AFTELLEN NAAR 31 DECEMBER 2020, 18:00u!

door Mixel op 26-12-2019 / 17:33
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3128...gouden-tip

Hoop voor de winkelier op een goede afloop, jammer voor de mensen die besteld hebben, ook voor hun wens ik alsnog een fijne oudejaars avond
door Robin op 23-12-2019 / 23:32
Den Haag - Op de Maartensdijklaan woedt momenteel brand in een vuurwerkwinkel.

De brand werd rond tien voor half tien gemeld en al vrij snel na aankomst schaalde de brandweer op naar 'middelbrand'. Dit in verband met het soort pand en de ontruiming van de bovengelegen woningen.

Het pand is afgesloten met stalen rolluiken, wat het moeilijker maakte om binnen te komen.

De Maartensdijklaan werd door de politie in verband met de gevaarszetting in beide richtingen afgesloten.

Het feit dat er mogelijk al vuurwerkvoorraad in de winkel ligt hoeft niet direct een probleem te zijn; dat ligt meestal in een goed tegen brand beveiligde ruimte die van de winkel gescheiden is en o.a. voorzien is van een sprinklerinstallatie.Update 21:50: Brand meester. De brand heeft gewoed in het winkeldeel, en is niet in de buurt van de vuurwerkopslag geweest. De brandweer ventileert de winkel en controleert de omliggende woningen op de aanwezigheid van rook en koolmonoxide.BRON
door Robin op 19-12-2019 / 23:24
Een hond en zijn baasje zijn woensdagavond in hun woning in Urmond gewond geraakt nadat onverlaten vuurwerk door de brievenbus hadden gegooid.

Het vuurwerk werd rond 23:00 uur door de gleuf van een brievenbus van een woning aan de Graetheidelaan gestopt.

Gewond
De bewoner en zijn hond zijn daardoor gewond geraakt. Volgens de politie waren er ook twee kinderen in de woning aanwezig. Zij bleven ongedeerd.

Getuigen
Wie het vuurwerk naar binnen heeft gegooid, is niet bekend. De politie heeft een getuigenoproep op  geplaatst.
BRON
door Robin op 11-12-2019 / 19:48
In een garage aan de Lissestraat in de Arnhemse wijk Elderveld is 866 kilo zwaar vuurwerk gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het vuurwerk weggehaald, omdat het ontploffingsgevaar groot was. 


Een persoon is aangehouden. Aan een deel van het vuurwerk is ‘aanpassingen gedaan’, waardoor het volgens een politieagent ‘tot de hoogste gevaarklasse behoorde’. Als het ontploft was, was het risico voor omwonenden enorm geweest. ,,Dan hadden die garages hier niet meer gestaan’’, zegt de agent. 
De politie kwam het vuurwerk op het spoor na een anonieme tip. Aan de garageboxen grenst een rijtje van vijf huizen. Om wat voor vuurwerk het precies gaat, is niet bekend gemaakt.
BRON
door patrick ouwehand op 08-12-2019 / 12:57
regio bollenstreek 07-12
De politie heeft afgelopen week bij meerdere invallen en doorzoekingen in de Duin- en Bollenstreek illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het zou in totaal om zo’n zes adressen gaan waar vuurwerk werd aangetroffen.
Het is nog onbekend hoeveel vuurwerk de politie in beslag heeft genomen, ook is onduidelijk of er iemand is aangehouden.
Het vuurwerk dat in beslag werd genomen is door een gespecialiseerd bedrijf opgehaald en vernietigd.
Eerder werden al wapens en illegaal vuurwerk gevonden bij invallen in Rijnsburg.

[Afbeelding: safe_image.php?d=AQDXSJK8wpVfa0uS&w=540&...kQOqBRvdLD]
door patrick ouwehand op 08-12-2019 / 12:48
Noordwijk,

Collega’s van het vuurwerkteam hebben vandaag 350 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen uit een woning in Noordwijkerhout.

Afgelopen week werd ook op verschillende adressen in Noordwijk onderzoek gedaan en illegaal vuurwerk in beslag genomen.

[Afbeelding: 79821925_3121714884508576_89619166972797...e=5E848A4C]
door Robin op 02-12-2019 / 19:16
In een huis aan de Art Tatumstraat in Rotterdam-Zevenkamp is afgelopen donderdag 239 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. De politie ging naar  de woning nadat ze een anonieme brief had binnengekregen.

Het illegale vuurwerk lag opgeslagen in de slaapkamer van de 28-jarige Rotterdammer en op zolder. De partij bestond uit twaalf dozen met cakes, vuurpijlen, knalvuurwerk, lawinepijlen en 3 inch shells.
Ook had de bewoner zelf vuurpijlen in elkaar geknutseld. Daarom werd een explosievenexpert ingeschakeld. Die heeft het vuurwerk laten afvoeren en vernietigen. 
De verdachte moet later voor de rechter verschijnen.
BRON
door Robin op 27-11-2019 / 19:43
In het Brabantse Dongen is een 15-jarige jongen zwaargewond geraakt nadat hij illegaal vuurwerk afstak. Volgens de politie zal de jongen meerdere vingers en mogelijk zelfs zijn hele hand kwijtraken.


De jongen was met twee vrienden illegaal vuurwerk aan het afsteken toen het misging. Om wat voor vuurwerk het precies ging is nog niet bekend. 

In #Dongen raakte vanmiddag een 15 jarige jongen zwaar gewond toen hij rond 16 uur met 2 vrienden zwaar, illegaal #vuurwerk aan het afsteken was. De jongen zal enkele vingers en mogelijk zelfs een hand kwijtraken door het ongeval.

Onveiligste feest
Tijdens de jaarwisseling eindigen jaarlijks bijna 500 mensen op de spoedeisende hulp, raken 200 ogen beschadigd en valt gemiddeld één dode. 
Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid is oud en nieuw daarmee op veel plaatsen in Nederland het onveiligste feest van het jaar.
BRON
door Robin op 26-11-2019 / 18:01
WOUDENBERG De politie heeft maandag een grote hoeveelheid Illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen in Woudenberg. 
 Dat twitterde wijkagent Marian Imhof. 
Het gaat om een partij van 51 kilo. Het vuurwerk werd aangetroffen in een pand in het centrum van het dorp. Er zijn geen aanhoudingen verricht.


[/url]
[url=https://dewoudenberger.nl/112/misdaad/grote-partij-illegaal-vuurwerk-aangetroffen-woudenberg-662882]BRON
door Robin op 26-11-2019 / 18:00
HARDERWIJK De politie heeft vrijdag in een woning in de wijk Slingerbos in Harderwijk een partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Een persoon is daarbij aangehouden.


In het kader van een onderzoek naar zwaar illegaal vuurwerk deed de politie vrijdag een zogenoemde instap in een woning. Daarbij werd in totaal 16 kilogram vuurwerk en ,,een substantieel geldbedrag" in beslag genomen. Ook werd een verdachte aangehouden, hij is gehoord en zal zich bij de rechter moeten verantwoorden.BRON
  • 1(current)
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 9
  • Volgende 
Welkom, vuurwerkliefhebber!
Je moet eerst even registreren voordat je kunt inloggen of berichten kunt plaatsen op dit forum.
Forums doorzoeken
Statistieken
Leden: 908
Nieuwste lid: Dennis1975
Aantal topics: 8,114
Aantal berichten: 25,658
Gebruikers online
Er zijn momenteel 222 gebruikers online.
 0 leden | 219 gasten
Applebot, Bing, Google