Welkom, gast
U dient zich te registreren voordat u berichten kunt plaatsen op dit forum.

Gebruikersnaam
  

Wachtwoord
  

Forums doorzoeken

(Geavanceerd zoeken)

Statistieken
» Leden: 669
» Meest recente lid: pyropapa
» Aantal topics: 7,685
» Aantal berichten: 19,765

Volledige statistieken

Gebruikers online
Er zijn momenteel 112 gebruikers online.
» 7 leden | 103 gasten
Bing, Google, alexdelft, brl-scv, bruijntjeluc, Chezz, FireFreak18, Noppes, Subfireworks

Meest recente topics
De donkere dagen voor ker...
Forum: De Bunker..
Laatste bericht door Noppes
5 minuten geleden
» Reacties: 577
» Weergaven: 1,802
Het grote win een geweldi...
Forum: De Bunker..
Laatste bericht door Noppes
15 minuten geleden
» Reacties: 1,209
» Weergaven: 4,144
PRIJSVRAAG vuurwerktotaal
Forum: AVP Prijsvragen 2018!
Laatste bericht door Noppes
50 minuten geleden
» Reacties: 19
» Weergaven: 341
Piroshop Arentz zutphen
Forum: Gelderland
Laatste bericht door Piroshop Arentz
2 uren geleden
» Reacties: 25
» Weergaven: 628
het grote ''3 woorden ver...
Forum: De Bunker..
Laatste bericht door Noppes
6 uren geleden
» Reacties: 1,329
» Weergaven: 46,433

 
  Ruim 10.000 kilo zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen in loods Vijfhuizen
Robin - om 20:31 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Geen reacties

De politie heeft donderdag meer dan 10.000 kilo zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen in een loods in de Noord-Hollandse plaats Vijfhuizen. Vier mannen zijn aangehouden.


De verdachten zijn tussen de 25 en 45 jaar en komen uit het nabijgelegen Haarlem, waar de politie vier huizen doorzoekt. De resultaten van deze zoekingen zijn nog niet bekend. 

De politie kwam de loods aan de Vijfhuizerdijk na een tip op het spoor. Het vuurwerk is inmiddels uit de loods gehaald, hier moesten twee vrachtwagens aan te pas komen. 


BRON

Dit onderdeel afdrukken

  Gemeente mag vuurwerk oudjaar 2019 verbieden 2 uur geleden in BINNENLAND
Robin - om 20:30 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Reacties (2)

DEN HAAG - Gemeenten kunnen voor de jaarwisseling van volgend jaar zelf besluiten een vuurwerkverbod in te stellen. Ze zijn zelf het beste in staat om te bepalen of de overlast rond oud en nieuw zo groot is dat een verbod verstandig is, zegt minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

Gemeenteraden kunnen nu al gebieden aanwijzen waar geen vuurwerk mag worden afgestoken. Maar het is lastig om de hele gemeente uit te roepen tot vuurwerkvrije zone.
De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) adviseerde eind vorig jaar een landelijk verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen in te voeren. Dat zou „het voortdurende patroon van veel letsel en ordeverstoringen” moeten doorbreken. Maar een landelijk verbod gaat de regering te ver. Onder meer regeringspartijen VVD en CDA zijn tegen. De ChristenUnie pleitte er wel voor.


Of gemeenten blij zijn met dit compromis is nog de vraag. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) gaf afgelopen zomer aan weinig in verboden op lokaal niveau te zien: „Het vuurwerkverbod overlaten aan gemeenten leidt tot een complexe en onoverzichtelijke situatie. Bovendien krijg je te maken met ’vuurwerktoerisme.”


Komende jaarwisseling moeten gemeenten het nog doen met vuurwerkvrije zones. Grapperhaus en staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) streven ernaar de regels vóór de volgende oud en nieuw aan te passen.


De jaarwisseling geldt als het gevaarlijkste moment van het jaar: honderden mensen moeten jaarlijks met verwondingen naar de spoedeisende hulp. Het volksvermaak is ook verantwoordelijk voor veel schade en agressie tegen hulpverleners. De politie zou knalvuurwerk en vuurpijlen het liefst verboden zien.


BRON

Dit onderdeel afdrukken

  Grote hoeveelheid vuurwerk aangetroffen in een busje in Enschede
patrick ouwehand - 10-11-2018 om 21:16 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Reacties (4)

Grote hoeveelheid vuurwerk aangetroffen in een busje in Enschede

ENSCHEDE - Agenten troffen op een parkeerplaats aan de Kersdijk een ‘verlaten busje’ aan. Nadat ze gingen kijken wie er in het voertuig zat, bleek de bus vol te liggen met vuurwerk. In totaal werd er 384 kilo aan vuurwerk aangetroffen.

