AFTELLEN NAAR 31 DECEMBER 2020, 18:00u!

 •  Vorige
 • 1
 • ...
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12(current)
Waardering:
 • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Het grote vuurwerkverhalen topic!
Voor wie niet kan slapen vannacht, hier het laatste afsluitende deel van mijn verhaal. Extra lang! Geniet ervan! Op naar een mooie dag morgen!

Deel 16 (slot):


De sfeer op en rond de ijsbaan is enorm gezellig. Veel mensen staan langs de kant te kijken onder het genot van een hapje en een drankje. Lars schaatst met zijn telefoon in z’n hand om wat filmpjes te maken. 
‘Laat je dat ding niet vallen?’ zegt Helene als ze naast hem komt schaatsen. 
‘Ik hou hem goed vast!’ zegt Lars overtuigend. Net op dat moment glijdt hij bijna uit. 
‘Daar ga je bijna!’ zegt Helene lachend. Lars stopt zijn telefoon in zijn jas en schaatst weer verder. 
‘Wow!’ roept Helene en ze pakt snel de arm van Lars vast. Ook zij ging bijna onderuit, maar ze kon nog net op de been blijven. 
‘Jij valt bijna zelfs zonder telefoon in je hand!’ zegt Lars lachend. Helene moet ook lachen en geeft Lars een knuffel. 
‘Gelukkig vang jij me op!’ zegt ze lief en ze geeft hem een zoen. 

Een uurtje later zijn ze aangekomen bij de laatste Kerstmarkt, de Neumarkt. Er zijn er nog een aantal, maar het is al kwart voor 10 en aangezien de markten rond 10 uur sluiten wordt dit de laatste. 
‘Daar hebben ze reibekuchen!’ zegt Laurel enthousiast. 
‘Die moet ik hebben!’ zegt Helene en ze lopen er gelijk naartoe. Ze bestellen allebei een portie met appelmoes. 
‘Wil je er ook 1? Ik krijg ze niet alle 3 op denk ik.’ zegt Helene tegen Lars. Dat laat hij zich geen 2e keer zeggen en hij neemt direct een hap. 
‘Smaakt goed!’ zegt hij en al snel heeft hij hem op. Ze lopen verder de markt op en zien dat in de bomen boven hen veel witte Kerststerren hangen. Wit is veelal de kleur die ook de kraampjes hebben. Niet veel later zien ze dat de eerste kraampjes sluiten. 
‘We waren hier net op tijd!’ zegt Marin. 
‘Gelukkig deze nog net even kunnen meepikken ja!’ zegt Laurel. Al snel sluiten de andere kraampjes en ze besluiten om hier gelijk weer op de metro te stappen. 
‘Welke kant van het perron moeten we staan?’ vraagt Laurel als ze beneden gekomen zijn. 
‘Deze kant.’ zegt Lars als hij naar de rechterkant wijst. Een paar minuten later komt de metro er aan en ze stappen in. Na 20 minuten komen ze weer aan bij de parkeergarage en rijden ze terug naar huis. 

Anderhalve week later loopt Lars in de supermarkt. Morgen is het Kerst en hij moet nog een paar dingen hebben voor het Kerstdiner. Hij bedenkt zich dat hij dit beter eerder had kunnen halen, maar toch valt de drukte mee. Al snel heeft hij alle benodigdheden voor het gerecht wat hij gaat maken. Hij viert het 1e Kerstdag met de familie van Helene en 2e Kerstdag met zijn eigen familie. Als hij weer buiten komt ziet hij dat het op de parkeerplaats wel druk is. Hij moet de parkeerplaats nog helemaal rond, maar er staat een aardige rij auto’s. Als hij naar zijn auto kijkt ziet hij dat hij niet eens zover van de ingang staat. Het is dan wel eenrichtingsverkeer, maar achteruit rijden mag natuurlijk wel. Zo is hij snel de parkeerplaats af en rijdt hij weer richting huis. Onderweg ziet hij diverse kinderen buiten CAT1 vuurwerk afsteken. Hij bedenkt zich dat het nu allemaal niet lang meer duurt. Over een week mogen ze weer. Hij heeft er ontzetten veel zin in, maar het is niet zo dat hij niet meer kan wachten. De tijd vliegt helaas snel voorbij met deze leuke dagen, maar genieten doet hij zeker. Eerst morgen Kerst, denkt hij. Niet veel later is hij weer thuis en gooit hij de boodschappen in de koelkast. 
‘Alles uiteindelijk nog kunnen regelen?’ vraagt Lorianne die de keuken binnen komt lopen. 
‘Zeker!’ zegt Lars. Hij loopt naar de woonkamer en ploft op de bank. Daarna zet hij de tv aan op zoek naar iets leuks om te kijken. Uiteindelijk vindt hij niks bijzonders en de tv blijft staan op een concert van André Rieu. Langzaam kakt hij in en valt hij in slaap. 

De volgende ochtend vroeg wordt Lars wakker. Hij kijkt slaperig het raam uit en wrijft even in zijn ogen. Ziet hij dat nou goed? Er ligt sneeuw! Het is maar een dun laagje, maar het is toch een mooi wit dek. Dat zal later vandaag wel verdwenen zijn, denkt Lars, maar hij is er toch erg blij mee. Snel springt hij zijn bed uit, neemt een snelle douche, kleed zich aan en loopt naar beneden. 
‘Goeiemorgen!’ zegt zijn moeder als hij de woonkamer binnen komt. 
‘Goeiemorgen mam!’ zegt Lars en hij ziet dat het Kerstontbijt al op tafel staat compleet met kaarsjes. Zijn vader zit al aan tafel met Lorianne en Lars schuift aan. Zijn moeder loopt nog even naar de keuken om de eieren te halen. 
‘Dat ziet er weer goed uit!’ zegt Lars als hij naar alles wat op tafel staat kijkt. 
‘Nou en of! Dat heeft je moeder weer knap verzorgd!’ zegt zijn vader. Een paar minuten later snijdt Lars de Kerststol aan en geeft iedereen een sneetje. Hij besmeert hem met roomboter en gooit er een klein laagje poedersuiker overheen. 
‘Zo die heb je snel opgegeten!’ zegt Lorianne als ze ziet dat Lars zijn Kerststol al weer op heeft. 
‘Als het lekker is dan is het snel op hè?’ zegt Lars en hij pakt een bolletje. 
‘Dat is zeker waar!’ Ze genieten nog gezellig van het ontbijt en ruimen daarna gezamenlijk de tafel af. 

