AFTELLEN NAAR 31 DECEMBER 2019, 18:00u!

door Robin op 10-09-2019 / 17:55
DEN HAAG - Een 41-jarige Hagenaar is geschopt en geslagen door twee jongens die hij aansprak omdat ze vuurwerk naar de honden in zijn tuin gooiden. De man brak daarbij onder andere zijn neus. De twee verdachten zijn gefilmd door een bewakingscamera in de buurt.Het slachtoffer is op donderdag 4 april om 19.30 uur thuis aan de Folke Bernadottestraat in Den Haag. Zijn vriendin waarschuwt hem dat er vuurwerk naar de honden in de tuin wordt gegooid. Omdat dit vaker is gebeurd, besluit de man om meteen naar buiten te gaan en er iets van te zeggen.
Hij ziet twee jonge mannen weglopen bij zijn tuin en gaat achter ze aan. Op de kruising van de Martin Luther Kinglaan en het Munirpad spreekt hij ze aan. Hij vraagt waarom ze het vuurwerk afsteken en zegt dat ze zijn honden ermee in gevaar brengen. De twee reageren agressief: het slachtoffer krijgt een klap tegen zijn hoofd en wordt naar de grond gewerkt.

Schoppen en slaan
Terwijl de man op de grond ligt, krijgt hij meerdere klappen en schoppen, waaronder tegen zijn hoofd. Een vrouw die ziet wat er gebeurt, roept dat de jongens op moeten houden. Ze gaan er dan vandoor richting de Dag Hammerskjoldstraat. Het slachtoffer wordt geholpen door omstanders en is naar het ziekenhuis gebracht.
Daar blijkt dat hij flinke zwellingen in zijn gezicht heeft. Bovendien is er een stuk van een tand afgebroken en heeft hij een gebroken neus. Daarnaast zijn de man en zijn vriendin behoorlijk bang geworden. Ze vrezen dat het nog eens mis gaat met hun honden.

Camerabeelden
De twee verdachten zijn gefilmd door een camera in de buurt. Door de grote afstand tot de camera zijn hun gezichten niet goed te zien. Mogelijk herkent u ze aan hun kleding, hun manier van lopen of in combinatie met elkaar. Ze zijn in het donker gekleed. Eén van hen draagt zwarte schoenen met een wit logo van het merk Nike.
De politie hoort het graag als u de twee herkent. Ook meer informatie over het motief voor het afsteken van het vuurwerk is welkom. Ook voor het incident op 4 april was er al meerdere keren vuurwerk in de tuin van het slachtoffer gegooid.
BRON
door Robin op 02-09-2019 / 22:07
Afgelopen maand hebben we het grote internationale vuurwerkfestival op Scheveningen gemist. Voor het eerst in 40 jaar ging het festijn niet door, maar nu blijkt er toch een vuurwerkfeestje te komen. 

De Rijswijkse vuurwerkhal geeft zaterdag 7 september 2019 op het strand van Kijkduin een vuurwerkshow waarbij 200 kilo vuurwerk wordt afgeschoten. Deze vuurwerkshow is de afsluiting van de Fusion beach challenge triathlon en iedereen kan ervan genieten.
BRON
door Robin op 02-09-2019 / 22:06
ANNA PAULOWNA – Het moet een enorme klap zijn geweest zaterdagavond toen met een zwaar stuk vuurwerk de afvalcontainer aan de Molenvaart werd opgeblazen.

De brokstukken liggen over een groot gebied verspreid en de containers is compleet verwoest. Het mag van een geluk spreken dat er niemand in de buurt was tijdens de ontploffing, die had behoorlijke verwondingen kunnen oplopen door de rondvliegende scherven.BRON
door Robin op 24-07-2019 / 18:51
VEILIGHEIDSEISEN Het vuurwerkfestival op Scheveningen gaat niet door. De organisatie trekt de stekker uit het feest, nu onderhandelingen met de gemeente over de veiligheidseisen zijn stukgelopen.


Organisator Bjorn van Dijl van de stichting Internationaal Vuurwerkfestival noemt het ‘heel zuur’ dat de handdoek in de ring is gegooid, zeker omdat het de 40ste editie zou zijn. ,,Vuurwerk en Scheveningen horen bij elkaar. We gingen er steeds vanuit dat het wel goed zou komen.” Dat bleek uiteindelijk toch niet het geval. 

