AFTELLEN NAAR 31 DECEMBER 2020, 18:00u!

 •  Vorige
 • 1
 • ...
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12(current)
Waardering:
 • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Het grote vuurwerkverhalen topic!
Voor wie niet kan slapen vannacht, hier het laatste afsluitende deel van mijn verhaal. Extra lang! Geniet ervan! Op naar een mooie dag morgen!

Deel 16 (slot):


De sfeer op en rond de ijsbaan is enorm gezellig. Veel mensen staan langs de kant te kijken onder het genot van een hapje en een drankje. Lars schaatst met zijn telefoon in z’n hand om wat filmpjes te maken. 
‘Laat je dat ding niet vallen?’ zegt Helene als ze naast hem komt schaatsen. 
‘Ik hou hem goed vast!’ zegt Lars overtuigend. Net op dat moment glijdt hij bijna uit. 
‘Daar ga je bijna!’ zegt Helene lachend. Lars stopt zijn telefoon in zijn jas en schaatst weer verder. 
‘Wow!’ roept Helene en ze pakt snel de arm van Lars vast. Ook zij ging bijna onderuit, maar ze kon nog net op de been blijven. 
‘Jij valt bijna zelfs zonder telefoon in je hand!’ zegt Lars lachend. Helene moet ook lachen en geeft Lars een knuffel. 
‘Gelukkig vang jij me op!’ zegt ze lief en ze geeft hem een zoen. 

Een uurtje later zijn ze aangekomen bij de laatste Kerstmarkt, de Neumarkt. Er zijn er nog een aantal, maar het is al kwart voor 10 en aangezien de markten rond 10 uur sluiten wordt dit de laatste. 
‘Daar hebben ze reibekuchen!’ zegt Laurel enthousiast. 
‘Die moet ik hebben!’ zegt Helene en ze lopen er gelijk naartoe. Ze bestellen allebei een portie met appelmoes. 
‘Wil je er ook 1? Ik krijg ze niet alle 3 op denk ik.’ zegt Helene tegen Lars. Dat laat hij zich geen 2e keer zeggen en hij neemt direct een hap. 
‘Smaakt goed!’ zegt hij en al snel heeft hij hem op. Ze lopen verder de markt op en zien dat in de bomen boven hen veel witte Kerststerren hangen. Wit is veelal de kleur die ook de kraampjes hebben. Niet veel later zien ze dat de eerste kraampjes sluiten. 
‘We waren hier net op tijd!’ zegt Marin. 
‘Gelukkig deze nog net even kunnen meepikken ja!’ zegt Laurel. Al snel sluiten de andere kraampjes en ze besluiten om hier gelijk weer op de metro te stappen. 
‘Welke kant van het perron moeten we staan?’ vraagt Laurel als ze beneden gekomen zijn. 
‘Deze kant.’ zegt Lars als hij naar de rechterkant wijst. Een paar minuten later komt de metro er aan en ze stappen in. Na 20 minuten komen ze weer aan bij de parkeergarage en rijden ze terug naar huis. 

Anderhalve week later loopt Lars in de supermarkt. Morgen is het Kerst en hij moet nog een paar dingen hebben voor het Kerstdiner. Hij bedenkt zich dat hij dit beter eerder had kunnen halen, maar toch valt de drukte mee. Al snel heeft hij alle benodigdheden voor het gerecht wat hij gaat maken. Hij viert het 1e Kerstdag met de familie van Helene en 2e Kerstdag met zijn eigen familie. Als hij weer buiten komt ziet hij dat het op de parkeerplaats wel druk is. Hij moet de parkeerplaats nog helemaal rond, maar er staat een aardige rij auto’s. Als hij naar zijn auto kijkt ziet hij dat hij niet eens zover van de ingang staat. Het is dan wel eenrichtingsverkeer, maar achteruit rijden mag natuurlijk wel. Zo is hij snel de parkeerplaats af en rijdt hij weer richting huis. Onderweg ziet hij diverse kinderen buiten CAT1 vuurwerk afsteken. Hij bedenkt zich dat het nu allemaal niet lang meer duurt. Over een week mogen ze weer. Hij heeft er ontzetten veel zin in, maar het is niet zo dat hij niet meer kan wachten. De tijd vliegt helaas snel voorbij met deze leuke dagen, maar genieten doet hij zeker. Eerst morgen Kerst, denkt hij. Niet veel later is hij weer thuis en gooit hij de boodschappen in de koelkast. 
‘Alles uiteindelijk nog kunnen regelen?’ vraagt Lorianne die de keuken binnen komt lopen. 
‘Zeker!’ zegt Lars. Hij loopt naar de woonkamer en ploft op de bank. Daarna zet hij de tv aan op zoek naar iets leuks om te kijken. Uiteindelijk vindt hij niks bijzonders en de tv blijft staan op een concert van André Rieu. Langzaam kakt hij in en valt hij in slaap. 

De volgende ochtend vroeg wordt Lars wakker. Hij kijkt slaperig het raam uit en wrijft even in zijn ogen. Ziet hij dat nou goed? Er ligt sneeuw! Het is maar een dun laagje, maar het is toch een mooi wit dek. Dat zal later vandaag wel verdwenen zijn, denkt Lars, maar hij is er toch erg blij mee. Snel springt hij zijn bed uit, neemt een snelle douche, kleed zich aan en loopt naar beneden. 
‘Goeiemorgen!’ zegt zijn moeder als hij de woonkamer binnen komt. 
‘Goeiemorgen mam!’ zegt Lars en hij ziet dat het Kerstontbijt al op tafel staat compleet met kaarsjes. Zijn vader zit al aan tafel met Lorianne en Lars schuift aan. Zijn moeder loopt nog even naar de keuken om de eieren te halen. 
‘Dat ziet er weer goed uit!’ zegt Lars als hij naar alles wat op tafel staat kijkt. 
‘Nou en of! Dat heeft je moeder weer knap verzorgd!’ zegt zijn vader. Een paar minuten later snijdt Lars de Kerststol aan en geeft iedereen een sneetje. Hij besmeert hem met roomboter en gooit er een klein laagje poedersuiker overheen. 
‘Zo die heb je snel opgegeten!’ zegt Lorianne als ze ziet dat Lars zijn Kerststol al weer op heeft. 
‘Als het lekker is dan is het snel op hè?’ zegt Lars en hij pakt een bolletje. 
‘Dat is zeker waar!’ Ze genieten nog gezellig van het ontbijt en ruimen daarna gezamenlijk de tafel af. 

Een half uurtje later stapt Lars de auto in om richting Helene te gaan. Ze hebben afgesproken dat ze samen naar de kerk gaan voor de Kerstdienst. Als hij de straat uit rijdt dan trekt hij even aan de handrem om te kijken of hij het bochtje al glijdend kan maken. Dit lukt helaas maar half, want al snel raken zijn banden de straat in plaats van dat ze over de sneeuw glijden. Toch te weinig sneeuw helaas, denkt Lars en hij trapt het gaspedaal in. Als hij bij Helene aankomt stapt hij de auto uit. Als hij de deur dicht gooit krijgt hij opeens een sneeuwbal tegen zijn kop. Hij kijkt zoekend om zich heen waar die sneeuwbal vandaan kwam. Nergens iemand te bekennen. Hij maakt snel zelf een sneeuwbal voor het geval hij zo toch iemand ziet. Als hij bij de voordeur staat belt hij aan. Daarna vliegt er een sneeuwbal rakelings langs zijn hoofd en komt op de deur terecht. Lars draait zich om en ziet Helene lachend achter de boom vandaan komen. 
‘Dat had je niet verwacht hè?’ zegt ze en Lars gooit direct zijn sneeuwbal richting Helene. 
‘Zo! Die is raak!’ zegt hij als hij ziet dat zijn sneeuwbal op de schouder van Helene terecht komt. Ze veegt de sneeuw van zich af en loopt naar Lars toe. Ze geeft hem een knuffel en een zoen. 
‘Goeiemorgen.’ zegt ze zwoel. 
‘Goeiemorgen schat.’ zegt Lars en hij drukt haar dicht tegen zich aan. Daarna stappen ze de auto in en gaan ze weer de weg op. 

‘Dat scheelde niet veel!’ roept Arjen net nadat hij een sneeuwbal gegooid heeft richting Lars. Het is tijdens de kerkdienst toch nog aardig gaan sneeuwen en er ligt nu toch een aardig pak. Lars maakt een nieuwe sneeuwbal en gooit hem richting Arjen. Die bukt en de sneeuwbal komt terecht op de benen van een voorbijganger. 
‘Sorry!’ roept Lars en hij steekt zijn hand op. De voorbijganger lijkt het niet veel te interesseren en loopt verder. 
‘Waar heb je Helene gelaten?’ vraagt Arjen als hij naar Lars toegelopen is. 
‘Die staat binnen nog te praten met een paar mensen die dat filmpje gemaakt hadden.’ zegt Lars als hij richting de kerk wijst. 
‘Dat was wel echt een vet filmpje hè?!’ zegt Arjen enthousiast. 
‘Ja, echt briljant gedaan!’ zegt Lars. Een paar mensen hadden een filmpje gemaakt over het Kerstverhaal. Het ging over 2 jongens uit deze tijd die via een geheime poort terug in de tijd gingen en zo op bezoek gingen bij Jozef en Maria. Het was prachtig in beeld gebracht en het ontbrak ook niet aan prachtige special effects. De boodschap kwam zo mooi naar voren met hier en daar ook de nodige humor er in verwerkt. 
‘Daar komt ze al!’ zegt Lars als hij Helene de deur uit ziet lopen. 
‘Fijne dagen hè!’ zegt ze tegen de meid waarmee ze als laatste nog stond te praten. 
‘Gaan wij richting huis?’ zegt Lars als Helene weer bij hem staat. 
‘Yes, dat lijkt me een prima plan!’ zegt Helene. Ze groeten Arjen en lopen naar de auto. 