Een half uurtje later stapt Lars de auto in om richting Helene te gaan. Ze hebben afgesproken dat ze samen naar de kerk gaan voor de Kerstdienst. Als hij de straat uit rijdt dan trekt hij even aan de handrem om te kijken of hij het bochtje al glijdend kan maken. Dit lukt helaas maar half, want al snel raken zijn banden de straat in plaats van dat ze over de sneeuw glijden. Toch te weinig sneeuw helaas, denkt Lars en hij trapt het gaspedaal in. Als hij bij Helene aankomt stapt hij de auto uit. Als hij de deur dicht gooit krijgt hij opeens een sneeuwbal tegen zijn kop. Hij kijkt zoekend om zich heen waar die sneeuwbal vandaan kwam. Nergens iemand te bekennen. Hij maakt snel zelf een sneeuwbal voor het geval hij zo toch iemand ziet. Als hij bij de voordeur staat belt hij aan. Daarna vliegt er een sneeuwbal rakelings langs zijn hoofd en komt op de deur terecht. Lars draait zich om en ziet Helene lachend achter de boom vandaan komen. 
‘Dat had je niet verwacht hè?’ zegt ze en Lars gooit direct zijn sneeuwbal richting Helene. 
‘Zo! Die is raak!’ zegt hij als hij ziet dat zijn sneeuwbal op de schouder van Helene terecht komt. Ze veegt de sneeuw van zich af en loopt naar Lars toe. Ze geeft hem een knuffel en een zoen. 
‘Goeiemorgen.’ zegt ze zwoel. 
‘Goeiemorgen schat.’ zegt Lars en hij drukt haar dicht tegen zich aan. Daarna stappen ze de auto in en gaan ze weer de weg op. 

‘Dat scheelde niet veel!’ roept Arjen net nadat hij een sneeuwbal gegooid heeft richting Lars. Het is tijdens de kerkdienst toch nog aardig gaan sneeuwen en er ligt nu toch een aardig pak. Lars maakt een nieuwe sneeuwbal en gooit hem richting Arjen. Die bukt en de sneeuwbal komt terecht op de benen van een voorbijganger. 
‘Sorry!’ roept Lars en hij steekt zijn hand op. De voorbijganger lijkt het niet veel te interesseren en loopt verder. 
‘Waar heb je Helene gelaten?’ vraagt Arjen als hij naar Lars toegelopen is. 
‘Die staat binnen nog te praten met een paar mensen die dat filmpje gemaakt hadden.’ zegt Lars als hij richting de kerk wijst. 
‘Dat was wel echt een vet filmpje hè?!’ zegt Arjen enthousiast. 
‘Ja, echt briljant gedaan!’ zegt Lars. Een paar mensen hadden een filmpje gemaakt over het Kerstverhaal. Het ging over 2 jongens uit deze tijd die via een geheime poort terug in de tijd gingen en zo op bezoek gingen bij Jozef en Maria. Het was prachtig in beeld gebracht en het ontbrak ook niet aan prachtige special effects. De boodschap kwam zo mooi naar voren met hier en daar ook de nodige humor er in verwerkt. 
‘Daar komt ze al!’ zegt Lars als hij Helene de deur uit ziet lopen. 
‘Fijne dagen hè!’ zegt ze tegen de meid waarmee ze als laatste nog stond te praten. 
‘Gaan wij richting huis?’ zegt Lars als Helene weer bij hem staat. 
‘Yes, dat lijkt me een prima plan!’ zegt Helene. Ze groeten Arjen en lopen naar de auto. 

Rond een uur of 6 worden de tafel gedekt. Helene zet de borden op tafel en Lars het bestek. Haar moeder zet een pan soep op tafel en haar vader de kommetjes. Haar zus Manon schuift ook aan en daarna schept haar moeder op. 
‘Eet smakelijk!’ zegt haar vader nadat hij gebeden heeft voor het eten. 
‘Eet smakelijk!’ zegt de rest in koor. Lars smeert er een stukje stokbrood met kruidenboter bij en doopt deze in de soep. 
‘Dat is een goed idee!’ zegt Helene en ze pakt ook een stukje stokbrood. Het is een gezellige maaltijd en er wordt druk gekletst over van alles en nog wat. 
Na het hoofdgerecht, gevulde kip en allerlei kleine hapjes, zoals groente, frituur en sla, is het tijd voor het toetje. Lars heeft dit gemaakt en haalt het uit de keuken. 
‘Zo, dat ziet er heel goed uit!’ zegt Helene die het nog niet gezien had. Het is een witte chocolade mouse met verkruimelde sprits en frambozen als topping. Dit heeft hij geserveerd in wijnglazen. In elk toetje heeft hij een sterretje geprikt en die snel aangestoken in de keuken. 
‘Complimenten!’ zegt de moeder van Helene als het allemaal op tafel staat. Helene neemt en hap een vindt het ongelofelijk lekker.
‘Dit smaakt echt fantastisch!’ zegt ze en ze neemt direct nog een hap. Het valt bij iedereen goed in de smaak en ze genieten er volop van. 
Na het eten wordt de tafel weer afgeruimd en ploft iedereen op de bank neer. 
‘Zo, dat heeft uitstekend gesmaakt!’ zegt de vader van Helene. 
‘Zeker! Een heerlijk diner!’ zegt Helene en ze zet de tv aan. Zoals elk jaar bij hen de traditie is dat ze Home Alone gaan kijken op 1e Kerstdag. 
‘Waar is die USB-stick?’ vraagt Helene zich af en ze kijkt om zich heen. 
‘Je had hem toch in je broekzak gedaan net voor het eten?’ zegt Lars. 
‘Ja, dat dacht ik dus ook, maar nu kan ik hem niet meer vinden…’ 
‘Misschien tussen je billen!’ zegt haar vader lachend. 
‘Grapjas!’ zegt Helene en ze controleert nogmaals haar broekzakken. Daarna ziet ze dat hij op de bank achter een kussen ligt. 
‘Is ie zeker uit je broekzak gevallen.’ zegt Lars. 
‘Zou goed kunnen!’ zegt Helene. Ze plugt de USB-stick in de tv en start de film. 

