AVP Vuurwerk
Kabinet komt met verbod op duizendklapper en mortieren - Afdrukversie

+- AVP Vuurwerk (https://www.avpvuurwerk.nl/forum)
+-- Forum: Vuurwerk in de media Binnen & Buitenland (https://www.avpvuurwerk.nl/forum/forumdisplay.php?fid=596)
+--- Forum: Vuurwerk in de media 2019 (https://www.avpvuurwerk.nl/forum/forumdisplay.php?fid=600)
+--- Topic: Kabinet komt met verbod op duizendklapper en mortieren (/showthread.php?tid=8304)Kabinet komt met verbod op duizendklapper en mortieren - Palm Tree - 09-07-2019

DEN HAAG - De verkoop van vuurwerk aan consumenten rond de jaarwisseling wordt verder aan banden gelegd. Het kabinet wil vanaf volgend jaar middelmatig gevaarlijk knalkruit verbieden.

Dat melden Haagse bronnen aan De Telegraaf. Het verkoopverbod gaat gelden voor vuurwerk in de zogeheten categorie F3. Het gaat dan bijvoorbeeld om honderdduizendklappers en enkelschots mortieren.

Voor dit type vuurwerk is al een leeftijdsgrens: het mag alleen verkocht worden aan mensen van 18 jaar en ouder. In België mogen deze knallers al enkele jaren niet meer verkocht worden aan consumenten.

Het verbod raakt liefhebbers pas bij de jaarwisseling van 2020-2021. Het kabinet wil met de strengere aanpak overlast tegen hulpverleners en ongelukken voorkomen. Er komt geen algeheel knalverbod, zoals onder andere de politie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) bepleiten.RE: Kabinet komt met verbod op duizendklapper en mortieren - Noppes - 13-07-2019

Tsja. Beetje onduidelijk wat ze hier nu mee willen bereiken. De NL-matten zal ik niet missen iig


RE: Kabinet komt met verbod op duizendklapper en mortieren - Pyrokegel - 25-07-2019

De grote single shots daarentegen weer wel, jammer dat die dan ook verdwijnen....