Na controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een vergunning om deze hoeveelheid vuurwerk bij zich te hebben. Hij is door de politie aangehouden en naar het arrestantencentrum in Borne gebracht.

Hier dient hij een verklaring af te leggen

https://www.tubantia.nl/enschede/grote-h...O_lxSuGKeg

Dit onderdeel afdrukken

  Tientallen kilo's mortierbommen gevonden in slaapkamer
Robin - 10-11-2018 om 15:28 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Reacties (13)

In een slaapkamer van een 23-jarige man in het Noord-Brabantse Mierlo deed de politie gisteren een opmerkelijke vondst. Er lagen dozen met in totaal 55 kilo aan mortierbommen.

Op de slaapkamer van de man, die bij zijn ouders woont, trof de politie drie dozen aan, die gevuld waren met mortierbommen. Dit is illegaal en gevaarlijk vuurwerk van de zwaarste soort.
De vader van de verdachte wist niet dat zijn zoon zijn slaapkamer als vuurwerkopslag gebruikte. De zoon was niet aanwezig toen de politie er was. Hij wordt op een later moment op het politiebureau verhoord. De dozen werden door een speciaal transportbedrijf afgevoerd en worden nu verder onderzocht.
BRON

Dit onderdeel afdrukken

  Chirurg verbijsterd om eerste vuurwerkslachtoffer in november
Fausto - 05-11-2018 om 09:14 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Reacties (2)

BEVERWIJK - Chirurg Paul van Zuijlen heeft via Twitter zijn ongenoegen geuit over het feit dat hij begin november al het eerste vuurwerkslachtoffer moest opereren. „Je zou toch denken dat dit toch allemaal te voorkomen had moeten zijn, maar daar vergis ik mij dus kennelijk in”, schrijft de verbaasde arts.

Het slachtoffer kwam in de nacht van zaterdag op zondag het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk binnen. Van Zuijlen moest zich ontfermen over de verwondingen die veroorzaakt werden door het vuurwerk.

Uit de toon van zijn Twitterbericht, blijkt dat de chirurg geen voorstander is van vuurwerk. Verschillende mensen op het platform zijn het met hem eens. „Jammer, dat de politiek niet de ballen heeft om het vuurwerk te verbieden”, laat Pieter Burema in een reactie weten. Michelle noemt de gebeurtenis ’sneu’. „Je eerste van dit jaar en vast niet je laatste”, schrijft ze onder de Tweet van de arts.


Mocht iemand zich even vervelen dit is het account van de betreffende arts:

https://twitter.com/paulvanzuijlen/statu...9698883585

bron: Telegraaf
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2760797/...n-november

Dit onderdeel afdrukken

  Middelburg krijgt niet meer, maar juist minder vuurwerkvrije zones
Robin - 03-11-2018 om 13:46 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Geen reacties

MIDDELBURG - Middelburg krijgt niet méér vuurwerkvrije zones, zoals een deel van de gemeenteraad wil, maar juist mínder. Op de enige vuurwerkvrije zone die er de afgelopen twee jaar was, de Vlasmarkt, mag de komende jaarwisseling weer vuurwerk worden afgestoken.

Dat heeft het Middelburgse college van burgemeester en wethouders besloten. De overlast is namelijk zo klein dat het niet nodig is om gebieden aan te wijzen waar het afsteken van vuurwerk verboden moet worden, vindt het college.
Of de gemeenteraad zich daarbij neerlegt, zal op 13 november blijken. In die vergadering kan de raad nog een ander besluit nemen. Vier partijen - ChristenUnie, PvdA, GroenLinks en SP - dienden in september al een motie in om juist meer vuurwerkvrije zones aan te wijzen, vooral rond plekken waar ouderen wonen en waar dieren worden opgevangen. Burgemeester Harald Bergmann kondigde toen aan dat hij in november meer informatie zou geven over de noodzaak van zulke verboden.

Niet nodig
Die informatie is er nu en daaruit blijkt volgens het college dat vuurwerkvrije zones niet nodig zijn. Gegevens van de politie over vuurwerkmeldingen in 2015, 2016 en 2017 laten zien dat overal in de gemeente, ook in de dorpen, vuurwerk wordt afgestoken. En dat gebeurt ook op momenten dat het eigenlijk niet mag. In die drie jaren zijn 493 vuurwerkmeldingen binnengekomen, maar daarvan waren er maar twee bij gebouwen waar ouderen of dieren wonen.
Bovendien kan overlast voorkomen worden door een beroep te doen op omwonenden, blijkt uit de brief van B en W aan de gemeenteraad. In Arnemuiden en Nieuw- en Sint Joosland zijn bewoners vorig jaar gevraagd geen vuurwerk af te steken in de buurt van ‘gevoelige objecten’, waaronder een paardenstal. Bij deze plekken zijn dan ook geen meldingen van vuurwerkoverlast gedaan.