De volgende dag heeft Lars geen wekker gezet en hij wordt dan ook pas laat wakker. Hij kijkt op zijn telefoon en ziet dat het al half 11 is. Om 2 uur hebben ze afgesproken bij de familie in Nijverdal. Ooms en tantes, neven en nichten, iedereen is erbij. Lars zat Helene al te pesten dat het haar vuurdoop ging worden, omdat ze de meesten nog niet gezien had van de familie. 
‘Doe mij er ook maar 1!’ zegt Lars als hij in de keuken komt. Hij ziet dat Lorianne de Kerststol aan het snijden is. Ze snijdt er voor Lars ook een sneetje af en gooit hem op zijn bord. 
‘Alstu!’ zegt ze en ze stopt de rest in de doos. 
‘Danku!’ zegt Lars en hij smeert er direct roomboter op. 

Om half 1 rijdt Lars met zijn zus en ouders richting Helene om haar op te pikken. Vervolgens rijden ze door naar Nijverdal. 
‘Nog even snel tanken!’ zegt zijn vader als hij langs de benzinepomp rijdt. 
‘Kon hij dat niet eerder bedenken?’ zegt Lorianne als haar vader de tankdop van de auto haalt. 
‘Je weet hoe dat gaat hè!’ zegt haar moeder lachend. Al snel zit er voldoende benzine in en rijden ze weer verder. Nadat ze Helene opgehaald hebben zijn ze met een uurtje in Nijverdal. Ze hebben afgesproken om eerst een kleine wandeling te maken in het natuurgebied. 
‘Daar zijn we dan!’ zegt de vader van Lars en hij parkeert de auto. Oom Peter en tante Hennie staan al te wachten met hun 2 dochters Kirsten en Amy. Ze stappen uit en Lars stelt Helene aan hen voor. 
‘Leuk je te ontmoeten!’ zegt oom Peter. 
‘Insgelijks!’ zegt Helene en ze schudden elkaar de hand. Niet veel later komt de zoon van Peter en Hennie er aan met zijn vriendin. 
‘Daar zul je Jarno en Sanne hebben!’ zegt tante Hennie. Ze worden kort gevolgd door oom Remy en tante Klaske met hun dochter Nora. Daarna is de familie compleet en na een klein drankje genuttigd te hebben beginnen ze aan de wandeling. Het is fris en droog. De sneeuw van gisteren is helaas alweer verdwenen, maar dat mag de pret niet drukken. Kirsten heeft haar hond Ferry meegenomen en die rent rondjes rond de groep. Het is erg gezellig en Helene heeft al snel een klik met Nora. Lars loopt even bij hen en praat daarna verder met zijn oom Peter. 
‘En heb je al je vuurwerk al besteld?’ vraagt oom Peter. 
‘Uiteraard! En u?’ vraagt Lars als ze het bruggetje over het kleine beekje oversteken. 
‘Jazeker, veel besteld en zaterdag nog even naar Duitsland!’ 
‘Kijk, dat zijn de goede berichten! Wij gaan ook nog naar Duitsland zaterdagochtend!’ zegt Lars enthousiast. Ze praten nog even gezellig verder en bij de grote brug keren ze om. Daarna lopen ze  weer richting de parkeerplaats om vervolgens even wat te gaan drinken bij oom Peter en tante Hennie. 

Een klein kwartiertje later komen ze aan bij het huis van Peter en Hennie. Peter steekt gelijk de vuurkorf aan en Hennie schenkt het drinken in. Met zijn allen staan ze gezellig om het vuurtje en Peter pakt een rooster om daar wat vlees op te leggen. 
‘Dat ziet er goed uit!’ zegt Remy als het vlees ligt te braden. Al snel zijn de eerste stukjes klaar en legt Peter ze op een schaal. Hij deelt ze rond en iedereen pakt een stukje. 
‘Hoe laat moesten we bij het restaurant zijn?’ vraagt Nora aan Hennie. 
‘Om 5 uur hebben we gereserveerd!’ zegt ze. De tijd vliegt en al snel is het bijna 5 uur. Ze stappen de auto’s weer in en rijden naar het centrum om daar gezellig te gaan eten. 
‘Hier tegenover is het!’ zegt Peter als ze de auto in het centrum geparkeerd hebben. Ze lopen langs een supermarkt en steken de weg over naar het restaurant. 
‘Goedemiddag! Onder welke naam heeft u gereserveerd?’ vraagt de bediende. Peter geeft de gegevens door en ze worden naar een tafel begeleid. 
‘U kunt gebruik maken van het lopend buffet. Ondertussen zullen wij regelmatig langskomen om u van drinken te voorzien!’ zegt de bediende. Ze beginnen eerst bij het buffet van de voorgerechten. 
‘Ik neem gelijk oom wat van de hoofdgerechten hoor!’ zegt Nora als ze in de rij staan. De voorgerechten spreken haar, op de loempia’s na, niet aan en ze besluit dan oom om een paar loempia’s te pakken en vervolgens naar de hoofdgerechten te lopen. 
‘Dat is een mooi bord vol!’ zegt de vader van Lars als Nora naast hem komt zitten. 
‘Ze hebben teveel dingen om uit te kiezen!’ zegt ze en ze begint te eten. Al snel hebben de meesten het voorgerecht op en worden de borden weer opgehaald. 
‘Hij is weer bezig hoor!’ zegt Nora als Lars haar weer om de meest gekke manier op de foto gezet heeft. 
‘Deze momenten moeten vastgelegd worden!’ zegt Lars en hij maakt nog een klein filmpje. 

