AFTELLEN NAAR 31 DECEMBER 2020, 18:00u!

Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hengelo: 11.500 euro vuurwerkschade
#1
Hengelo - De afgelopen jaarwisseling is er voor ongeveer 11.500 euro aan vuurwerkschade veroorzaakt aan gemeentelijke eigendommen. Dat blijkt uit inventarisatie bij verschillende gemeentelijke afdelingen, Gildebor en de politie. De vorige jaarwisseling was dat 25.000 euro.
Het schadebedrag aan gemeentelijke gebouwen bedraagt 8.000 euro. De schade aan prullenbakken en verkeersborden bedraagt 3500 euro. Het definitieve schadebedrag kan nog iets oplopen, omdat er nog schade aan het licht kan komen dat nu nog niet bekend is.

Gildebor
Gildebor meldde 3500 euro schade. Drie poepbakken, zes afvalbakken en één verkeersbord werden beschadigd. Door Gildebor worden jaarlijks fysieke maatregelen getroffen die schade aan gemeentelijke objecten moeten voorkomen. Zo worden binnenbakken uit de afvalbakken gehaald, worden poepbakken afgesloten en vogelnestschommels worden weggehaald. Deze maatregelen hebben preventief gewerkt.


Gemeentelijke gebouwen
Het schadebedrag aan gemeentelijke gebouwen bedraagt 8.000 euro. Schade veroorzaakt door vuurwerk kan niet altijd direct gekoppeld worden aan vandalisme. Zo is bij meerdere gebouwen de dakbedekking beschadigd door vuurpijlen. Een hotspot dit jaar was een leegstaand schoolgebouw aan de Weusthagstraat. Hier werden meerdere pogingen ondernomen een ruit te vernielen met illegaal vuurwerk. Daarnaast was er onder andere schade aan een aantal daken van sportcomplexen en schoolgebouwen. Ook werden prullenbakken op schoolpleinen beschadigd.


Meldingen en verbalen Stadstoezicht
De afdeling Stadstoezicht heeft in de dagen voor de jaarwisseling en op oudejaarsdag in totaal vier boetes gegeven voor het te vroeg afsteken van vuurwerk aan meerderjarige jongeren. Via het klantcontactcentrum van de gemeente Hengelo kwamen in totaal 11 meldingen binnen over vuurwerkoverlast. Daarnaast kwamen er 7 meldingen rechtstreeks binnen bij Stadstoezicht.


Wijkracht
In de aanloop naar de jaarwisseling hebben medewerkers van Wijkracht aandacht gevraagd voor illegaal vuurwerk en vuurwerkoverlast, met name gericht op jongeren. Dit deden ze door bijvoorbeeld een video van een bekende vlogger over de impact van illegaal vuurwerk te draaien in jongeren/wijkcentra.Politie
In de dagen voor de jaarwisseling en op oudejaarsdag stemmen Stadstoezicht en de politie de werkzaamheden op elkaar af. De politie heeft met name ingezet op het opsporen van illegaal vuurwerk. In aanloop naar de jaarwisseling hebben ze op meerdere plekken illegaal vuurwerk in beslag genomen. Ook heeft de politie sterk ingezet op preventie door filmpjes met bekende vloggers over de impact van illegaal vuurwerk te verspreiden via social media.BRON
Voor al je vuurwerkinfo!

https://www.avpvuurwerk.nl 
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord

  


Lijst met mogelijk verwante topics
Topic Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Vandalisme Oud & Nieuw kost Uithoorn 13.400 euro. Robin 1 780 06-02-2018 / 10:59
Laatste bericht: Cameo

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)

Hengelo: 11.500 euro vuurwerkschade00