Dieren
B en W hebben ook gesproken met bewoners en vertegenwoordigers van bijvoorbeeld opvanglocaties voor dieren en zorgcomplexen voor ouderen, en met politieagenten. Zij zijn het er allemaal over eens dat vuurwerk ook wordt afgestoken op tijden dat dat wettelijk verboden is, maar vinden geen van allen dat er echt overlast is. Soms is die er wel bij vogel- en zoogdierenopvang De Mikke en kinderboerderij De Klepperhoeve, maar alleen als illegaal vuurwerk wordt gebruikt.
De bewoners en ondernemers aan de Vlasmarkt en directe omgeving ervaren geen overlast meer van vuurwerk. Dat gebied was de afgelopen twee jaar wel een vuurwerkvrije zone. Nu er geen overlast meer gemeld wordt, vervalt volgens B en W het argument om die vuurwerkvrije zone te handhaven.
Vuurwerkvrije zones kunnen ook alleen maar worden aangewezen voor de tijd tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Dat zijn de enige uren waarin vuurwerk afsteken wettelijk mag. Op alle andere momenten is het toch al verboden.
BRON

Dit onderdeel afdrukken

  Utrecht: Wel vuurwerkverbod bij dieren, maar níet in parken
Robin - 02-11-2018 om 14:57 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Geen reacties

Het afsteken van vuurwerk wordt in Utrecht geleidelijk aan ingeperkt. De gemeenteraad stemde donderdagavond in met een uitbreiding van vuurwerkvrije zones in natuurgebieden en dierenweides. Maar een plan om dit verbod ook te laten gelden in alle parken gaat de raad te snel.

Het voorstel van onder meer coalitiepartij GroenLinks om ook de parken bij de vuurwerkvrije zones tijdens oud en nieuw te betrekken haalde het nét niet, met 22 stemmen voor en 23 tegen. Burgemeester Jan van Zanen ontraadde het voorstel omdat dit volgens hem moeilijk te handhaven is.

Naast de 31 dierenweides en natuurgebieden waar het verbod gaat gelden en handhavers moeten inspecteren zouden er 53 parken bijkomen om na te lopen. ,,Als we dit zouden doen dan vrees ik dat de inzet die redelijk gericht zou zijn, zou verwateren,’’ zei Van Zanen.

In de zones die wel worden getrokken, mag tussen oudejaarsdag 18.00 uur en nieuwjaarsdag 02.00 uur geen vuurwerk worden afgestoken. Vorig jaar werden niet meer dan vijf dierenverblijven aangewezen als vuurwerkvrije zone. Dat zijn er dit jaar totaal 27.

De gemeente start in december een campagne om mensen te wijzen op de aanwezigheid van vuurwerkvrije zones. Vanaf 15 december worden er borden geplaatst. Het college wilde dat doen met rode stopborden met daarin een vuurpijl getekend, maar het CDA deed met succes een voorstel om een bord te maken waarop met tekeningen van dieren staat uitgelegd waarom er sprake is van vuurwerkvrije zones.

Uit een draagvlakonderzoek van de gemeente blijkt dat vier op de tien Utrechters overlast van vuurwerk ervaren. Ruim 80 procent vindt dat er vuurwerkvrije zones rondom dierenweides én parken moeten komen.


BRON

Dit onderdeel afdrukken

  SP vraagt om hoorzitting over de vuurwerkramp
Robin - 31-10-2018 om 11:28 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Geen reacties

ENSCHEDE - SP-Kamerlid Ronald van Raak heeft maandag de vaste Kamercommissie voor justitie & veiligheid gevraagd om een hoorzitting te houden over de vuurwerkramp in Enschede.

Van Raak wil daar klokkenluider Paul van Buitenen en externe deskundigen horen over het onderzoek naar de ramp op 13 mei 2000, die 23 mensen het leven kostte. Volgende maand wordt duidelijk of er een hoorzitting komt.
Van Buitenen stelt in zijn in juni gepresenteerde rapport over de ramp, dat justitie naar één conclusie heeft toegewerkt. De directie van het ontplofte S.E. Fireworks moest de schuld krijgen, zodat het falen van de overheid zelf toegedekt kon blijven. Zoals toen gemeld somt hij in 1100 pagina’s een reeks van vermeende misstanden op in het ramponderzoek van justitie en onderzoekers als het NFI, TNO en de Commissie Oosting. Het rapport van Van Buitenen is niet openbaar gemaakt maar in bezit van de krant.

