AFTELLEN NAAR 31 DECEMBER 2020, 18:00u!

Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vuurwerk afsteken een officiele traditie!
#1
Thumbs Up 
Na jarenlang politiek getouwtrek over het al dan niet invoeren van een verbod op consumentenvuurwerk, is door enkele vuurwerkliefhebbers een werkgroep gevormd om ‘het afsteken van consumentenvuurwerk met oud en nieuw’ op te laten nemen op de Nationale Inventaris van Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE). Dit traject heeft bijna een jaar geduurd, maar het resultaat is er;

Vanaf 1 december 2015 is ‘consumentenvuurwerk afsteken met oud en nieuw’ een “officiële traditie”.

Dit is echter geen einddoel, eerder een beginpunt! Het door particulieren afsteken van vuurwerk met de jaarwisseling is niet “een pleziertje dat gegund moet worden”, het is veel meer dan dat! Het is een wezenlijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis èn de Nederlandse cultuur. Een onderdeel dat het verdient te worden beschermd èn behouden tot in lengte van dagen. Helaas is dit geen vanzelfsprekendheid, derhalve moet actief gewerkt worden aan imagoherstel en het tegengaan van invloeden die een smet werpen op de oorspronkelijke traditie.

De werkgroep heeft contacten gelegd met diverse partijen die affiniteit met dan wel belang hebben bij het behouden van consumentenvuurwerk. Via dit netwerk is er ook (vooralsnog indirect) contact met beleidsmakers en handhavers. Hierdoor kunnen wij onze acties efficiënter en breder opzetten. De werkgroep zelf, bestaat puur uit liefhebbers en wij beschermen de traditie puur uit overtuiging, niet uit materieel eigenbelang of winstbejag.


Bron:
Voor al je vuurwerkinfo!

https://www.avpvuurwerk.nl 


Het loopt altijd af met een sisser... Whistling 
[-] De volgende 1 gebruiker zegt bedankt Mjd voor dit bericht:
  • graafgaaf
Voeg bedankje toe Antwoord

  


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)

Vuurwerk afsteken een officiele traditie!00