Na het eten vertrekken ze weer naar het huis van Peter en Hennie. Remy, Klaske en Nora zijn niet meegegaan, omdat Klaske morgen weer vroeg moet werken en ze nog een flinke rit voor de boeg hebben. Eenmaal aangekomen bij Peter en Hennie wordt er een rondje drinken gedaan. Daarna is het tijd voor een spel. Er wordt gekozen voor 30 seconds. Helene en Lars zitten in een team met Kirsten en ze zijn als eerste aan de beurt. Kirsten begint met omschrijven. 
‘Deze man komt uit Amerika. Hij is een zanger. Hij heeft dezelfde voornaam als Bieber.’ 
‘Justin Timberlake?’ zegt Helene.
‘Helemaal goed!’ Ze gaat verder met de volgende onderwerpen. Uiteindelijk hebben ze er 3 goed en is het volgende team aan de beurt. Tante Hennie begint en omschrijft het totaal verkeerd. Ze krijgt daarna de slappe lach en komt niet meer uit haar woorden. De 30 seconden zijn dan ook snel voorbij en Lars heeft het hele gebeuren weer eens gefilmd. Snel bewerkt hij het op zijn telefoon als het volgende team voorbij is en stuurt het in de appgroep van de familie. Hij heeft een soort sirene van de lach van Hennie gemaakt en iedereen gaat helemaal stuk. 
‘Die lach is niet goed hoor!’ zegt Kirsten tegen haar moeder. Ze ligt helemaal dubbel en bekijkt het filmpje nog eens. Ze spelen daarna nog even gezellig door en vertrekken vervolgens weer richting huis. 
‘Het was een hele gezellige dag!’ zegt Lars als ze vertrekken. 
‘Dat was het zeker!’ zegt Peter en ze geven elkaar een stevige hand. 
‘Geniet van je vuurwerk en alvast een gelukkig nieuwjaar!’ 
‘Dat gaat zeker lukken! Koop wat moois in Duitsland en een fijne jaarwisseling!’ 
‘Gaan we doen!’ zegt Peter. Ze groeten de rest ook en gaan daarna de auto weer in. 