Volgens Van Dijl komt dat doordat de gemeente steeds strengere eisen stelde. ,,Elk jaar is het een strijd met beveiligers, verkeersregelaars en pendelbussen. Maar zo ver zijn we deze keer niet eens gekomen. We hadden een heel nieuw veiligheidsplan opgesteld en daar werden ook weer nieuwe eisen aan gesteld. Op een gegeven moment zijn we ingehaald door de tijd en hebben we de witte vlag gehesen.”

Mensenmassa
Een van de pijnpunten is het enorme aantal bezoekers. Vorig jaar kwamen er 400.000 mensen op het spektakel af. Het verkeer stond toen muurvast en ook de trams konden de mensenmassa niet aan. Grote incidenten hebben zich volgens Van Dijl niet voorgedaan, maar ook hij erkende twee maanden geleden dat er wel héél veel mensen waren. ,,Nu werd me gevraagd welke garantie ik kon geven dat er niet nóg meer bezoekers zouden komen. Dat kan ik natuurlijk niet. Het is een vrij toegankelijk festival.”
Eerder dit jaar werd al bekend dat het vuurwerkfestival vanwege die enorme drukte niet in de zomer zou worden gehouden, maar naar september zou worden verplaatst. Ook dat lukt dus niet. Ook van het idee om de landenshows op één in plaats van twee dagen de lucht in te schieten komt nu niets terecht. Of het festival volgend jaar wel weer op de agenda staat is nog niet duidelijk. ,,Dat is afhankelijk van veel factoren, waaronder geld. Ik heb de angst dat het nu als een nachtkaars uitgaat. Dan zijn we ten onder gegaan aan ons eigen succes.”

Veilig
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat voor hen een veilig verloop erg belangrijk is. ,,Dat geldt des te meer, omdat uit de evaluatie van het festival van vorig jaar naar voren kwam dat aanpassingen noodzakelijk zijn.” Daarbij ging het niet alleen om extra aandacht voor de bereikbaarheid, maar ook om het voorkomen van drukte op de boulevard en een verbeterd mobiliteitsplan.
De gemeente hoopt dat de editie van volgend jaar wel doorgaat, mede doordat er dat jaar twee mijlpalen worden gevierd: 75 jaar vrijheid en 40 jaar Parkpop. ,,Het 40e Vuurwerkfestival past daar heel mooi bij.”
BRON
door Palm Tree op 09-07-2019 / 16:18
DEN HAAG - De verkoop van vuurwerk aan consumenten rond de jaarwisseling wordt verder aan banden gelegd. Het kabinet wil vanaf volgend jaar middelmatig gevaarlijk knalkruit verbieden.

Dat melden Haagse bronnen aan De Telegraaf. Het verkoopverbod gaat gelden voor vuurwerk in de zogeheten categorie F3. Het gaat dan bijvoorbeeld om honderdduizendklappers en enkelschots mortieren.

Voor dit type vuurwerk is al een leeftijdsgrens: het mag alleen verkocht worden aan mensen van 18 jaar en ouder. In België mogen deze knallers al enkele jaren niet meer verkocht worden aan consumenten.

Het verbod raakt liefhebbers pas bij de jaarwisseling van 2020-2021. Het kabinet wil met de strengere aanpak overlast tegen hulpverleners en ongelukken voorkomen. Er komt geen algeheel knalverbod, zoals onder andere de politie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) bepleiten.
door Robin op 09-07-2019 / 08:11
Een motie van de SGP en de Partij van de Dieren voor een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen heeft geen meerderheid gekregen in de tweede kamer.

De motie zoals die door de Kamerleden Dhr Wassenberg (Partij voor de dieren) en Dhr Stoffer (SGP) kunnen jullie hier nu ook lezen:

[Afbeelding: 46_09_07_19_8_05_16.jpeg]

De motie is verworpen door handopsteken.
26 stemmen waren voor en 150 stemmen waren tegen een vuurwerkverbod voor knalvuurwerk en vuurpijlen.

Voor:
Groenlinks : 14
PvdD: 5
50Plus: 4
SGP: 3

Tegen:
VVD: 33
PVV: 20
CDA: 19
D66: 19
SP: 14
PVDA: 9
Christen Unie: 5
Denk: 3
FvD: 2


BRON
door Arjan op 14-12-2018 / 23:48
Zoals jullie HIER al eerder konden lezen zijn we er op 27 december weer met een dikke PyroFM show vol prijzen en leuke gesprekken met importeurs, liefhebbers en winkeliers!

Om ook wat inhoud in de show te hebben i.p.v. alleen wat slap ouwehoeren (wat we HEEL GOED kunnen!) vernemen we heel graag van jullie wat jullie graag in de uitzending willen horen!