Rond een uur of 6 worden de tafel gedekt. Helene zet de borden op tafel en Lars het bestek. Haar moeder zet een pan soep op tafel en haar vader de kommetjes. Haar zus Manon schuift ook aan en daarna schept haar moeder op. 
‘Eet smakelijk!’ zegt haar vader nadat hij gebeden heeft voor het eten. 
‘Eet smakelijk!’ zegt de rest in koor. Lars smeert er een stukje stokbrood met kruidenboter bij en doopt deze in de soep. 
‘Dat is een goed idee!’ zegt Helene en ze pakt ook een stukje stokbrood. Het is een gezellige maaltijd en er wordt druk gekletst over van alles en nog wat. 
Na het hoofdgerecht, gevulde kip en allerlei kleine hapjes, zoals groente, frituur en sla, is het tijd voor het toetje. Lars heeft dit gemaakt en haalt het uit de keuken. 
‘Zo, dat ziet er heel goed uit!’ zegt Helene die het nog niet gezien had. Het is een witte chocolade mouse met verkruimelde sprits en frambozen als topping. Dit heeft hij geserveerd in wijnglazen. In elk toetje heeft hij een sterretje geprikt en die snel aangestoken in de keuken. 
‘Complimenten!’ zegt de moeder van Helene als het allemaal op tafel staat. Helene neemt en hap een vindt het ongelofelijk lekker.
‘Dit smaakt echt fantastisch!’ zegt ze en ze neemt direct nog een hap. Het valt bij iedereen goed in de smaak en ze genieten er volop van. 
Na het eten wordt de tafel weer afgeruimd en ploft iedereen op de bank neer. 
‘Zo, dat heeft uitstekend gesmaakt!’ zegt de vader van Helene. 
‘Zeker! Een heerlijk diner!’ zegt Helene en ze zet de tv aan. Zoals elk jaar bij hen de traditie is dat ze Home Alone gaan kijken op 1e Kerstdag. 
‘Waar is die USB-stick?’ vraagt Helene zich af en ze kijkt om zich heen. 
‘Je had hem toch in je broekzak gedaan net voor het eten?’ zegt Lars. 
‘Ja, dat dacht ik dus ook, maar nu kan ik hem niet meer vinden…’ 
‘Misschien tussen je billen!’ zegt haar vader lachend. 
‘Grapjas!’ zegt Helene en ze controleert nogmaals haar broekzakken. Daarna ziet ze dat hij op de bank achter een kussen ligt. 
‘Is ie zeker uit je broekzak gevallen.’ zegt Lars. 
‘Zou goed kunnen!’ zegt Helene. Ze plugt de USB-stick in de tv en start de film. 

De volgende dag heeft Lars geen wekker gezet en hij wordt dan ook pas laat wakker. Hij kijkt op zijn telefoon en ziet dat het al half 11 is. Om 2 uur hebben ze afgesproken bij de familie in Nijverdal. Ooms en tantes, neven en nichten, iedereen is erbij. Lars zat Helene al te pesten dat het haar vuurdoop ging worden, omdat ze de meesten nog niet gezien had van de familie. 
‘Doe mij er ook maar 1!’ zegt Lars als hij in de keuken komt. Hij ziet dat Lorianne de Kerststol aan het snijden is. Ze snijdt er voor Lars ook een sneetje af en gooit hem op zijn bord. 
‘Alstu!’ zegt ze en ze stopt de rest in de doos. 
‘Danku!’ zegt Lars en hij smeert er direct roomboter op. 

Om half 1 rijdt Lars met zijn zus en ouders richting Helene om haar op te pikken. Vervolgens rijden ze door naar Nijverdal. 
‘Nog even snel tanken!’ zegt zijn vader als hij langs de benzinepomp rijdt. 
‘Kon hij dat niet eerder bedenken?’ zegt Lorianne als haar vader de tankdop van de auto haalt. 
‘Je weet hoe dat gaat hè!’ zegt haar moeder lachend. Al snel zit er voldoende benzine in en rijden ze weer verder. Nadat ze Helene opgehaald hebben zijn ze met een uurtje in Nijverdal. Ze hebben afgesproken om eerst een kleine wandeling te maken in het natuurgebied. 
‘Daar zijn we dan!’ zegt de vader van Lars en hij parkeert de auto. Oom Peter en tante Hennie staan al te wachten met hun 2 dochters Kirsten en Amy. Ze stappen uit en Lars stelt Helene aan hen voor. 
‘Leuk je te ontmoeten!’ zegt oom Peter. 
‘Insgelijks!’ zegt Helene en ze schudden elkaar de hand. Niet veel later komt de zoon van Peter en Hennie er aan met zijn vriendin. 
‘Daar zul je Jarno en Sanne hebben!’ zegt tante Hennie. Ze worden kort gevolgd door oom Remy en tante Klaske met hun dochter Nora. Daarna is de familie compleet en na een klein drankje genuttigd te hebben beginnen ze aan de wandeling. Het is fris en droog. De sneeuw van gisteren is helaas alweer verdwenen, maar dat mag de pret niet drukken. Kirsten heeft haar hond Ferry meegenomen en die rent rondjes rond de groep. Het is erg gezellig en Helene heeft al snel een klik met Nora. Lars loopt even bij hen en praat daarna verder met zijn oom Peter. 
‘En heb je al je vuurwerk al besteld?’ vraagt oom Peter. 
‘Uiteraard! En u?’ vraagt Lars als ze het bruggetje over het kleine beekje oversteken. 
‘Jazeker, veel besteld en zaterdag nog even naar Duitsland!’ 
‘Kijk, dat zijn de goede berichten! Wij gaan ook nog naar Duitsland zaterdagochtend!’ zegt Lars enthousiast. Ze praten nog even gezellig verder en bij de grote brug keren ze om. Daarna lopen ze  weer richting de parkeerplaats om vervolgens even wat te gaan drinken bij oom Peter en tante Hennie. 

Een klein kwartiertje later komen ze aan bij het huis van Peter en Hennie. Peter steekt gelijk de vuurkorf aan en Hennie schenkt het drinken in. Met zijn allen staan ze gezellig om het vuurtje en Peter pakt een rooster om daar wat vlees op te leggen. 
‘Dat ziet er goed uit!’ zegt Remy als het vlees ligt te braden. Al snel zijn de eerste stukjes klaar en legt Peter ze op een schaal. Hij deelt ze rond en iedereen pakt een stukje. 
‘Hoe laat moesten we bij het restaurant zijn?’ vraagt Nora aan Hennie. 
‘Om 5 uur hebben we gereserveerd!’ zegt ze. De tijd vliegt en al snel is het bijna 5 uur. Ze stappen de auto’s weer in en rijden naar het centrum om daar gezellig te gaan eten. 
‘Hier tegenover is het!’ zegt Peter als ze de auto in het centrum geparkeerd hebben. Ze lopen langs een supermarkt en steken de weg over naar het restaurant. 
‘Goedemiddag! Onder welke naam heeft u gereserveerd?’ vraagt de bediende. Peter geeft de gegevens door en ze worden naar een tafel begeleid. 
‘U kunt gebruik maken van het lopend buffet. Ondertussen zullen wij regelmatig langskomen om u van drinken te voorzien!’ zegt de bediende. Ze beginnen eerst bij het buffet van de voorgerechten. 
‘Ik neem gelijk oom wat van de hoofdgerechten hoor!’ zegt Nora als ze in de rij staan. De voorgerechten spreken haar, op de loempia’s na, niet aan en ze besluit dan oom om een paar loempia’s te pakken en vervolgens naar de hoofdgerechten te lopen. 
‘Dat is een mooi bord vol!’ zegt de vader van Lars als Nora naast hem komt zitten. 
‘Ze hebben teveel dingen om uit te kiezen!’ zegt ze en ze begint te eten. Al snel hebben de meesten het voorgerecht op en worden de borden weer opgehaald. 
‘Hij is weer bezig hoor!’ zegt Nora als Lars haar weer om de meest gekke manier op de foto gezet heeft. 
‘Deze momenten moeten vastgelegd worden!’ zegt Lars en hij maakt nog een klein filmpje. 