Op 28 december gaat de wekker van Lars al vroeg. Slaperig draait hij zich nog eens om. 5 minuten later gaat de volgende wekker en beseft hij pas dat het vandaag de dag is dat ze naar Duitsland gaan. Snel springt hij zijn bed uit, kleed zich aan, gooit wat wax in zijn haren, poetst zijn tanden en springt in de auto. Hij haalt Marin, Chris en Arjen op en daarna rijden ze de snelweg op richting Duitsland. 
‘Heerlijk! Eindelijk weer vuurwerk kopen!’ zegt Chris als ze de grens over zijn. 
‘Ja man! Supervet!’ zegt Arjen. Het duurt niet lang voordat ze in Rees arriveren waar ze flink wat willen inslaan van de Aldi en Lidl. Lars rijdt de parkeerplaats van de Aldi op en verwacht dat er al wel een rij zal staan. Het is kwart voor 7 en om 7 uur zou de Aldi open moeten gaan. 
‘Er staat helemaal geen rij!’ zegt Marin als ze de hoek om komen. 
‘Hij is al open!’ zegt Lars. Snel parkeert hij zijn auto en de jongens rennen eruit. Marin pakt een kar en de rest gaat alvast naar binnen. Ze zijn bang dat het meeste al weg is en hopen dat ze nog kunnen pakken wat ze graag willen hebben. Gelukkig valt het mee en zijn de meeste artikelen er nog. 
‘Pak maar flink wat van de Artus!’ zegt Lars als Chris er heen loopt. Wonder boven wonder liggen er nog aardig wat in het vak. Meestal is dit de pot die als eerste uitverkocht is, maar nu lijkt het beter geregeld. Medewerkers komen aan met verschillende dozen en vullen de schappen. 
‘De Talisman wil ik nog hebben, maar die is leeg!’ zegt Arjen als hij bij het vak kijkt. 
‘Die staat ook op mijn lijstje!’ zegt Lars en hij hoopt dat hij snel weer bijgevuld wordt. 
‘Daar komt een medewerker met een doos waar Talisman op staat!’ zegt Marin en Lars loopt snel richting het schap. Er worden 4 potten in het vak gelegd en Lars pakt er gelijk 2 uit. Hij geeft er 1 aan Arjen en nu hebben ze alles wat ze wilden hebben. 
‘Oh wacht! Die pijlen wilde ik ook nog!’ zegt Lars en hij pakt een pak Ivanhoe pijlen uit het schap. Daarna lopen ze richting de kassa en rekenen ze af. 
‘Dit blijft toch briljant zo in een supermarkt vuurwerk halen!’ zegt Marin als hij betaald heeft. 
‘Echt prachtig! Heerlijk die sfeer en alleen maar Nederlanders die je tegenkomt!’ zegt Chris. Ook hij rekent af en vervolgens lopen ze weer naar de auto met een overvolle kar. Lars en Arjen hebben ook nog aardig wat in hun handen, omdat dat er niet meer bij paste. Marin haalt de autosleutel uit de jaszak van Lars en doet de auto open. Daarna laden ze alles in de kofferbak en brengt Marin de kar weer terug. 
‘Op naar de Lidl!’ zegt Lars en hij start de motor. Het is aan de overkant van de straat dus ze zijn er zo. 
‘Jemig! Moet je die rij zien!’ roept Lars als hij de parkeerplaats oprijdt. 
‘Ongelofelijk!’ zegt Chris. Snel parkeert Lars de auto en ze stappen uit. 
‘Ik stond hier om kwart over 5 en kom nu net de winkel pas uit!’ zegt een voorbijganger. 
‘Serieus?!’ zegt Lars verbaasd. 
‘Ja, maar gelukkig heb ik alles nu.’ Ze lopen naar de rij en zien dat er ook geen karren meer zijn. Op dat moment komt er iemand een kar terugbrengen. 
‘Wat zullen we doen jongens?’ vraagt Lars aan de rest.
‘Het kan wel heel lang duren nu…’ zegt Marin aarzelend. 
‘We kunnen ook even doorrijden naar een andere en daar kijken of het rustiger is.’ zegt Chris. 
‘Vind ik prima. Dan wil ik wel nog even langs de Rewe voor die fluitpotjes.’ zegt Arjen. De rest stemt er mee in en ze gaan weer naar de auto. Even later lopen ze de Rewe binnen en zijn ze al snel bij het vuurwerk. Hier hebben ze aanzienlijk minder en het is ook totaal niet druk. Al snel heeft Arjen zijn fluitpotjes gevonden en pakt hij er 3. Daarna rekent hij ze af bij de kassa en gooit hij ze in de auto. Ze besluiten nog even snel een broodje en wat drinken te halen bij de Rewe en vertrekken daarna richting Kalkar. 
‘We kunnen deze in Kalkar pakken. Mocht die ook zo druk zijn dan kunnen we nog door naar Kleve.’ zegt Lars als hij de navigatie ingesteld heeft. Ze vertrekken en binnen een kwartier komen ze aan bij de Lidl in Kalkar. 
‘Hier staat ook een rij, maar die is een stuk korter dan in Rees.’ zegt Chris als ze de parkeerplaats oprijden. 
‘Ik stap wel vast uit en ga al in de rij staan.’ zegt Marin en hij voegt de daad bij het woord. Lars zoekt daarna een parkeerplekje en parkeert hem achteruit in. 
‘Hier komt volgens mij net de nieuwe lading!’ zegt Chris als hij een enorme vrachtwagen ziet staan. 
‘Dat denk ik ook!’ zegt Lars. Ze lopen richting Marin die nog geen karretje heeft weten te bemachtigen, maar al wel in de rij staat. 
‘Kijk daar komt iemand terug met een lege kar!’ zegt Arjen en hij loopt er op af. Hij geeft de man een euro en neemt het karretje over. 
‘Lekker bezig!’ zegt Chris als Arjen weer in de rij staat. Met een minuut of 10 staan ze binnen in de Lidl en zien ze dat de rij nog aardig lang is. 
‘Gelukkig staan we hier wel lekker warm!’ zegt Marin. Ze maken een praatje met de mensen voor hen die uiteraard ook uit Nederland komen. Zij zijn hier voor het eerst en de jongens geven hen wat advies over welke potten ze het beste kunnen kopen. Aan het begin van de rij heeft Arjen zijn stopwatch gezet om te kijken hoe lang ze uiteindelijk in de rij gaan staan. Het gaat langzaam maar meter voor meter komen ze dichterbij het bestelpunt. Het duurt uiteindelijk ongeveer 5 kwartier voordat ze hun lijst in kunnen leveren bij een medewerker. Die gaat met de kar het magazijn in om al het vuurwerk te pakken die de jongens op hun lijstje aangevinkt hebben. 
‘Zo die kar zit goed vol!’ zegt Arjen als hij ziet dat hun kar weer terug is. Ze lopen naar de kassa en rekenen af. 
‘Mooi dat ze alles hadden!’ zegt Chris als ze weer buiten staan. 
‘Zeker! Dat is wel eens anders geweest!’ zegt Lars.
‘Fijne jaarwisseling hé!’ roepen de jongens die voor hen stonden en nu langs lopen.
‘Hetzelfde! Geniet van het vuurwerk!’ roepen de jongens. Als alles in de auto ligt is de kofferbak propvol en brengt Marin de kar terug. Hij ziet dat de rij nu wat langer is dan net en hij kan zijn kar zo inleveren bij een van de gegadigden. 
‘Wie wil er een kar?’ roept hij en er komen een paar mannen naar hem toe. 
‘Zit zeker een euro in?’ vraagt een van hen. 
‘Denk het wel. Heb hem ook voor een euro van iemand overgenomen.’ zegt Marin. 
‘Hier heb je 2 euro!’ zegt de man en hij overhandigd Marin de 2 euro. Dat is mooi 1 euro winst, denkt Marin en hij loopt weer richting de auto. 

Als ze in Kleve aankomen rijden ze nog even snel langs de Edeka om daar van die reibekuchen te kopen die ze op de Kerstmarkt gegeten hadden. In de supermarkt krijgen ze een of ander drankje aangeboden in verschillende smaken. 
‘Zo dat smaakt goed man!’ zegt Lars als hij de kokosvariant op heeft. 
‘Deze ook!’ zegt Marin die de aardbeiversie heeft geproefd. Lars neemt een fles kokosdrank mee en ze lopen richting het vriesvak. Daar vinden ze met de hulp van een medewerker de reibekuchen en daarna kijken ze nog even naar het vuurwerk wat ook hier verkocht wordt. 
‘Moet je die zien!’ zegt Chris lachend. 
‘Böser opa!’ zegt Lars lachend. 
‘Geniaal!’ zegt Arjen en hij besluit er 1 mee te nemen. Daarna lopen ze naar de kassa en rekenen ze af. Ze stappen de auto in en gaan weer richting huis. 

