AFTELLEN NAAR 31 DECEMBER 2020, 18:00u!

door Arjan op 14-12-2018 / 23:48
Zoals jullie HIER al eerder konden lezen zijn we er op 27 december weer met een dikke PyroFM show vol prijzen en leuke gesprekken met importeurs, liefhebbers en winkeliers!

Om ook wat inhoud in de show te hebben i.p.v. alleen wat slap ouwehoeren (wat we HEEL GOED kunnen!) vernemen we heel graag van jullie wat jullie graag in de uitzending willen horen!

Dus heb je tips, suggesties of leuke ideeën, laat het dan in dit topic weten wat nou interessant is in de uitzending volgens jullie, en we gaan onze best doen om dat mee te pakken in de show.  Smile

Owja, laat ook even in de poll weten of jij gaat luisteren. Tot de 27e?!
door patrick ouwehand op 11-12-2018 / 23:27
heel stiekem is er een stem ronde gaande.

https://froot.nl/nieuws/poll-vuurwerkver...gn=apester

en we staan achter
door Arjan op 09-12-2018 / 19:09
Goed nieuws!

De studio is weer verbouwd en bijna klaar. Hou dit topic, www.pyrotv.nl en onze Facebook site daarom goed in de gaten want er zit weer een PyroFM uitzending aan te komen...! Cool 

Hoe, wat, wanneer en meer info lees je zo spoedig mogelijk hier. Maar hou er alvast rekening mee dat we ergens eind van deze maand ein-de-lijk weer eens een uitzending van een paar uur gaan doen. W00t

Uiteraard gaan we dan weer los met de inmiddels bekende phone-ins, maffe gesprekken met bellers/leden, kans op mooie vuurwerkprijzen en meer!

Ook gaan we bellen met importeurs, vuurwerkverkopers en schietbedrijven

Dus mis het niet en hou dit allemaal in de gaten.
door Mjd op 06-12-2018 / 21:18
- - - S T A T E M E N T - - - 

Uit onderzoek blijkt dat vuurwerk een nihile bijdrage levert aan de uitstoot van schadelijke gassen. De Vuurwerk Federatie concludeert dat dit daarom geen argument meer kan zijn vóór een vuurwerkverbod.

Vuurwerk Federatie onderzoekt; milieu impact vuurwerk blijkt verwaarloosbaar

Een veelgehoord argument voor een algeheel vuurwerkverbod is de impact van vuurwerk op het milieu. Uit recente onderzoeken blijkt echter dat dit onterecht is. De uitstoot van broeikasgassen, fijnstof en zware metalen is verwaarloosbaar ten opzichte van de normale dagelijkse uitstoot. Op een heel jaar is de uitstoot van vuurwerk nagenoeg gelijk aan 0. 

Eerder dit jaar concludeerde het RIVM dat het fijnstof afkomstig van vuurwerk, net als dat van paasvuren, minimaal is. Om de uitstoot van broeikasgassen en zware metalen in kaart te brengen heeft de Vuurwerk Federatie in samenwerking met een student van de Universiteit Utrecht gekeken naar de impact van deze gassen en metalen op het milieu.

Er wordt jaarlijks zo’n 16,5 miljoen kilo vuurwerk geïmporteerd voor oud en nieuw. Grofweg 20% hiervan is kruit, de rest bestaat uit papier, klei en overige materialen. Op basis van gegevens van de samenstelling van vuurwerk en een onderzoek van het RIVM is eerst de totale broeikasgas uitstoot van vuurwerk bepaalt. Dagelijks wordt volgens het Planbureau voor de Leefomgeving 548.000 ton broeikasgas geproduceerd.  Op 31 december is de uitstoot van vuurwerk hier slechts 0,97% van. Personenauto’s stoten op oudejaarsdag 10 keer meer broeikasgas uit dan vuurwerk! De uitstoot van broeikasgas door vuurwerk is dus minimaal. 

Daarnaast is er gekeken naar de uitstoot van zware metalen. Dit betreft metalen zoals Strontium, Barium, Koper, Antimoon en Zink die in onze bodem terechtkomen. Als je de waarden van vuurwerk vergelijkt met de dagelijkse emissie als gevolg van de vleesindustrie, de aanvoer door rivieren uit buurlanden en zelfs uit regen valt de bijdrage van vuurwerk in het niet. 

Omdat vuurwerk dus geen noemenswaardige bijdrage levert aan uitstoot van schadelijke stoffen, is dit argument vanaf nu waardeloos. Wanneer je meer informatie wilt over dit onderzoek, kun je contact met ons opnemen via Facebook of mail.
door Mjd op 02-12-2018 / 21:40
Wie weet, zijn we inderdaad op zoek naar jou Biggrin


Om het bestaande team aan te passen, zijn we opzoek naar 2 moderators!

Wat houd het in??

Topics aanmaken en controleren in de breedste zin van het woord, Aanwezig zijn bij de diverse uitzendingen van PyroFM in de studio.
Het forum schoon houden, prijsvragen verzinnen en vooral aanwezig zijn.

Houd er rekening mee, dat er best wel wat tijd en energie ingestoken moet worden van je en je wel echt bereid moet zijn om dit te kunnen doen.
We vragen je niet om 24 uur per dag online te zijn, maar het kost nou eenmaal wel wat tijd Biggrin  


Heb je affiniteit met achter de schermen van een forum werken en heb je daarvan ook enige kennis? Dan is het misschien wel iets voor jou!

Lijkt dit je allemaal wel wat, stuur dan een bericht naar webmaster@avpvuurwerk.nl met wat meer informatie over jezelf en wat jij zal kunnen bijdragen in het moderatorteam van AVP!

En wie weet zien we jou terug in het team Thumbsup
door Mjd op 25-11-2018 / 17:43
Jullie hebben inmiddels kunnen zien dat we ondertussen over zijn naar een andere lay-out.
Er zijn nog wat kleine puntjes die we gaan aanpakken, kom je iets tegen wat niet lekker loopt en/of aangepast moet worden, zet dat even neer in de reacties en we zullen er naar kijken Thumbsup
door Mjd op 25-11-2018 / 17:30
Delen, delen, delen! 
De Vuurwerkfederatie poster! 
Print hem uit en hang hem op waar je wil, foto's mogen in de reactiesBiggrin

[Afbeelding: 2_25_11_18_4_35_27.jpeg]
door Noppes op 24-11-2018 / 19:10
https://www.bndestem.nl/etten-leur/dit-j...~a273e870/

46% tegen de vuurwerkvrije zones. Nog even stemmen allemaal
door Mjd op 22-11-2018 / 20:43
En we hebben de landelijke media gehaald Laugh

En melden maar, kruitvrienden Thumbsup

https://www.ad.nl/binnenland/meldpunt-vo...~a51767c4/
Welkom, vuurwerkliefhebber!
Je moet eerst even registreren voordat je kunt inloggen of berichten kunt plaatsen op dit forum.
Forums doorzoeken
Statistieken
Leden: 908
Nieuwste lid: Dennis1975
Aantal topics: 8,148
Aantal berichten: 25,761
Gebruikers online
Er zijn momenteel 212 gebruikers online.
 0 leden | 209 gasten
Applebot, Bing, Google