Aangifte
Van Buitenen, die ooit als Europees ambtenaar fraude onthulde binnen de Europese Commissie, kondigde al aan deze maand aangifte te doen tegen TNO, wegens wetenschappelijke fraude.
Hij zal dat doen in Brussel; Van Buitenen zegt geen enkel vertrouwen te hebben dat justitie hier die aangifte eerlijk behandelt. De aangifte is overigens nog niet gedaan.
De directie van S.E. Fireworks is destijds veroordeeld voor het opslaan van ‘te veel en te zwaar vuurwerk’. Uit de stukken die de Bredanaar onderzocht, blijkt volgens hem dat TNO die conclusie ten onrechte ondersteunt. TNO negeert, zegt hij, het feit dat explosies krachtiger zijn, als vuurwerk bij een brand is ‘opgesloten’.BRON

Dit onderdeel afdrukken

  Justitie wil hoofdverdachten van rookpotten-actie bij PSV-Ajax maanden in cel
Robin - 30-10-2018 om 10:01 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Geen reacties

Tegen de hoofdverdachten van het rookpotten-incident tijdens de thuiswedstrijd vorig jaar van PSV tegen Ajax zijn bij de rechtbank celstraffen van respectievelijk 8 en 12 maanden geëist. Door de potten ontstond er dikke, zwarte rook die voor veel paniek zorgde bij andere supporters op de tribune.

Justitie heeft de rechtbank gevraagd om de overige verdachten die betrokken waren bij de actie een maximale werkstraf van 240 uur op te leggen.

Family-corner
De rookpotten werden afgestoken tijdens de Eredivisie-topper tegen Ajax op 23 april 2017. Het Philips Stadion vulde zich vervolgens met dikke, zwarte rookwolken die voor de nodige paniek zorgden. De rook steeg met name op richting de zogeheten family-corner, waar veel gezinnen met kinderen zaten. Tientallen bezoekers kregen last van ademhalingsproblemen, prikkende ogen en hoofdpijn en meldden zich bij de EHBO.
“We konden niet zien of er brand was of dat het alleen om rook ging. Ik wilde maar één ding en dat was zo snel mogelijk weg”, beschrijft een vrouw in een voorgelezen verklaring de paniek. Ze was samen met haar zoon aanwezig bij PSV-Ajax. “Sindsdien ziet ik niet lekker meer op de tribune bij wedstrijden. Als er flares worden afgestoken, maak ik me al klaar om te vluchten. Die angst hebben ze me bezorgd.”

Verstopplek
Het ging in totaal om 15 rookpotten van Oost-Europese makelij. De Nuenense hoofdverdachte, Tom H. (30) smokkelde die samen met een plaatsgenoot mee het stadion in en verstopte ze in het supportershome op het damestoilet. In het hokje even de plafondplaten oplichten was voldoende voor het vinden van een goede verstopplek. In de rust werd het vuurwerk weer tevoorschijn gehaald en uitgedeeld.
H. zag het allemaal gebeuren, maar was niet diegene die de actie coördineerde. Die potten waren ook niet van hem, hij had opdracht gekregen om ze het stadion in te krijgen. Van wie? “Van iemand in een café op Stratumseind”, is het enige wat hij daarover kwijt wil. “Ik beroep me verder op mijn zwijgrecht. Het is in het voetbal een ongeschreven regel dat je elkaar niet verraadt. Als je dat doet, krijg je de eerst volgende keer als je in het stadion bent een klap voor je kop.”

Bewakingsbeelden
Op bewakingsbeelden in het supportershome, die tijdens de zitting worden getoond, zijn de twee Nuenenaren goed te zien. Ze wenken andere supporters richting het damestoilet waar de tas met rookpotten inmiddels om het hoekje staat. Vervolgens is het wachten op de 50e minuut van de wedstrijd. Opnieuw zijn er beelden, ditmaal van de tribune.
Daar wordt precies op het afgesproken tijdstip een spandoek uitgevouwen. Het is het ideale moment voor de verdachten om ongezien het vuurwerk aan te steken. Al slaagt niet iedereen daar in. Voor een paar mannen heeft het dan ook weinig zijn om hun betrokkenheid te ontkennen. Van hoofdverdachte H. is niet te zien of hij van onder het spandoek iets aansteekt. Logisch, zegt hij zelf, hij heeft ook niks aangestoken.