Anderhalf uur later komen ze thuis aan en laden ze het vuurwerk uit. Het is nu tijd om de bestellingen in Nederland op te halen en dus rijden ze naar de eerste zaak. 
‘Lekker weer naar Zena!’ zegt Marin als ze daar aankomen. In de winkel is het niet heel druk en ze kunnen al snel geholpen worden. Lars geeft als eerste zijn bestelnummer door en de medewerker haalt het op uit de bunker. Ondertussen worden Arjen, Marin en Chris ook geholpen en krijgen ook zij hun bestelling geleverd. 
‘Die hebben we ook weer binnen!’ zegt Lars als ze naar buiten lopen. Ze rijden daarna naar de 2e winkel om daar een paar potjes op te halen. Dit is de kleinste bestelling, maar het gaat hen om die ene speciale pot die ze daar hebben, de Blue Camero. Ze hebben het voor het gemak op 1 bestelling gedaan en zo krijgen ze er ook nog een gratis pot bij. 
‘Bedankt! Fijne jaarwisseling!’ zegt Lars als hij de bestelling overhandigd krijgt. 
‘Alstublieft! U ook een fijne jaarwisseling!’ zegt de medewerker. Ze lopen weer naar buiten en stappen de auto weer in. Zo rijden ze nog langs 3 winkels en uiteindelijk komen ze na een gezellige rit weer thuis. 
‘Nu lekker al het vuurwerk uitstallen en een collectiefoto maken!’ zegt Arjen als ze bij zijn huis aankomen. 
‘Dat ga ik ook zo doen!’ zegt Lars en Arjen stapt uit. Daarna zet hij Chris en Marin af bij hun huizen en rijdt hij door naar zijn eigen huis. 

In de avond vind Lars het tijd om even wat vuurwerk te gaan testen. Hij neemt een pijl mee en wat fonteintjes. 
‘Daar gaat meneer hoor!’ zegt Lorianne als ze Lars naar de achtertuin ziet lopen. Hij steekt als eerste een fontein aan en die geeft mooie kleuren en daarna veel crackling. Leuk dingetje, denkt Lars en hij steekt de volgende aan. Na 4 fonteintjes gehad te hebben is het tijd voor de pijl. Hij steekt een pvc-buis in de grond en steekt de pijl daar in. Showtime, denkt hij en hij steekt hem aan. Met een enorm lawaai schiet hij de lucht in en knalt hij uit elkaar in een prachtig boeket en veel crackling. Prachtig, dat is een goede keuze geweest, denkt Lars en hij gaat weer naar binnen. 

Op 30 december is Lars even langs de winkels om wat broodjes te halen voor de lunch. Hij heeft uiteraard wat CAT1 vuurwerk bij zich en steekt dat onderweg af. Om hem heen ziet hij diverse mensen die af en toe ook wat afsteken, veelal fonteintjes en crackling balls. In het winkelcentrum worden bij de supermarkt en de bakker al oliebollen en appelbeignets verkocht. Lars heeft er wel zin in en kan het niet laten om toch een oliebol te halen. Daarna loopt hij de supermarkt in en haalt hij de broodjes. Op de terugweg fietst hij snel en probeert hij al rijdend een crackling ball aan te steken. Dit lukt hem en hij gooit hem op de stoep. Had niet verwacht dat dit ging lukken, denkt hij. 

In de avond komt Helene nog even bij hem langs. Ze gaan straks een film kijken samen, maar eerst wil hij natuurlijk even wat van zijn vuurwerk laten zien aan haar. 
‘Welke zal ik doen?’ vraagt hij als hij een pijl en een single shot voor haar neus houdt. 
‘Doe ze allebei maar!’ zegt Helene die heel goed weet dat hij dat het liefst heeft. 
‘Uitstekende keuze!’ Ze lopen naar buiten en Lars steekt als eerste de single shot aan. Met een enorme knal vliegt hij naar boven en knalt uit elkaar.
‘Die was mooi!’ zegt Helene enthousiast. 
‘Zeker! Nu de pijl!’ zegt Lars en hij steekt hem aan. Met een schelle fluit schiet hij de lucht in en knalt uit elkaar met een saluteknal. 
‘Wat een lawaai!’ zegt Helene lachend. 
‘Dat moet ook!’ zegt Lars lachend. Daarna steekt hij nog 1 fontein af en gaan ze weer naar binnen. 
Lars schenkt wat drinken in, pakt een zak chips en ze ploffen op de bank neer. Ze zetten de tv aan en Lars start Netflix op. Ze kiezen de film Taxi 5 uit. 
‘Leuke film dit!’ zegt Helene als ze een kwartier onderweg zijn. 
‘Ja, ik houd wel van dit soort films!’ zegt Lars lachend. Ze vermaken zich uitstekend en de tijd vliegt voorbij. Na de film merkt Lars dat hij nogal moe is. Helene ligt al in zijn armen te slapen en zijn ogen vallen ook bijna dicht. Toch denkt hij nog even terug aan deze mooie maand. Wat is het voorbij gevlogen en wat heeft hij mooie dingen meegemaakt. Het was geweldig met Helene en met zijn vrienden. 
‘Hoe laat is het?’ vraagt Helene die net weer wakker wordt. 
‘Half 12.’ zegt Lars en hij geeft haar een zoen. 
‘Ik ben gaar.’ 
‘Ik ook wel.’ ze besluiten op te staan en Lars brengt haar naar huis. 

Om half 8 gaat de wekker van Lars. 
‘Het is eindelijk oud en nieuw!’ zegt hij hardop. Snel staat hij op en kleed hij zich aan. Daarna springt hij de auto in op weg naar de supermarkt voor een lekker ontbijtje. Als hij de supermarkt binnenloopt gaat hij direct naar de verse broodjes. Hij stopt wat ham-kaas croissants in een zakje en een aantal pistolets. Hij voelt dat ze nog warm zijn en loopt snel naar de kassa. Hij rekent af en sprint vervolgens naar de auto. Eenmaal thuis aangekomen gooit hij ze direct op een bordje en pakt er wat drinken bij. Daarna gaat hij aan tafel zitten en begint hij te eten. Ondertussen zit hij op zijn telefoon en bladert wat door Instagram. Hij besluit dat dit een mooi moment is om zijn collectiefoto erop te plaatsen. 