Na het eten vertrekken ze weer naar het huis van Peter en Hennie. Remy, Klaske en Nora zijn niet meegegaan, omdat Klaske morgen weer vroeg moet werken en ze nog een flinke rit voor de boeg hebben. Eenmaal aangekomen bij Peter en Hennie wordt er een rondje drinken gedaan. Daarna is het tijd voor een spel. Er wordt gekozen voor 30 seconds. Helene en Lars zitten in een team met Kirsten en ze zijn als eerste aan de beurt. Kirsten begint met omschrijven. 
‘Deze man komt uit Amerika. Hij is een zanger. Hij heeft dezelfde voornaam als Bieber.’ 
‘Justin Timberlake?’ zegt Helene.
‘Helemaal goed!’ Ze gaat verder met de volgende onderwerpen. Uiteindelijk hebben ze er 3 goed en is het volgende team aan de beurt. Tante Hennie begint en omschrijft het totaal verkeerd. Ze krijgt daarna de slappe lach en komt niet meer uit haar woorden. De 30 seconden zijn dan ook snel voorbij en Lars heeft het hele gebeuren weer eens gefilmd. Snel bewerkt hij het op zijn telefoon als het volgende team voorbij is en stuurt het in de appgroep van de familie. Hij heeft een soort sirene van de lach van Hennie gemaakt en iedereen gaat helemaal stuk. 
‘Die lach is niet goed hoor!’ zegt Kirsten tegen haar moeder. Ze ligt helemaal dubbel en bekijkt het filmpje nog eens. Ze spelen daarna nog even gezellig door en vertrekken vervolgens weer richting huis. 
‘Het was een hele gezellige dag!’ zegt Lars als ze vertrekken. 
‘Dat was het zeker!’ zegt Peter en ze geven elkaar een stevige hand. 
‘Geniet van je vuurwerk en alvast een gelukkig nieuwjaar!’ 
‘Dat gaat zeker lukken! Koop wat moois in Duitsland en een fijne jaarwisseling!’ 
‘Gaan we doen!’ zegt Peter. Ze groeten de rest ook en gaan daarna de auto weer in. 

Op 28 december gaat de wekker van Lars al vroeg. Slaperig draait hij zich nog eens om. 5 minuten later gaat de volgende wekker en beseft hij pas dat het vandaag de dag is dat ze naar Duitsland gaan. Snel springt hij zijn bed uit, kleed zich aan, gooit wat wax in zijn haren, poetst zijn tanden en springt in de auto. Hij haalt Marin, Chris en Arjen op en daarna rijden ze de snelweg op richting Duitsland. 
‘Heerlijk! Eindelijk weer vuurwerk kopen!’ zegt Chris als ze de grens over zijn. 
‘Ja man! Supervet!’ zegt Arjen. Het duurt niet lang voordat ze in Rees arriveren waar ze flink wat willen inslaan van de Aldi en Lidl. Lars rijdt de parkeerplaats van de Aldi op en verwacht dat er al wel een rij zal staan. Het is kwart voor 7 en om 7 uur zou de Aldi open moeten gaan. 
‘Er staat helemaal geen rij!’ zegt Marin als ze de hoek om komen. 
‘Hij is al open!’ zegt Lars. Snel parkeert hij zijn auto en de jongens rennen eruit. Marin pakt een kar en de rest gaat alvast naar binnen. Ze zijn bang dat het meeste al weg is en hopen dat ze nog kunnen pakken wat ze graag willen hebben. Gelukkig valt het mee en zijn de meeste artikelen er nog. 
‘Pak maar flink wat van de Artus!’ zegt Lars als Chris er heen loopt. Wonder boven wonder liggen er nog aardig wat in het vak. Meestal is dit de pot die als eerste uitverkocht is, maar nu lijkt het beter geregeld. Medewerkers komen aan met verschillende dozen en vullen de schappen. 
‘De Talisman wil ik nog hebben, maar die is leeg!’ zegt Arjen als hij bij het vak kijkt. 
‘Die staat ook op mijn lijstje!’ zegt Lars en hij hoopt dat hij snel weer bijgevuld wordt. 
‘Daar komt een medewerker met een doos waar Talisman op staat!’ zegt Marin en Lars loopt snel richting het schap. Er worden 4 potten in het vak gelegd en Lars pakt er gelijk 2 uit. Hij geeft er 1 aan Arjen en nu hebben ze alles wat ze wilden hebben. 
‘Oh wacht! Die pijlen wilde ik ook nog!’ zegt Lars en hij pakt een pak Ivanhoe pijlen uit het schap. Daarna lopen ze richting de kassa en rekenen ze af. 
‘Dit blijft toch briljant zo in een supermarkt vuurwerk halen!’ zegt Marin als hij betaald heeft. 
‘Echt prachtig! Heerlijk die sfeer en alleen maar Nederlanders die je tegenkomt!’ zegt Chris. Ook hij rekent af en vervolgens lopen ze weer naar de auto met een overvolle kar. Lars en Arjen hebben ook nog aardig wat in hun handen, omdat dat er niet meer bij paste. Marin haalt de autosleutel uit de jaszak van Lars en doet de auto open. Daarna laden ze alles in de kofferbak en brengt Marin de kar weer terug. 
‘Op naar de Lidl!’ zegt Lars en hij start de motor. Het is aan de overkant van de straat dus ze zijn er zo. 
‘Jemig! Moet je die rij zien!’ roept Lars als hij de parkeerplaats oprijdt. 
‘Ongelofelijk!’ zegt Chris. Snel parkeert Lars de auto en ze stappen uit. 
‘Ik stond hier om kwart over 5 en kom nu net de winkel pas uit!’ zegt een voorbijganger. 
‘Serieus?!’ zegt Lars verbaasd. 
‘Ja, maar gelukkig heb ik alles nu.’ Ze lopen naar de rij en zien dat er ook geen karren meer zijn. Op dat moment komt er iemand een kar terugbrengen. 
‘Wat zullen we doen jongens?’ vraagt Lars aan de rest.
‘Het kan wel heel lang duren nu…’ zegt Marin aarzelend. 
‘We kunnen ook even doorrijden naar een andere en daar kijken of het rustiger is.’ zegt Chris. 
‘Vind ik prima. Dan wil ik wel nog even langs de Rewe voor die fluitpotjes.’ zegt Arjen. De rest stemt er mee in en ze gaan weer naar de auto. Even later lopen ze de Rewe binnen en zijn ze al snel bij het vuurwerk. Hier hebben ze aanzienlijk minder en het is ook totaal niet druk. Al snel heeft Arjen zijn fluitpotjes gevonden en pakt hij er 3. Daarna rekent hij ze af bij de kassa en gooit hij ze in de auto. Ze besluiten nog even snel een broodje en wat drinken te halen bij de Rewe en vertrekken daarna richting Kalkar. 
‘We kunnen deze in Kalkar pakken. Mocht die ook zo druk zijn dan kunnen we nog door naar Kleve.’ zegt Lars als hij de navigatie ingesteld heeft. Ze vertrekken en binnen een kwartier komen ze aan bij de Lidl in Kalkar. 
‘Hier staat ook een rij, maar die is een stuk korter dan in Rees.’ zegt Chris als ze de parkeerplaats oprijden. 
‘Ik stap wel vast uit en ga al in de rij staan.’ zegt Marin en hij voegt de daad bij het woord. Lars zoekt daarna een parkeerplekje en parkeert hem achteruit in. 
‘Hier komt volgens mij net de nieuwe lading!’ zegt Chris als hij een enorme vrachtwagen ziet staan. 
‘Dat denk ik ook!’ zegt Lars. Ze lopen richting Marin die nog geen karretje heeft weten te bemachtigen, maar al wel in de rij staat. 
‘Kijk daar komt iemand terug met een lege kar!’ zegt Arjen en hij loopt er op af. Hij geeft de man een euro en neemt het karretje over. 
‘Lekker bezig!’ zegt Chris als Arjen weer in de rij staat. Met een minuut of 10 staan ze binnen in de Lidl en zien ze dat de rij nog aardig lang is. 
‘Gelukkig staan we hier wel lekker warm!’ zegt Marin. Ze maken een praatje met de mensen voor hen die uiteraard ook uit Nederland komen. Zij zijn hier voor het eerst en de jongens geven hen wat advies over welke potten ze het beste kunnen kopen. Aan het begin van de rij heeft Arjen zijn stopwatch gezet om te kijken hoe lang ze uiteindelijk in de rij gaan staan. Het gaat langzaam maar meter voor meter komen ze dichterbij het bestelpunt. Het duurt uiteindelijk ongeveer 5 kwartier voordat ze hun lijst in kunnen leveren bij een medewerker. Die gaat met de kar het magazijn in om al het vuurwerk te pakken die de jongens op hun lijstje aangevinkt hebben. 
‘Zo die kar zit goed vol!’ zegt Arjen als hij ziet dat hun kar weer terug is. Ze lopen naar de kassa en rekenen af. 
‘Mooi dat ze alles hadden!’ zegt Chris als ze weer buiten staan. 
‘Zeker! Dat is wel eens anders geweest!’ zegt Lars.
‘Fijne jaarwisseling hé!’ roepen de jongens die voor hen stonden en nu langs lopen.
‘Hetzelfde! Geniet van het vuurwerk!’ roepen de jongens. Als alles in de auto ligt is de kofferbak propvol en brengt Marin de kar terug. Hij ziet dat de rij nu wat langer is dan net en hij kan zijn kar zo inleveren bij een van de gegadigden. 
‘Wie wil er een kar?’ roept hij en er komen een paar mannen naar hem toe. 
‘Zit zeker een euro in?’ vraagt een van hen. 
‘Denk het wel. Heb hem ook voor een euro van iemand overgenomen.’ zegt Marin. 
‘Hier heb je 2 euro!’ zegt de man en hij overhandigd Marin de 2 euro. Dat is mooi 1 euro winst, denkt Marin en hij loopt weer richting de auto. 

Als ze in Kleve aankomen rijden ze nog even snel langs de Edeka om daar van die reibekuchen te kopen die ze op de Kerstmarkt gegeten hadden. In de supermarkt krijgen ze een of ander drankje aangeboden in verschillende smaken. 
‘Zo dat smaakt goed man!’ zegt Lars als hij de kokosvariant op heeft. 
‘Deze ook!’ zegt Marin die de aardbeiversie heeft geproefd. Lars neemt een fles kokosdrank mee en ze lopen richting het vriesvak. Daar vinden ze met de hulp van een medewerker de reibekuchen en daarna kijken ze nog even naar het vuurwerk wat ook hier verkocht wordt. 
‘Moet je die zien!’ zegt Chris lachend. 
‘Böser opa!’ zegt Lars lachend. 
‘Geniaal!’ zegt Arjen en hij besluit er 1 mee te nemen. Daarna lopen ze naar de kassa en rekenen ze af. Ze stappen de auto in en gaan weer richting huis. 

