 14-08, 23:22 bruijntjeluc bruijntjeluc WECO Feuerwer...
Meest bekeken:
  De AVP kroeg ... 110721
  De AVP kroeg ... 97518
  De AVP kroeg ... 51264
  Krijgen we di... 35698
  Het nachtbrak... 33856
  het grote ''3... 32200
  De AVP kroeg ... 27597
  De AVP anti k... 21400
  Aftellen naar... 20840
  De AVP kroeg ... 17765
  Aanbod folder... 17161
  De AVP kroeg ... 15180
Meeste reacties:
  het grote ''3... 724
  De AVP kroeg ... 493
  De AVP kroeg ... 453
  De AVP kroeg ... 350
  De AVP kroeg ... 230
Meeste berichten:
Mjd 2114
bruijntjeluc 2073
Vuurwerkkoning 1279
feabal 850
Palm Tree 708
Meest "bedankt":
Mjd 29
feabal 19
Arjan 18
Eindje-Pyro 9
baassie123 9
Nieuwste leden:
Hoi 17-08
PyroStar 29-07
Romanopsv2004 29-07
flogsway1965 23-07
TomPyroKing 23-07