Om 10 uur zijn Arjen, Chris en Marin aangekomen bij Lars. Ze weten uiteraard dat ze pas vanaf 6 uur mogen afsteken, maar ze kunnen het toch niet laten om af en toe wat te gaan afsteken. Uiteraard hebben ze wel ontzettend veel CAT1 ingeslagen bij de Aldi en diverse andere winkels om zo toch lekker de dag door te komen. 
‘Genoeg bij je?’ vraagt Chris als ze naar buiten lopen. 
‘Uiteraard!’ zegt Marin die een tas vol heeft. Al snel steekt Chris het eerste knetterfonteintje af. 
‘Daar kan nog meer bij!’ zegt Marin en hij steekt in een keer een doos knetterlinten in de hens. 
‘Dat geluid klinkt mij als muziek in de oren!’ zegt Lars die er ook bij is komen staan. 
‘Check dit!’ roept Arjen die iets verderop flink wat cracklingballs heeft neergelegd en daaroverheen kruit van rotjes. Hij steekt het aan en het knettert aan 1 stuk door. 
‘Lekker bezig!’ roept Chris die vrijwel direct daarna een paar fluitfonteinen afsteekt. 
‘Zou de buurt nu wakker zijn?’ vraagt Marin zich lachend af. 
‘Hmm, misschien nog niet helemaal.’ zegt Lars en hij gooit een paar wondertollen in een bakje cracklingballs. Dit gaat als een speer af en maakt weer een ongelofelijk lawaai. Zo vermaken de jongens zich een uurtje en gaan vervolgens weer naar binnen. 
‘Tijd voor een oliebol!’ zegt Lars en hij gooit er een paar in de magnetron. 

Na weer een flinke CAT1 stooksessie met hier en daar een singleshot en een pijl zijn de jongens weer binnen. Het is inmiddels bijna 4 uur en ze zijn bezig met het doorlonten van hun 6 uur project. 
‘Dit wordt echt dik man!’ zegt Lars als hij het eindresultaat voor zich ziet staan. Het is een enorme plank met 22 potten die verbonden zijn voor een mooie show. Ze kunnen niet wachten om het aan te steken en dus gaan ze maar even naar buiten voor wat afleiding. Om hen heen wordt er al flink afgestoken, zowel CAT1 als de rest. 
‘Het is ook gewoon heerlijk om nu buiten te zijn!’ zegt Arjen als hij om zich heen kijkt. Na een mooi rondje zijn ze weer bij het huis van Lars en halen ze een paar tonnen uit de achtertuin. Ze zetten ze voor het huis neer en gooien het brandhout erin. Daarna gaat de fik er in en het zorgt voor een lekker sfeertje. Het is inmiddels bijna donker en de gezelligheid neemt toe. Helene, Laurel, Esmee en Simone zijn net aangekomen en hebben het eten en drinken in de keuken gezet. Ze zijn gezellig aan het kletsen met zijn allen en ze vergeten bijna de tijd. 
‘Jongens, het is al 5 voor 6!’ roept Lars als hij op zijn telefoon kijkt. Snel lopen ze naar binnen en dragen ze de grote plank naar buiten. Ze zetten hem neer op ruime afstand voor het huis en stekken een flink aantal pvc-buizen in de grond en vullen die daarna met pijlen. Om 1 minuut voor 6 staat alles op zijn plek en tellen de jongens af. Ze staan allemaal klaar bij een pijl met een aansteeklont. Helene heeft de camera en gaat de hele show filmen. 
‘3,2,1, aansteken maar!’ roept Lars en ze steken alle 4 tegelijk een pijl aan. Ze schieten allemaal vlak achter elkaar aan de lucht in. Daarna doen ze dit nog 2 keer en vervolgens loopt Lars naar het project. 
‘Daar gaat ie!’ roept hij enthousiast en hij steekt hem aan. Al snel gaat de eerste pot aan en er volgen veel rauwe fluiten in rap tempo. Daarna gaan er een aantal sierpotten de lucht in en het zorgt voor een prachtig gekleurde lucht. 
‘Dit is zo vet!’ roept Chris.
‘Ge-wel-dig!’ roept Arjen die ook enorm geniet. Het is een fantastische show en het ene effect is nog mooier dan het andere. De afwisseling van sier met knal en fluiten is uitstekend en hier en daar zitten er ook nog wat saluteschoten tussen. Het zorgt in zijn geheel voor een oorverdovend lawaai in de finale. Met een flinke dosis crackling eindigt het project. 
‘Dit was zo vet!’ roept Lars die helemaal enthousiast is. 
‘Briljant! We hebben even laten zien dat we begonnen zijn!’ zegt Marin. 

Na het avondeten gaan de jongens weer naar buiten en hebben ze weer het een en ander meegenomen. 
‘Ik begin met een grote fontein!’ roept Chris als hij hem op de grond zet. Hij steekt hem snel aan en loopt weg. Lars is aan het filmen en Helene staat naast hem. Ze kijken met zijn allen naar de fontein die steeds hoger wordt. Na een minuut is hij afgelopen en is het tijd voor een aantal potten. 
‘Ik begin met de Artus.’ zegt Marin en hij steekt hem aan. 
‘Altijd een leuk potje voor op de vroege avond!’ zegt Arjen. Lars steekt daarna tegelijk met Chris 2 potten aan die elkaar leuk aanvullen. De een heeft rauwe fluiten en de ander prachtige siereffecten die de lucht mooi kleuren en flink knallen. Zo gaan ze nog even door en genieten ze volop. 
‘Waarom duurt deze avond toch altijd zo kort?’ vraagt Arjen zich af. 
‘Ja, het vliegt altijd voorbij!’ zegt Chris die naast hem staat. 
‘Maar we genieten er natuurlijk volop van!’ zegt Marin die er bij is komen staan. 
‘Lekker in het moment blijven jongens!’ zegt Chris positief. Ze gaan direct weer verder en steken nog een flink aantal potten en pijlen af. 