Anderhalf uur later komen ze thuis aan en laden ze het vuurwerk uit. Het is nu tijd om de bestellingen in Nederland op te halen en dus rijden ze naar de eerste zaak. 
‘Lekker weer naar Zena!’ zegt Marin als ze daar aankomen. In de winkel is het niet heel druk en ze kunnen al snel geholpen worden. Lars geeft als eerste zijn bestelnummer door en de medewerker haalt het op uit de bunker. Ondertussen worden Arjen, Marin en Chris ook geholpen en krijgen ook zij hun bestelling geleverd. 
‘Die hebben we ook weer binnen!’ zegt Lars als ze naar buiten lopen. Ze rijden daarna naar de 2e winkel om daar een paar potjes op te halen. Dit is de kleinste bestelling, maar het gaat hen om die ene speciale pot die ze daar hebben, de Blue Camero. Ze hebben het voor het gemak op 1 bestelling gedaan en zo krijgen ze er ook nog een gratis pot bij. 
‘Bedankt! Fijne jaarwisseling!’ zegt Lars als hij de bestelling overhandigd krijgt. 
‘Alstublieft! U ook een fijne jaarwisseling!’ zegt de medewerker. Ze lopen weer naar buiten en stappen de auto weer in. Zo rijden ze nog langs 3 winkels en uiteindelijk komen ze na een gezellige rit weer thuis. 
‘Nu lekker al het vuurwerk uitstallen en een collectiefoto maken!’ zegt Arjen als ze bij zijn huis aankomen. 
‘Dat ga ik ook zo doen!’ zegt Lars en Arjen stapt uit. Daarna zet hij Chris en Marin af bij hun huizen en rijdt hij door naar zijn eigen huis. 

In de avond vind Lars het tijd om even wat vuurwerk te gaan testen. Hij neemt een pijl mee en wat fonteintjes. 
‘Daar gaat meneer hoor!’ zegt Lorianne als ze Lars naar de achtertuin ziet lopen. Hij steekt als eerste een fontein aan en die geeft mooie kleuren en daarna veel crackling. Leuk dingetje, denkt Lars en hij steekt de volgende aan. Na 4 fonteintjes gehad te hebben is het tijd voor de pijl. Hij steekt een pvc-buis in de grond en steekt de pijl daar in. Showtime, denkt hij en hij steekt hem aan. Met een enorm lawaai schiet hij de lucht in en knalt hij uit elkaar in een prachtig boeket en veel crackling. Prachtig, dat is een goede keuze geweest, denkt Lars en hij gaat weer naar binnen. 

Op 30 december is Lars even langs de winkels om wat broodjes te halen voor de lunch. Hij heeft uiteraard wat CAT1 vuurwerk bij zich en steekt dat onderweg af. Om hem heen ziet hij diverse mensen die af en toe ook wat afsteken, veelal fonteintjes en crackling balls. In het winkelcentrum worden bij de supermarkt en de bakker al oliebollen en appelbeignets verkocht. Lars heeft er wel zin in en kan het niet laten om toch een oliebol te halen. Daarna loopt hij de supermarkt in en haalt hij de broodjes. Op de terugweg fietst hij snel en probeert hij al rijdend een crackling ball aan te steken. Dit lukt hem en hij gooit hem op de stoep. Had niet verwacht dat dit ging lukken, denkt hij. 

In de avond komt Helene nog even bij hem langs. Ze gaan straks een film kijken samen, maar eerst wil hij natuurlijk even wat van zijn vuurwerk laten zien aan haar. 
‘Welke zal ik doen?’ vraagt hij als hij een pijl en een single shot voor haar neus houdt. 
‘Doe ze allebei maar!’ zegt Helene die heel goed weet dat hij dat het liefst heeft. 
‘Uitstekende keuze!’ Ze lopen naar buiten en Lars steekt als eerste de single shot aan. Met een enorme knal vliegt hij naar boven en knalt uit elkaar.
‘Die was mooi!’ zegt Helene enthousiast. 
‘Zeker! Nu de pijl!’ zegt Lars en hij steekt hem aan. Met een schelle fluit schiet hij de lucht in en knalt uit elkaar met een saluteknal. 
‘Wat een lawaai!’ zegt Helene lachend. 
‘Dat moet ook!’ zegt Lars lachend. Daarna steekt hij nog 1 fontein af en gaan ze weer naar binnen. 
Lars schenkt wat drinken in, pakt een zak chips en ze ploffen op de bank neer. Ze zetten de tv aan en Lars start Netflix op. Ze kiezen de film Taxi 5 uit. 
‘Leuke film dit!’ zegt Helene als ze een kwartier onderweg zijn. 
‘Ja, ik houd wel van dit soort films!’ zegt Lars lachend. Ze vermaken zich uitstekend en de tijd vliegt voorbij. Na de film merkt Lars dat hij nogal moe is. Helene ligt al in zijn armen te slapen en zijn ogen vallen ook bijna dicht. Toch denkt hij nog even terug aan deze mooie maand. Wat is het voorbij gevlogen en wat heeft hij mooie dingen meegemaakt. Het was geweldig met Helene en met zijn vrienden. 
‘Hoe laat is het?’ vraagt Helene die net weer wakker wordt. 
‘Half 12.’ zegt Lars en hij geeft haar een zoen. 
‘Ik ben gaar.’ 
‘Ik ook wel.’ ze besluiten op te staan en Lars brengt haar naar huis. 

Om half 8 gaat de wekker van Lars. 
‘Het is eindelijk oud en nieuw!’ zegt hij hardop. Snel staat hij op en kleed hij zich aan. Daarna springt hij de auto in op weg naar de supermarkt voor een lekker ontbijtje. Als hij de supermarkt binnenloopt gaat hij direct naar de verse broodjes. Hij stopt wat ham-kaas croissants in een zakje en een aantal pistolets. Hij voelt dat ze nog warm zijn en loopt snel naar de kassa. Hij rekent af en sprint vervolgens naar de auto. Eenmaal thuis aangekomen gooit hij ze direct op een bordje en pakt er wat drinken bij. Daarna gaat hij aan tafel zitten en begint hij te eten. Ondertussen zit hij op zijn telefoon en bladert wat door Instagram. Hij besluit dat dit een mooi moment is om zijn collectiefoto erop te plaatsen. 

Om 10 uur zijn Arjen, Chris en Marin aangekomen bij Lars. Ze weten uiteraard dat ze pas vanaf 6 uur mogen afsteken, maar ze kunnen het toch niet laten om af en toe wat te gaan afsteken. Uiteraard hebben ze wel ontzettend veel CAT1 ingeslagen bij de Aldi en diverse andere winkels om zo toch lekker de dag door te komen. 
‘Genoeg bij je?’ vraagt Chris als ze naar buiten lopen. 
‘Uiteraard!’ zegt Marin die een tas vol heeft. Al snel steekt Chris het eerste knetterfonteintje af. 
‘Daar kan nog meer bij!’ zegt Marin en hij steekt in een keer een doos knetterlinten in de hens. 
‘Dat geluid klinkt mij als muziek in de oren!’ zegt Lars die er ook bij is komen staan. 
‘Check dit!’ roept Arjen die iets verderop flink wat cracklingballs heeft neergelegd en daaroverheen kruit van rotjes. Hij steekt het aan en het knettert aan 1 stuk door. 
‘Lekker bezig!’ roept Chris die vrijwel direct daarna een paar fluitfonteinen afsteekt. 
‘Zou de buurt nu wakker zijn?’ vraagt Marin zich lachend af. 
‘Hmm, misschien nog niet helemaal.’ zegt Lars en hij gooit een paar wondertollen in een bakje cracklingballs. Dit gaat als een speer af en maakt weer een ongelofelijk lawaai. Zo vermaken de jongens zich een uurtje en gaan vervolgens weer naar binnen. 
‘Tijd voor een oliebol!’ zegt Lars en hij gooit er een paar in de magnetron. 

