AVP Vuurwerk
Veenendaal sluit depodogs af uit vrees voor vuurwerkvandalisme - Afdrukversie

+- AVP Vuurwerk (https://www.avpvuurwerk.nl/forum)
+-- Forum: Vuurwerk in de media Binnen & Buitenland (https://www.avpvuurwerk.nl/forum/Forum-Vuurwerk-in-de-media-Binnen-Buitenland)
+--- Forum: Vuurwerk in de media 2018 (https://www.avpvuurwerk.nl/forum/Forum-Vuurwerk-in-de-media-2018)
+--- Topic: Veenendaal sluit depodogs af uit vrees voor vuurwerkvandalisme (/Thread-Veenendaal-sluit-depodogs-af-uit-vrees-voor-vuurwerkvandalisme)Veenendaal sluit depodogs af uit vrees voor vuurwerkvandalisme - Robin - 21-12-2018

VEENENDAAL - Hondenuitlaters in Veenendaal kunnen hun hondenpoep even niet meer kwijt. De depodogs in de stad worden in afgesloten om te voorkomen dat ze rond de feestdagen worden opgeblazen met vuurwerk.


Depodogs hebben geen binnenbak die verwijderd kan worden, zoals bij de prullenbakken in de gemeente. Daarom worden ze tot na oud en nieuw afgesloten. De plastic zakjes voor de hondenuitwerpselen blijven wel beschikbaar. Volle zakjes kunnen mensen thuis in de bruine of ondergrondse container bij het GFT-afval gooien, want ze zijn biologisch afbreekbaar. 

De enkele honderden prullenbakken van Veenendaal zijn inmiddels ontmanteld om te voorkomen dat ze schade oplopen door vuurwerk. Dan worden de binennbakken gelijk weer eens goed schoongemaakt voordat ze na de jaarwisseling weer terug worden geplaatst.
BRON


RE: Veenendaal sluit depodogs af uit vrees voor vuurwerkvandalisme - Pyrokegel - 21-12-2018

Eigenlijk triest dat dit moet gebeuren. Maar anders blijft er niet veel van het straat meubilair over ben ik bang.