Dus heb je tips, suggesties of leuke ideeën, laat het dan in dit topic weten wat nou interessant is in de uitzending volgens jullie, en we gaan onze best doen om dat mee te pakken in de show.  Smile

Owja, laat ook even in de poll weten of jij gaat luisteren. Tot de 27e?!
door patrick ouwehand op 11-12-2018 / 23:27
heel stiekem is er een stem ronde gaande.

https://froot.nl/nieuws/poll-vuurwerkver...gn=apester

en we staan achter
door Arjan op 09-12-2018 / 19:09
Goed nieuws!

De studio is weer verbouwd en bijna klaar. Hou dit topic, www.pyrotv.nl en onze Facebook site daarom goed in de gaten want er zit weer een PyroFM uitzending aan te komen...! Cool 

Hoe, wat, wanneer en meer info lees je zo spoedig mogelijk hier. Maar hou er alvast rekening mee dat we ergens eind van deze maand ein-de-lijk weer eens een uitzending van een paar uur gaan doen. W00t

Uiteraard gaan we dan weer los met de inmiddels bekende phone-ins, maffe gesprekken met bellers/leden, kans op mooie vuurwerkprijzen en meer!

Ook gaan we bellen met importeurs, vuurwerkverkopers en schietbedrijven

Dus mis het niet en hou dit allemaal in de gaten.
door Mjd op 06-12-2018 / 21:18
- - - S T A T E M E N T - - - 

Uit onderzoek blijkt dat vuurwerk een nihile bijdrage levert aan de uitstoot van schadelijke gassen. De Vuurwerk Federatie concludeert dat dit daarom geen argument meer kan zijn vóór een vuurwerkverbod.

Vuurwerk Federatie onderzoekt; milieu impact vuurwerk blijkt verwaarloosbaar

Een veelgehoord argument voor een algeheel vuurwerkverbod is de impact van vuurwerk op het milieu. Uit recente onderzoeken blijkt echter dat dit onterecht is. De uitstoot van broeikasgassen, fijnstof en zware metalen is verwaarloosbaar ten opzichte van de normale dagelijkse uitstoot. Op een heel jaar is de uitstoot van vuurwerk nagenoeg gelijk aan 0. 

Eerder dit jaar concludeerde het RIVM dat het fijnstof afkomstig van vuurwerk, net als dat van paasvuren, minimaal is. Om de uitstoot van broeikasgassen en zware metalen in kaart te brengen heeft de Vuurwerk Federatie in samenwerking met een student van de Universiteit Utrecht gekeken naar de impact van deze gassen en metalen op het milieu.

Er wordt jaarlijks zo’n 16,5 miljoen kilo vuurwerk geïmporteerd voor oud en nieuw. Grofweg 20% hiervan is kruit, de rest bestaat uit papier, klei en overige materialen. Op basis van gegevens van de samenstelling van vuurwerk en een onderzoek van het RIVM is eerst de totale broeikasgas uitstoot van vuurwerk bepaalt. Dagelijks wordt volgens het Planbureau voor de Leefomgeving 548.000 ton broeikasgas geproduceerd.  Op 31 december is de uitstoot van vuurwerk hier slechts 0,97% van. Personenauto’s stoten op oudejaarsdag 10 keer meer broeikasgas uit dan vuurwerk! De uitstoot van broeikasgas door vuurwerk is dus minimaal. 

Daarnaast is er gekeken naar de uitstoot van zware metalen. Dit betreft metalen zoals Strontium, Barium, Koper, Antimoon en Zink die in onze bodem terechtkomen. Als je de waarden van vuurwerk vergelijkt met de dagelijkse emissie als gevolg van de vleesindustrie, de aanvoer door rivieren uit buurlanden en zelfs uit regen valt de bijdrage van vuurwerk in het niet. 

Omdat vuurwerk dus geen noemenswaardige bijdrage levert aan uitstoot van schadelijke stoffen, is dit argument vanaf nu waardeloos. Wanneer je meer informatie wilt over dit onderzoek, kun je contact met ons opnemen via Facebook of mail.
Welkom, vuurwerkliefhebber!
Je moet eerst even registreren voordat je kunt inloggen of berichten kunt plaatsen op dit forum.
Forums doorzoeken
Statistieken
Leden: 812
Nieuwste lid: freggle12
Aantal topics: 7,939
Aantal berichten: 25,168
Gebruikers online
Er zijn momenteel 243 gebruikers online.
 0 leden | 239 gasten
Applebot, Bing, Facebook, Google