Om 5 voor 12 is iedereen weer binnen. De tv staat aan en de klok is in beeld. Verschillende beelden van het afgelopen jaar passeren. 
‘Daar gaan we dan jongens, het nieuwe jaar komt eraan!’ zegt Lars. Ze tellen af.
’10,9,8,7,6,5,4,3,2,1, gelukkig nieuwjaar!’ klinkt het in koor. Lars geeft Helene een dikke zoen en een hele dikke knuffel. 
‘Gelukkig nieuwjaar lieverd!’ zegt ze en ze geeft hem nog een zoen. 
‘Gelukkig nieuwjaar schat! Ik hou van jou!’ zegt Lars.
‘Ik ook van jou!’ Iedereen schudt elkaar de hand en zoent elkaar. Ze wensen elkaar allemaal het beste en gaan daarna met zijn allen naar buiten. 
‘Dit wordt het mooiste moment!’ roept Arjen en hij loopt als eerste naar buiten met een flinke tas met vuurwerk. Ze kijken om zich heen en er wordt al druk geknald om hen heen. 
‘Tijd om er wat aan toe te voegen!’ zegt Chris en hij steekt de eerste pot aan. 
‘Fantastisch!’ zegt Marin.
‘Inderdaad! Je weet gewoon bijna niet meer waar je moet kijken!’ zegt Laurel. Iedereen geniet volop en de sfeer is fantastisch. De jongens gaan weer op een rij staan en steken nu met zijn vieren 80 pijlen achter elkaar af. Dit trekt de aandacht van vele buren en al snel staan er een man of 30 extra bij het huis van Lars. Ze gaan rustig door met ander vuurwerk. Veel potten worden aangestoken. Ze bouwen het steeds meer op naar de grootste 500 grams potten. Daarna komen de compoundboxen die echt voor een flinke show zorgen. Het is een show die zijn weerga niet kent. Iedereen kijkt met open mond en geniet volop. 
‘Fantastisch! Complimenten!’ roept de buurman als Lars even terug loopt om wat nieuws te pakken. 
‘Danku!’ roept Lars terug. Het gaat zo nog wel even door en rond half 1 wordt het tempo wat afgebouwd. Ze doen nu om de beurt een potje en eten af en toe een oliebol tussendoor. Om 1 uur gaan ze naar binnen en nemen ze een kleine pauze. 
‘Zo nog even doorgaan jongens!’ roept Chris die ziet dat er nog behoorlijk wat staat in de woonkamer. 

Om 2 uur zitten ze met zijn allen voor het huis van Lars tussen de vuurtonnen waar ze zich aan warmen. Er wordt genoten van oliebollen, appelbeignets en een lekker biertje. Helene zit bij Lars op schoot en merkt dat ze het aardig koud heeft. 
‘Ik warm je wel even op!’ zegt Lars en hij geeft haar een dikke knuffel. 
‘Dit wordt een fantastisch jaar met jou!’ zegt hij. Ze geeft hem een zoen op zijn voorhoofd en er verschijnt een grote lach op zijn gezicht. Ze kletsen gezellig met zijn allen en af en toe steken ze nog een potje af. Om half 4 is dan toch echt het meeste vuurwerk wel op en houden ze het voor gezien. De tonnen branden inmiddels bijna niet meer en ze besluiten naar binnen te gaan. 
‘Dit was het dan weer jongens!’ zegt Chris die terugkijkt op een fantastische dag. 
‘Het was fantastisch!’ zegt Marin. 
‘Geweldig was het!’ zegt Arjen.
‘Ik sluit me daar bij aan!’ zegt Lars. ‘Op naar de volgende!’ 
[-] De volgende 1 gebruiker zegt bedankt oliebolcracker voor dit bericht:
  • Robin
Voeg bedankje toe Antwoord

Was weer erg leuk om te lezen Smile
Fijne jaarwisseling Biggrin
Voor al je vuurwerkinfo!

https://www.avpvuurwerk.nl 
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
Thanks! Fijne jaarwisseling!
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
  
 •  Vorige
 • 1
 • ...
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12(current)


Lijst met mogelijk verwante topics
Topic Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
Big Grin het grote ''3 woorden verhaal'' Palm Tree 2,157 83,875 05-11-2019 / 20:24
Laatste bericht: Fausto
Thumbs Up Mooie vrouwen topic afcajax 229 12,354 19-10-2019 / 21:48
Laatste bericht: Fausto
  Het nachtbrakers topic 2019! Open op 27, 28, 29 en 30 December Mjd 0 292 14-08-2019 / 18:38
Laatste bericht: Mjd
  Het grote kerst en oudjaar sfeer topic 2019/2020! Mjd 66 2,631 28-12-2018 / 04:21
Laatste bericht: Pyrokegel
  Het oliebollen topic! Mjd 26 2,986 15-12-2018 / 02:16
Laatste bericht: Pyrokegel
Exclamation Het voetbal topic! Mjd 16 1,030 13-12-2018 / 16:37
Laatste bericht: Pyrokegel
  Het grote show jouw auto/motor topic Rufes 21 3,420 18-12-2016 / 20:13
Laatste bericht: Rufes
  Mooie mannen topic Snakebite 13 1,969 13-12-2016 / 13:50
Laatste bericht: Snakebite

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen:
2 gast(en)

Het grote vuurwerkverhalen topic!51