AFTELLEN NAAR 31 DECEMBER 2020, 18:00u!

Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hoe om te gaan met >25 kg boxen
#1
Hoe je volgens de regels moet omgaan met boxen die meer als 25 kg per stuk wegen is voor sommige mensen nog wel eens een vraag, afgelopen week kreeg ik het volgende bericht van uit de milieudienst.


Citaat:Geachte Vuurwerkverkoper,
 
U ontvangt deze mail omdat ons recent signalen hebben bereikt dat er vuurwerkpakketten op de markt worden gebracht die zwaarder zijn dan 25 kilogram per stuk. Wij vonden het belangrijk u te informeren, zodat u weet hoe wij met deze zware pakketten zullen omgaan in het kader van de handhaving. Dit om misverstanden te voorkomen.
 
Als het goed is zijn deze zware pakketten onderverdeeld in kleinere verpakkingen om aan de consument te leveren. Aan een consument mag immers maar 25 kilogram vuurwerk worden ter beschikking worden gesteld op grond van artikel 2.3.3 van het Vuurwerkbesluit.
  
Als u deze pakketten in uw assortiment heeft dan bent u verplicht deze pakketten in stukken die niet zwaarder zijn dan de voorgeschreven 25 kilogram te verkopen en deze afzonderlijke delen aan verschillende mensen mee te geven.  Als u dit niet doet bent u in overtredingen van artikel 2.3.3 van het Vuurwerkbesluit. Het splitsen van het pakket in afzonderlijke kleinere verpakkingen mag alleen plaatsvinden in de bufferbewaarplaats.
 
De consument dient deze afzonderlijke verpakkingen in afzonderlijke voertuigen te vervoeren, omdat een consument maximaal 25 kilogram vuurwerk mag vervoeren per voertuig. Dit is een verplichting op grond van artikel 1.2.5 lid 2 van het Vuurwerkbesluit.
 
U dient de consument te wijzen op deze verplichting.
 
Middels deze mail waarschuwen wij u dat het ter beschikking stellen van meer dan 25 kilogram vuurwerk aan een particulier (de overtreding van artikel 2.3.3 van het Vuurwerkbesluit) een feit is waarvoor wij de Bestuurlijke strafbeschikking milieu (BSBM) kunnen inzetten. Via de BSBM, kan een buitengewoon opsporingsambtenaar een (strafrechtelijke) boete aanzeggen voor bepaalde aangewezen overtredingen. Het werken met deze strafbeschikking gebeurt binnen de richtlijnen van het Openbaar Ministerie. Een opgelegde boete kan zonder tussenkomst van de rechter door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) worden geïnd. Voor overtredingen van het Vuurwerkbesluit moet u rekening houden met bedragen tussen de 600 en 8.000 euro.
 
Tevens willen wij u er nog op wijzen dat het ter beschikking stellen van vuurwerk op zondag 31 december 2017 niet is toegestaan op grond van artikel 2.3.2 van het Vuurwerkbesluit.
Houd hier dus rekening mee als je grote boxen hebt besteld of grote bestellingen hebt gedaan. Wink
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord

#2
Dit is toch zo krom als een rechte banaan, compound toelaten tot 65kg+, maar nog steeds vasthouden aan die 25kg regel. man man man, wat een land  Pinch
Let's get the party started!  Thumbsup
[-] De volgende 1 gebruiker zegt bedankt brl-scv voor dit bericht:
  • pekelder
Voeg bedankje toe Antwoord
#3
Eens. Moet ook aangepast worden vind ik.
Voor al je vuurwerkinfo!

https://www.avpvuurwerk.nl 
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
#4
Die 25 kilo regel slaat sowieso nergens meer op. Is uit de tijd dat er nog geen cakeboxen en 500 grams cakes bestonden.
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
  


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)

Hoe om te gaan met >25 kg boxen00