Na weer een flinke CAT1 stooksessie met hier en daar een singleshot en een pijl zijn de jongens weer binnen. Het is inmiddels bijna 4 uur en ze zijn bezig met het doorlonten van hun 6 uur project. 
‘Dit wordt echt dik man!’ zegt Lars als hij het eindresultaat voor zich ziet staan. Het is een enorme plank met 22 potten die verbonden zijn voor een mooie show. Ze kunnen niet wachten om het aan te steken en dus gaan ze maar even naar buiten voor wat afleiding. Om hen heen wordt er al flink afgestoken, zowel CAT1 als de rest. 
‘Het is ook gewoon heerlijk om nu buiten te zijn!’ zegt Arjen als hij om zich heen kijkt. Na een mooi rondje zijn ze weer bij het huis van Lars en halen ze een paar tonnen uit de achtertuin. Ze zetten ze voor het huis neer en gooien het brandhout erin. Daarna gaat de fik er in en het zorgt voor een lekker sfeertje. Het is inmiddels bijna donker en de gezelligheid neemt toe. Helene, Laurel, Esmee en Simone zijn net aangekomen en hebben het eten en drinken in de keuken gezet. Ze zijn gezellig aan het kletsen met zijn allen en ze vergeten bijna de tijd. 
‘Jongens, het is al 5 voor 6!’ roept Lars als hij op zijn telefoon kijkt. Snel lopen ze naar binnen en dragen ze de grote plank naar buiten. Ze zetten hem neer op ruime afstand voor het huis en stekken een flink aantal pvc-buizen in de grond en vullen die daarna met pijlen. Om 1 minuut voor 6 staat alles op zijn plek en tellen de jongens af. Ze staan allemaal klaar bij een pijl met een aansteeklont. Helene heeft de camera en gaat de hele show filmen. 
‘3,2,1, aansteken maar!’ roept Lars en ze steken alle 4 tegelijk een pijl aan. Ze schieten allemaal vlak achter elkaar aan de lucht in. Daarna doen ze dit nog 2 keer en vervolgens loopt Lars naar het project. 
‘Daar gaat ie!’ roept hij enthousiast en hij steekt hem aan. Al snel gaat de eerste pot aan en er volgen veel rauwe fluiten in rap tempo. Daarna gaan er een aantal sierpotten de lucht in en het zorgt voor een prachtig gekleurde lucht. 
‘Dit is zo vet!’ roept Chris.
‘Ge-wel-dig!’ roept Arjen die ook enorm geniet. Het is een fantastische show en het ene effect is nog mooier dan het andere. De afwisseling van sier met knal en fluiten is uitstekend en hier en daar zitten er ook nog wat saluteschoten tussen. Het zorgt in zijn geheel voor een oorverdovend lawaai in de finale. Met een flinke dosis crackling eindigt het project. 
‘Dit was zo vet!’ roept Lars die helemaal enthousiast is. 
‘Briljant! We hebben even laten zien dat we begonnen zijn!’ zegt Marin. 

Na het avondeten gaan de jongens weer naar buiten en hebben ze weer het een en ander meegenomen. 
‘Ik begin met een grote fontein!’ roept Chris als hij hem op de grond zet. Hij steekt hem snel aan en loopt weg. Lars is aan het filmen en Helene staat naast hem. Ze kijken met zijn allen naar de fontein die steeds hoger wordt. Na een minuut is hij afgelopen en is het tijd voor een aantal potten. 
‘Ik begin met de Artus.’ zegt Marin en hij steekt hem aan. 
‘Altijd een leuk potje voor op de vroege avond!’ zegt Arjen. Lars steekt daarna tegelijk met Chris 2 potten aan die elkaar leuk aanvullen. De een heeft rauwe fluiten en de ander prachtige siereffecten die de lucht mooi kleuren en flink knallen. Zo gaan ze nog even door en genieten ze volop. 
‘Waarom duurt deze avond toch altijd zo kort?’ vraagt Arjen zich af. 
‘Ja, het vliegt altijd voorbij!’ zegt Chris die naast hem staat. 
‘Maar we genieten er natuurlijk volop van!’ zegt Marin die er bij is komen staan. 
‘Lekker in het moment blijven jongens!’ zegt Chris positief. Ze gaan direct weer verder en steken nog een flink aantal potten en pijlen af. 

Om 5 voor 12 is iedereen weer binnen. De tv staat aan en de klok is in beeld. Verschillende beelden van het afgelopen jaar passeren. 
‘Daar gaan we dan jongens, het nieuwe jaar komt eraan!’ zegt Lars. Ze tellen af.
’10,9,8,7,6,5,4,3,2,1, gelukkig nieuwjaar!’ klinkt het in koor. Lars geeft Helene een dikke zoen en een hele dikke knuffel. 
‘Gelukkig nieuwjaar lieverd!’ zegt ze en ze geeft hem nog een zoen. 
‘Gelukkig nieuwjaar schat! Ik hou van jou!’ zegt Lars.
‘Ik ook van jou!’ Iedereen schudt elkaar de hand en zoent elkaar. Ze wensen elkaar allemaal het beste en gaan daarna met zijn allen naar buiten. 
‘Dit wordt het mooiste moment!’ roept Arjen en hij loopt als eerste naar buiten met een flinke tas met vuurwerk. Ze kijken om zich heen en er wordt al druk geknald om hen heen. 
‘Tijd om er wat aan toe te voegen!’ zegt Chris en hij steekt de eerste pot aan. 
‘Fantastisch!’ zegt Marin.
‘Inderdaad! Je weet gewoon bijna niet meer waar je moet kijken!’ zegt Laurel. Iedereen geniet volop en de sfeer is fantastisch. De jongens gaan weer op een rij staan en steken nu met zijn vieren 80 pijlen achter elkaar af. Dit trekt de aandacht van vele buren en al snel staan er een man of 30 extra bij het huis van Lars. Ze gaan rustig door met ander vuurwerk. Veel potten worden aangestoken. Ze bouwen het steeds meer op naar de grootste 500 grams potten. Daarna komen de compoundboxen die echt voor een flinke show zorgen. Het is een show die zijn weerga niet kent. Iedereen kijkt met open mond en geniet volop. 
‘Fantastisch! Complimenten!’ roept de buurman als Lars even terug loopt om wat nieuws te pakken. 
‘Danku!’ roept Lars terug. Het gaat zo nog wel even door en rond half 1 wordt het tempo wat afgebouwd. Ze doen nu om de beurt een potje en eten af en toe een oliebol tussendoor. Om 1 uur gaan ze naar binnen en nemen ze een kleine pauze. 
‘Zo nog even doorgaan jongens!’ roept Chris die ziet dat er nog behoorlijk wat staat in de woonkamer. 

Om 2 uur zitten ze met zijn allen voor het huis van Lars tussen de vuurtonnen waar ze zich aan warmen. Er wordt genoten van oliebollen, appelbeignets en een lekker biertje. Helene zit bij Lars op schoot en merkt dat ze het aardig koud heeft. 
‘Ik warm je wel even op!’ zegt Lars en hij geeft haar een dikke knuffel. 
‘Dit wordt een fantastisch jaar met jou!’ zegt hij. Ze geeft hem een zoen op zijn voorhoofd en er verschijnt een grote lach op zijn gezicht. Ze kletsen gezellig met zijn allen en af en toe steken ze nog een potje af. Om half 4 is dan toch echt het meeste vuurwerk wel op en houden ze het voor gezien. De tonnen branden inmiddels bijna niet meer en ze besluiten naar binnen te gaan. 
‘Dit was het dan weer jongens!’ zegt Chris die terugkijkt op een fantastische dag. 
‘Het was fantastisch!’ zegt Marin. 
‘Geweldig was het!’ zegt Arjen.
‘Ik sluit me daar bij aan!’ zegt Lars. ‘Op naar de volgende!’ 
[-] De volgende 1 gebruiker zegt bedankt oliebolcracker voor dit bericht:
  • Robin
Voeg bedankje toe Antwoord

Was weer erg leuk om te lezen Smile
Fijne jaarwisseling Biggrin
Voor al je vuurwerkinfo!

https://www.avpvuurwerk.nl 
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
Thanks! Fijne jaarwisseling!
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
<p>Ben benieuwd naar de nieuwe verhalen?</p>
Voor al je vuurwerkinfo!

https://www.avpvuurwerk.nl 
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
Er gaat er weer een komen van mijn kant!
[-] De volgende 1 gebruiker zegt bedankt oliebolcracker voor dit bericht:
  • Robin
Voeg bedankje toe Antwoord
Daar is ie dan! Het eerste deel van mijn nieuwe verhaal! Enjoy! 

In een lange straat is het erg stil. Er is bijna niemand te bekennen, wat niet gek is omdat het al 3 uur ’s nachts is, maar toch is er 1 fietser. Hij fietst op een laag tempo richting huis nog nagenietend van de gezellige verjaardag waar hij zojuist vandaan gekomen is. Het is aardig mistig en ook aardig fris. Hij doet het bovenste stukje van zijn rits dicht tegen de kou en fietst met zijn gedachten nog bij de verjaardag verder. Hij voelt dat hij een berichtje binnen krijgt en leest hem direct via zijn Apple Watch. Hee Mike, het was een topfeestje! Gezellig dat je er was! staat er in het berichtje wat hij van zijn goeie vriend Reyer, die 20 geworden is, krijgt. Die beantwoord ik zo thuis wel, denkt hij en hij trekt zijn jas weer over zijn horloge. Hij vond het een fantastisch feest en hij heeft dan ook enorm genoten. Er waren een man of 20 en de sfeer was fantastisch. Hij kende niet iedereen, maar dat maakte het ook leuk dat hij nieuwe mensen heeft leren kennen. 1 daarvan in het speciaal en daar had hij direct een hele goede klik mee. Jolien heette ze en daar heeft hij een groot deel van de avond mee staan praten. Vlak voordat het feestje afgelopen was hebben ze nummers uitgewisseld en heeft hij gevraagd of ze binnenkort wat wil gaan doen samen met hem. Daar reageerde ze erg enthousiast op en ze hebben meteen ook maar een moment geprikt volgende week. Als hij de laatste bocht naar links gaat komt hij in de straat aan waar hij woont. Bij een van de eerste huizen staat al een kerstboom in de tuin. Die zijn er vroeg bij, denkt hij aangezien het pas 17 oktober is. Toch is het een teken dat het er allemaal weer aankomt, denkt hij en hij droomt even over de mooie sfeervolle decembermaand. Meestal begint het in november al op veel plekken gezellig te worden en daar kijkt hij ook erg naar uit. Niet veel later stapt hij van zijn fiets, doet hij de schutting open en loopt hij zijn tuin in. Daarna zet hij zijn fiets in de schuur en loopt hij naar binnen. Hij probeert zo stil mogelijk te zijn, zodat hij zijn ouders en broertje niet wakker maakt. Eenmaal boven moet hij nog steeds wennen dat hij naar de juiste kamer loopt. Zijn zus Joanne is vorige week uit huis gegaan, omdat ze getrouwd is. Hij heeft haar kamer gekregen aangezien die een stuk groter is dan zijn oude kamer. Na een snelle douche springt hij snel zijn bed in. Hij beantwoordt het bericht van Reyer en daarna ziet hij dat hij ook een berichtje van Jolien gekregen heeft. Ze schrijft dat ze het een hele leuke avond vond en dat het erg gezellig was met hem. Ze kijkt uit naar volgende week en heeft er veel zin in. Mike wordt er erg blij van en stuurt terug dat hij er ook erg naar uit kijkt. Daarna gooit hij zijn telefoon aan de lader en duurt het niet lang voordat hij in slaap valt. 