Opscheppen
Daar gelooft de Officier van Justitie niks van. Ze wijst op het filmpje van een teamgenoot van H. die vanaf de overkant van het stadion de rookwolken met zijn telefoon filmde en roept: ‘Tommie, heeft niet gelogen.’ “Hij heeft van tevoren dus op liggen scheppen over actie, maar doet nu of hij niks van de werking van de rookpotten wist. Alle verdachten proberen hun rol te beperken tot wat op beelden is te bewijzen.”
De officier wijst bij de actie vooral op het gevaar van paniek: “In deze tijd waarin mensen bang zijn voor terroristische aanslagen op plekken met veel mensen, kan de paniek snel toeslaan. Dat is hier ook gebeurd. Het is een wonder dat er geen ernstige gewonden zijn gevallen door verdrukking. Vooral omdat het vak dat het hardst werd getroffen een vak was met veel kinderen. En zij zijn het meest kwetsbaar om onder de voet te worden gelopen.” 

Gevangenisstraf
Tegen de Nuenense hoofdverdachte eiste de Officier van Justitie een  straf van 12 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Zijn handlanger wacht als het aan de officier ligt een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Tegen de twee overige verdachten die maandag in de rechtbank verschenen, zijn werkstraffen van 240 uur geëist.
Dinsdag verschijnen nog eens drie verdachten voor de rechter, van een achtste verdachte is nog niet bekend wanneer de zitting is.BRON

Dit onderdeel afdrukken

  Geen vuurwerkverbod voor deelgebieden gemeente Aalten
Robin - 29-10-2018 om 21:17 - Forum: Vuurwerk in de media 2018 - Geen reacties

AALTEN - Elk jaar wordt de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op kleine onderdelen gewijzigd. Basis voor de APV's is een modelverordening van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Elke gemeente kiest zelf welke onderdelen van toepassing zijn. De VNG komt elk jaar in de zomer met een zogenaamde verzamelwijziging. Vaak gaat het daarbij om kleine technische wijzigingen, die door een gemeente zonder meer worden overgenomen. Soms staan er ook suggesties in voor aanvullend beleid. Dit jaar kwam het aanwijzen van gebieden ter sprake, waar tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk mag worden afgestoken.

Voor de Progressieve Partij was dit in de zomer aanleiding om te vragen of burgemeester en wethouders de invoering van dergelijke vuurwerkvrije gebieden in de gemeente willen overwegen. De partij suggereerde om het afsteken van vuurwerk in het buitengebied te verbieden. B en W neemt deze suggestie niet over. "Ik zie geen directe aanleiding om gebiedsverboden in te voeren", zegt burgemeester Anton Stapelkamp. "Er zijn geen verhalen en beelden bij mij bekend dat het in Aalten uit de hand loopt." Er worden echter wel vaker artikelen in een APV opgenomen om een mogelijkheid te hebben om in te kunnen grijpen als er een probleem is. Stapelkamp voelt daar niet voor. "Wij willen pas iets doen als er een noodzaak is."BRON

Dit onderdeel afdrukken

Forum stats
Latest posts
Topic Date, time  Author Last Sender
  De donkere dagen voo... 5 minuten geleden Mjd Noppes
  Het grote win een ge... 15 minuten geleden Mjd Noppes
  PRIJSVRAAG vuurwerkt... 50 minuten geleden Subfireworks Noppes
  Piroshop Arentz zutp... 2 uren geleden Subfireworks Piroshop Arentz
  het grote ''3 woorde... 6 uren geleden Palm Tree Noppes
  Mav's video topic 9 uren geleden Mav Mav
  2E PRIJSVRAAG HUISMA... 9 uren geleden Subfireworks Edge
  Krijgen we dit jaar ... 10 uren geleden Mjd Fausto
  Gemeente mag vuurwer... Gisteren, 23:51 Robin Noppes
  [Freakactie 2018] Hu... Gisteren, 21:54 gizmo75 gizmo75
Most views
  De AVP kro... 132512
  De AVP kro... 120146
  De AVP kro... 60665
  het grote ... 46433
  Krijgen we... 42374
  Het nachtb... 40912
  De AVP kro... 40122
  De AVP ant... 25516
  De AVP kro... 25483
  Aftellen n... 24269
  De AVP kro... 22328
Newest members
pyropapa Vandaag
Feuerwerk Bunde Vandaag
Lars1980 Gisteren
bushfaller94 Gisteren
alkan075 15-11
Pyro50 14-11
MjB 14-11
FireFreak18 13-11
GroningerVuurwerk 13-11
Duurland02 13-11
Firewings246 12-11