De volgende dag rond 12 uur wordt Mike weer wakker. Hij was behoorlijk moe, maar heeft heerlijk geslapen. 
‘Hé luie donder! Eindelijk wakker?’ zegt zijn broertje Lucien als hij beneden komt. 
‘Was een latertje gisteren.’ zegt hij en hij loopt naar de keuken voor een ontbijtje. Als hij dit gemaakt heeft gaat hij op de bank zitten en praat hij nog even verder met Lucien. 
‘Volgens mij kunnen wij de kerstboom ook wel neerzetten.’ zegt Lucien die ook al gezien heeft dat er een kerstboom neergezet is een paar huizen verderop. 
‘Die zijn er vroeg bij inderdaad. Het zit er wel allemaal weer aan te komen!’ zegt Mike die natuurlijk niet kan wachten totdat het december is. Hij is al druk met plannen maken voor diverse activiteiten. Zo staat er in ieder geval een bezoek aan de kerstmarkt in Dortmund op de planning en de jaarlijkste traditie om met zijn vrienden Reyer, Stephan en zijn broertje Lucien weer vuurwerk te gaan halen in België en in Duitsland. Daarnaast zijn er nog ideeën voor een weekendje weg met Reyer, maar daar moeten ze binnenkort nog even voor gaan zitten om het definitief te regelen. 

Een kleine week later, op vrijdagavond, is Mike net thuis van school en dumpt hij zijn tas met zijn laptop op zijn slaapkamer. Het moment van zijn date met Jolien komt nu erg dichtbij aangezien het nog maar 2 uur duurt voordat het zover is. Hij duikt nog even achter zijn computer om wat mailtjes weg te werken. Na een snelle check op AVP en een paar berichten die hij daar gepost heeft neemt hij een douche. Half 6 alweer, denkt hij als hij op zijn telefoon kijkt. Snel kleed hij zich aan en maakt hij zich klaar. Om kwart voor 6 vertrekt hij om Jolien op te halen. 
‘Ik ga er vandoor!’ roept hij als hij even zijn hoofd om de hoek van de deur van de woonkamer steekt. 
‘Veel plezier!’ zegt zijn moeder. 
‘Dankje!’ Hij trekt zijn jas aan en loopt naar buiten. Hij haalt diep adem en trekt de deur achter zich dicht. Heerlijk die frisse lucht en deze kou, denkt hij. Het vriest natuurlijk nog lang niet, maar toch is het de laatste week wel lekker kouder geworden en dat vindt Mike heerlijk. Hij stapt de auto in en zet zijn ruitenwissers aan om de vochtigheid eraf te halen. Daarna start hij de auto en rijdt hij richting Jolien. 
‘Hee! Ik pak even m’n tas en dan kunnen we gaan!’ zegt Jolien als ze de deur open doet. 
‘Helemaal goed!’ zegt Mike en hij bewondert haar snel even. Wat ziet ze er prachtig uit, denkt hij. Niet veel later zijn ze onderweg naar een leuk restaurant in de buurt. Eenmaal aangekomen parkeert Mike de auto en lopen ze richting de ingang. Het ziet er van buiten enorm gezellig uit met de mooie verlichting. Ze lopen naar binnen en krijgen ze een tafeltje toegewezen. Ze bestellen beiden een wijntje en daarna krijgen ze de menukaart van de ober. 
‘Wat een keuze allemaal!’ zegt Mike als hij de menukaart openslaat. 
‘Zeg dat wel! Ik zie echt teveel dingen die lekker zijn!’ zegt Jolien lachend. Ze besluiten uiteindelijk om eerst een carpaccio als voorgerecht te nemen. Niet veel later wordt de wijn op tafel gezet en ze proosten op een prachtige avond. 
‘Daar komt de carpaccio ook al aan!’ zegt Jolien die dat erg snel vindt. 
‘Dankuwel!’ zegt Mike als het op tafel staat. 
‘Eet smakelijk!’ 
‘Eet smakelijk!’ Ze genieten er van en het is dan ook al snel op. 
‘Als dat hoofdgerecht ook zo snel op tafel staat stuur ik hem terug!’ zegt Mike lachend. 
‘Ze willen vast dat je zoveel mogelijk besteld!’ zegt Jolien lachend terug. Het valt gelukkig mee en ze kunnen eerst gezellig genieten van hun wijntje voordat het hoofdgerecht geserveerd wordt. Mike heeft een schnitzel besteld en Jolien een varkenshaas. Daarnaast zit er bij beiden nog wat groente bij en zit er een bak patat en een bak salade bij. 
‘Dat ziet er heerlijk uit!’ zegt Jolien enthousiast. 
‘Zeker! Ik hoop dat het ook heerlijk smaakt, maar dat zal vast wel!’ zegt Mike lachend. Jolien moet ook lachen en daarna beginnen ze te eten. Opeens worden ze opgeschikt door 2 mensen die achter hen vertrekken en een bord op de grond laten vallen. 
‘Shit! Wat doe je nou?!’ zegt een man tegen zijn vrouw die het bord liet vallen. 
‘Ik was weer eens lomp…’ zegt de vrouw. Een van de obers heeft het gezien en geeft aan dat het kan gebeuren en geen probleem is. 
‘Wat een prutsers!’ zegt Jolien lachend als de mensen weg zijn. 
‘Zo maak je nog eens wat mee!’ zegt Mike lachend terug. 

Als ze het restaurant weer verlaten is het inmiddels 10 uur. Ze hebben het erg gezellig gehad en na het eten nog een aantal drankjes gedaan samen. Mike hield het na het wijntje bij een paar cola’s, omdat hij natuurlijk nog moet rijden. Ze besluiten om nog even een rondje te lopen door het gezellige straatje waar diverste restaurantjes en café’s zitten. Langzaam pakt Mike de hand van Jolien en ze kijkt hem met een verliefde lach aan. Aan het eind van de straat blijven ze even stil staan en kijken ze elkaar verliefd aan. Daarna volgt er een zoen en slaan ze hun armen om elkaar heen. 
‘Ik hou van je.’ zegt Mike zachtjes met een verliefde toon in zijn stem. 
‘Ik ook van jou.’ zegt Jolien met eenzelfde toon in haar stem. Daarna zoenen ze even en worden ze nagefloten door een aantal fietsers die langskomen. Ze kunnen er wel om lachen en zoenen nog even verder. 
‘Wat een heerlijke avond!’ zegt Mike enthousiast. 
‘Een geweldige avond met jou!’ zegt Jolien en ze geeft Mike nog een zoen. Daarna lopen ze weer richting de auto zonder al teveel tegen elkaar te zeggen. Af en toe kijken ze elkaar aan met een verliefde lach. Ze moeten nog even beseffen hoe mooi deze avond is. Niet veel later zijn ze weer bij de auto en stappen ze in. Mike geeft Jolien nog een zoen en beseft daarna dat hij geen moer ziet doordat alle ramen vochtig zijn aan de buitenkant. Hij pakt zijn ramenwisser en loopt even een rondje om de auto om alle ramen schoon te maken. Daarna stapt hij weer in en start hij de motor. 
‘Nu zie ik tenminste weer wat!’ zegt hij als hij het gaspedaal intrapt. 
‘Dat is wel zo veilig ja.’ zegt Jolien lachend. Na een minuut of 10 zijn ze weer bij het huis van Jolien en stappen ze weer uit. 
‘Het was echt een fantastische avond!’ zegt Jolien als ze voor haar deur staan. 
‘Dat was het zeker!’ zegt Mike. Ze zoenen nog even en daarna gaat ze naar binnen. Mike stapt zijn auto weer in en rijdt naar huis. 

De volgende dag komt Reyer langs bij Mike. Mike vertelt hem over gisteravond. 
‘Dat had ik eigenlijk wel een beetje zien aankomen!’ zegt Reyer lachend. ‘Jullie waren zoveel bij elkaar op mijn verjaardag!’ gaat hij verder. 
‘Ja, vanaf het begin hadden we gelijk een hele goede klik!’ zegt Mike enthousiast. Reyer is erg blij voor Mike en vindt het erg leuk dat ze nu beiden een vriendin hebben. 
‘Nu kunnen we ook wel eens wat met zijn vieren gaan doen!’ zegt hij enthousiast. 
‘Dat zal Sanne ook leuk vinden denk ik!’ zegt Mike. 
‘Dat weet ik wel zeker!’ Hij schenkt hem en Reyer wat drinken in en daarna lopen ze naar boven om te gaan chillen op de kamer van Mike. 
‘Wel echt lekker dat je nu een grote kamer hebt man!’ zegt Reyer als ze de kamer binnen lopen. 
‘Zeker! Lekker de ruimte voor m’n bed, bureau en eindelijk een bank!’ zegt Mike. 
‘Lekker films kijken en gamen!’ 
‘Ja man, heerlijk!’ Reyer ploft gelijk neer op de bank en Mike slingert zijn computer aan om alvast een bestelling te plaatsen via Vuurwerktotaal. Ze hebben gezien dat er een leuke openingsaanbieding is en die willen ze graag hebben. 
‘Daar staat ie hoor, de Commando!’ zegt Mike als hij de site geopend heeft. Hij is met 50% korting en dus kunnen ze hem niet laten liggen. 
‘Gooi hem maar direct in het winkelmandje!’ zegt Reyer als hij het filmpje nogmaals gezien heeft. Mike doet hem direct 4 keer in het winkelmandje en rekent vervolgens af. 
‘Zo de eerste bestelling is geplaatst!’ zegt hij als hij de bestelling voltooid heeft. 
‘Lekker man! Ik heb er nu al weer heel veel zin in!’ zegt Reyer die niet kan wachten om hem af te steken. 
‘Anders ik wel!’ 
[-] De volgende 3 gebruikers zeggen bedankt oliebolcracker voor dit bericht:
  • brl-scv, Robin, Thecoon
Voeg bedankje toe Antwoord
Kan er maar 1 ding over zeggen cracker,
het is en blijft zo fantastisch lekker weglezen zoals je schrijft!! Wederom mijn complimeten.

Ik kijk alweer uit naar het volgende deel!! Innocent Thumbsup
Let's get the party started!  Thumbsup
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
Thnx man! Heel leuk om te horen! 


Het volgende deel is in progress!  Biggrin
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
En daar is deel 2! 

Op 9 november loopt Mike in de stad. Hij ziet dat ze de ijsbaan weer aan het opbouwen zijn en merkt dat de sfeer er overal steeds meer in komt. De kerstverlichting hangt al in de winkelstraten en ook op steeds meer plekken verschijnen de eerste kerstbomen. Ik heb er echt weer veel zin in, denkt hij en hij loopt de Big Bazar in om te checken of ze al Cat. 1 hebben liggen. Als hij de verschillende schappen gecheckt heeft merkt hij dat het er helaas nog niet is. Daarna pakt hij de folder en ziet hij dat het vanaf 16 november weer verkrijgbaar is. Nog een weekje wachten dus, denkt hij en daarna loopt hij naar het schap om nog wat douchegel te halen. Als hij naar de kassa loopt pakt hij nog 2 chocoladerepen mee en vervolgens gaat hij in de rij staan. 
‘Dat wordt dan 7,50 alstublieft.’ zegt de medewerker achter de kassa. Mike betaalt en neemt vervolgens de spullen mee. 
‘Tot ziens!’ zegt hij en hij verlaat de winkel. Daarna stapt hij weer op zijn fiets en gaat hij richting huis. Het begint al licht te schemeren en de straatlantaarns springen aan. Toch aardig fris, denkt Mike en hij besluit om zijn handschoenen aan te trekken. Dit doet hij al fietsend en bijna gaat het mis. Even verliest hij zijn evenwicht, maar hij weet zich goed te herstellen. Volgende keer maar even stoppen, denkt hij en hij fietst nu zonder problemen naar huis. 

Na het avondeten staat Jolien voor de deur. Mike hoort de bel en rent naar beneden om de deur open te doen. 
‘Hee!’ zegt Mike als hij de deur open doet. 
‘Hee!’ zegt Jolien enthousiast en geeft Mike een zoen. 
‘Aardig koud buiten of niet?’ 
‘Pff, zeg dat wel! Gelukkig ben ik nu binnen en kun jij me opwarmen!’ Mike neemt de jas van Jolien aan en hangt hem aan de kapstok. Daarna geeft hij haar een dikke knuffel. 
‘Ik heb nog wel iets wat je op zal warmen.’ zegt Mike als hij naar de keuken loopt. 
‘Warme chocolademelk toevallig?’ vraagt Jolien die weet dat dat een van de favoriete winterse drankjes is van Mike. 
‘Je kent me te goed!’ Ze moeten lachen en daarna maakt Mike 2 warme chocolademelk klaar met slagroom. Ze lopen naar de woonkamer waar niemand is. Lucien is een terrasje doen en zijn ouders zijn net vertrokken naar vrienden dus hebben ze het rijk alleen. 
‘Heb jij een speciaal recept ofzo?’ vraagt Jolien als ze een slok genomen heeft van de warme chocolademelk. 
‘Dat is het geheim van de smit.’ zegt Mike droog. 
‘Grapjas!’ 
‘Ik gooi er altijd een klein beetje caramelsiroop in.’ 
‘Dat is dus wat ik proef!’ Ze drinken hun chocolademelk op en dan ziet Mike dat hij een berichtje heeft van Reyer. Het gaat over het weekendje weg wat ze gepland hebben. Het is nu definitief dat hij kan van 29 november tot en met 1 december. Mike kan dan sowieso ook en dus kunnen ze gaan boeken. Daarnaast vraagt Reyer of het een leuk idee is om Sanne en Jolien ook mee te vragen. Dat lijkt Mike in ieder geval een heel leuk idee en hij vraagt het direct aan Jolien. 
‘Eind van de maand ga ik met Reyer een weekendje weg hé. Heb je zin om ook mee te gaan? Hij vraagt Sanne ook.’ vraagt Mike die natuurlijk hoopt dat Jolien ja zegt. 
‘Dat lijkt me superleuk!’ zegt Jolien enthousiast. Ze controleert nog even voor de zekerheid of ze dan niks in de agenda heeft staan. 
‘Agenda is dat weekend nog leeg dus dat moet kunnen!’ zegt ze enthousiast. 
‘Supernice!’ zegt Mike die er erg naar uit kijkt. ‘We moeten alleen nog even beslissen waar we heen gaan.’ gaat hij verder. 
‘Ik vind het meeste wel leuk, dus ik sluit me wel bij jullie aan!’ 
‘We hadden als ideeën Dublin, Porto en Praag.’ 
‘Dat lijkt me alledrie heel leuk!’ Ze praten er nog even over door en na een minuut of 10 krijgt Mike weer een berichtje dat Sanne het ook erg leuk vindt om mee te gaan. Ze spreken af om morgenavond met zijn vieren te gaan zitten om het allemaal te gaan boeken en de keuze voor de stad te gaan maken. 
‘Filmpje doen?’ vraagt Mike als ze het gesprek met Reyer afgerond hebben. 
‘Leuk!’ zegt Jolien en ze lopen naar boven. Mike zet zijn tv aan en ze ploffen op de bank. 
‘Als jij nou vast een film uitzoekt, pak ik even wat drinken enzo.’ zegt Mike en hij gooit de afstandsbediening naar Jolien. 
‘Weet wat je zegt hè? Kies ik een mooie meidenfilm uit!’ zegt Jolien lachend. Mike moet lachen en loopt daarna naar beneden. Mike doet de voorraadkast open en ziet dat er geen chips meer is. Hoe kan dat nou? Ik weet zeker dat er nog chips was, denkt hij en hij kijkt nog eens goed. Hij gooit wat spullen aan de kant en vindt daarna een Cat. 1 fonteintje. 
‘Die steek ik vanavond mooi af!’ zegt hij hardop. Daarna zet hij hem op de bovenste plank en graait nog even verder. Uiteindelijk vindt hij toch de chips en loopt hij met het drinken weer naar boven. 
‘En? Een film gevonden?’ vraagt hij als hij weer boven is. 
‘Jazeker!’ zegt Jolien die toch maar geen meidenfilm heeft uitgekozen. Het is de film Agent Cody Banks geworden en ze starten hem meteen. 

Na de film en een lege zak chips later hoort Mike een flinke knal. 
‘Meneer hoort een knal en denkt gelijk weer aan vuurwerk hoor!’ zegt Jolien lachend. Ze vindt vuurwerk zelf ook wel leuk, maar is lang niet zo enthousiast erover als Mike. Toch vindt ze het erg leuk om te zien dat hij er zo’n passie voor heeft. 
‘Ik weet zeker dat het vuurwerk was!’ zegt Mike als hij weer is gaan zitten. 
‘Dat zal jij beter weten dan ik!’ zegt Jolien lachend. Ze legt haar hoofd op zijn schouder en hij geeft haar een zoen op haar hoofd. Daarna slaat hij een arm om haar heen. Hij beseft zich even dat hij zo ongelofelijk blij is dat hij haar ontmoet heeft en nu samen is met haar. Hij droomt even weg over het weekendje weg en de mooie decembermaand die voor de deur staat. Ook al duurt het nog 3 weken, hij weet dat die toch voorbij vliegen. Niet veel later kijkt even naar Jolien en ziet hij dat ze in slaap is gevallen. Dat verbaast me ook niks, denkt hij. Ze is natuurlijk vanmorgen al om 5 uur opgestaan om weer een dag te moeten werken op de markt. Gelukkig is dat niet elke zaterdag, want dat zou ze nooit volhouden vertelde ze. Zelf is hij nog aardig wakker en geniet hij van het moment. Hij weet dat ze het niet erg vindt om wat later naar huis te gaan. Normaal zou ze altijd wel redelijk op tijd naar bed gaan, maar nu ze bij Mike is interesseert haar dat niet zo veel meer. Mike kijkt nog eens naar buiten en ziet dat het een erg heldere avond is. Zo’n echte herfstavond, denkt hij. Uiteraard hoopt hij dat het binnenkort gaat vriezen wat hem nog meer in de sfeer zal brengen, maar dat is natuurlijk afwachten. 
‘Hoe lang heb ik geslapen?’ zegt Jolien met een brakke stem als ze wakker wordt. 
‘Ik denk een half uurtje.’ zegt Mike die de tijd niet echt in de gaten gehouden heeft. 
‘Hmm..’ Ze doet haar ogen weer dicht en droomt weer weg. Mike zit nog even op z’n telefoon te kijken naar de steden die ze als optie hebben voor het weekendje weg. Porto lijkt hem zeker leuk en hij hoopt dat het dan nog een beetje mooi weer is. In Dublin is hij bang voor regen, maar dat lijkt hem ook wel een leuke stad. Praag is hij ooit geweest in de zomer en lijkt hem ook leuk in dit seizoen. Hij is vooral benieuwd wat de anderen willen, maar dat zal hij morgen wel zien. 
‘Ik denk dat ik zo maar moet gaan anders val ik in slaap achter het stuur.’ zegt Jolien als ze weer wakker is. 
‘Dat moet je niet hebben nee.’ zegt Mike en ze staan op. Als ze beneden komen trekt Jolien haar jas aan en lopen ze naar de voordeur. 
‘Het was weer een topavond met jou!’ zegt Jolien als ze Mike nog een knuffel geeft. 
‘Met jou ook!’ zegt Mike en hij geeft haar een zoen. 
‘Ik hou van je!’ 
‘Ik ook van jou!’ Mike doet de voordeur open en Jolien loopt naar buiten. 
‘Tot morgen!’ zegt hij. 
‘Tot morgen!’ zegt Jolien en ze loopt naar haar auto. 

De volgende avond zit Jolien in de auto met Mike onderweg naar Reyer. 
‘Wat een gozer!’ zegt Mike als hij ziet dat er een man voor hen oversteekt. 
‘Die had beter even kunnen wachten ja.’ zegt Jolien die op tijd geremd heeft. Niet veel later komen ze aan bij Reyer. 
‘Hee! Leuk dat jullie er zijn!’ zegt Reyer als hij de deur open doet. Mike en Jolien lopen naar binnen en net op het moment dat Reyer de deur weer dicht wil doen hoort hij wat. 
‘Wilde je de deur nou zomaar voor m’n neus dicht gooien?’ zegt Sanne lachend. 
‘Ik had je niet gezien!’ zegt Reyer lachend terug. Sanne loopt ook naar binnen en hangt haar jas op. 
‘Mike, jou hoef ik niet te vragen wat je wilt drinken. Jolien en Sanne?’ zegt Reyer als de rest op de bank zit. 
‘Dat is het standaard winterse recept inderdaad!’ zegt Mike lachend. 
‘Voor mij een kopje thee.’ zegt Sanne. 
‘Voor mij ook!’ zegt Jolien. 
‘Komt eraan!’ Reyer loopt naar de keuken en slingert de waterkoker aan. Daarna pakt hij de Dolce Gusto om de warme chocolademelk klaar te maken voor Mike en hem. Als de eerste warme chocolademelk klaar is is de waterkoker ook klaar. Reyer schenkt het water in en zet het op tafel met de theedoos. 
‘Zo, jij hebt veel keuze!’ zegt Jolien als de doos opent. 
‘Hij kan zo een winkel beginnen!’ zegt Sanne lachend. Ze praten daarna onder het genot van het drinken en een stroopwafel even totdat ze op het onderwerp komen van het weekendje weg. 
‘Welke stad heeft jullie voorkeur?’ vraagt Mike. 
‘Mij lijkt Dublin wel het meest leuk!’ zegt Reyer. 
‘Het is natuurlijk ook even kijken hoe de vluchttijden zijn enzo.’ zegt Sanne. 
‘Dat is een goed punt inderdaad.’ zegt Mike. 
‘Laten we daar dan eerst naar kijken. Ik denk dat we allemaal alle steden wel prima opties vinden met hier en daar een lichte voorkeur.’ zegt Jolien. Reyer vindt dat een goed idee en pakt zijn laptop erbij. Een minuut of 10 later heeft hij alle vluchttijden op een rij gezet. 
‘Porto is 8:00 uur vertrek vrijdag en zondag 15:00 uur terug. Dublin 10:00 uur heen en 18:30 terug en Praag 14:00 vertrek en 21:00 uur terug.’ zegt hij. 
‘Porto valt dan wel je halve zondag weg denk ik.’ zegt Sanne. 
‘Bij Praag heb je hetzelfde alleen dan met de vrijdag.’ zegt Jolien. 
‘Dan blijft Dublin dus over!’ zegt Mike die dat een goed idee vindt. De rest is het daar ook mee eens en dus boeken ze direct de tickets. Daarna zoeken ze een hotel en ze zien dat die nog wel prijzig zijn. 
‘Dublin is niet goedkoop!’ zegt Reyer als hij de prijzen bekijkt. 
‘Inderdaad!’ zegt Mike. Ze zoeken nog even door en vinden uiteindelijk toch iets wat er leuk uitziet en financieel ook te doen is. 
‘Zo die is ook geboekt!’ zegt Reyer enthousiast. 
‘Nice! Ik heb er heel veel zin in!’ zegt Mike die niet kan wachten. 
‘We gaan er een fantastisch weekend van maken!’ zegt Jolien enthousiast. Reyer haalt daarna nog even wat drinken en zet nog wat chips op tafel. Ze hebben het nog erg gezellig en rond 11 uur vertrekken Jolien en Mike weer. 
‘Was erg gezellig!’ zegt Mike als ze de deur uit lopen. 
‘Dat was het zeker!’ zegt Reyer. Ze groeten elkaar en daarna stappen Mike en Jolien de auto in. 

Een kleine week later loopt Mike weer in de stad. Deze keer met Stephan en Reyer en ze willen uiteraard wat Cat. 1 inslaan bij de Big Bazar. 
‘Ik hoop dat ze het op voorraad hebben!’ zegt Stephan die bang is dat het snel uitverkocht is. 
‘Vast wel!’ zegt Mike en niet veel later lopen ze de winkel in. 
‘Daar ligt het al!’ zegt Reyer wijzend naar het schap waar het vuurwerk ligt. 
‘Lekker! Nog een ruime voorraad!’ zegt Stephan die nu gerustgesteld is. Mike gaat voor een pak fonteinen en wat crackling balls. Reyer pakt ook een pak fonteinen en doet daar wondertollen bij. Stephan gaat voor een pakket waar van alles in zit. 
‘Zo, de eerste lading is weer binnen!’ zegt Mike als ze weer buiten staan. 
‘Vanavond direct afsteken!’ zegt Reyer. 
‘Zeker! Dat duurt trouwens niet lang meer!’ zegt Stephan als hij op zijn horloge kijkt en ziet dat het al half 5 is. Ze besluiten om nog een rondje te lopen en daarna te gaan eten bij de McDonald’s. Ze komen langs de ijsbaan die sinds vandaag geopend is en het is meteen al aardig druk. Er klinkt gezellige muziek en de mensen vermaken zich uitstekend. 
‘Heerlijk sfeertje weer hier!’ zegt Mike die volop geniet. 
‘The most wonderful time of the year!’ zegt Stephan die ook helemaal in de sfeer is. 
‘Zeg dat wel!’ zegt Reyer. Ze blijven even kijken en lopen na een minuut of 10 weer verder. Daarna gaan ze richting de auto om vervolgens richting de McDonald’s te gaan. 
[-] De volgende 3 gebruikers zeggen bedankt oliebolcracker voor dit bericht:
  • brl-scv, Robin, Thecoon
Voeg bedankje toe Antwoord
Tijd voor deel 3!


Een kwartier later komen ze aan bij de McDonald’s. Het is inmiddels bijna donker en ook bij de McDonald’s hangt de kerstverlichting al. 
‘Sfeertje hoor!’ zegt Mike als ze bijna binnen zijn en hij de kerstverlichting bekijkt. 
‘Zeker!’ zegt Stephan en ze lopen naar binnen. Ze bestellen wat bij de kiosk en Mike krijgt als eerste zijn bon. Hij trekt hem eruit en er komt geen eind aan.
‘Check dit dan!’ zegt hij lachend als hij maar aan de bon blijft trekken. 
‘Heb je zoveel besteld?’ zegt Reyer lachend. 
‘Ik had zo’n honger!’ Stephan zit het alweer te filmen en daarna scheurt hij hem toch maar af. Daarna wacht hij tot Reyer en Stephan ook klaar zijn en lopen ze naar de wachtrij. 
‘Waarom is jouw bestelling nou weer eerder klaar?’ vraagt Mike als hij ziet dat de bestelling van Stephan klaar is die als laatste besteld had. 
‘Ik krijg een voorkeursbehandeling van die meid, omdat ik er zo goed uit zie.’ zegt Stephan droog. 
‘Dan zou hij toch als laatste moeten zijn.’ zegt Reyer lachend. Niet veel later hebben ze allemaal hun bestelling en zitten ze aan een tafeltje te eten. 
‘Het is inmiddels donker jongens. Denken jullie wat ik denk?’ vraagt Mike. 
‘We kunnen zo wel even iets testen op de parkeerplaats.’ zegt Reyer die precies weet waar Mike het over heeft. Ze genieten van hun burgers en patat en als ze klaar zijn lopen ze weer naar buiten. Als ze bij de auto zijn doet Mike de deur open. Hij pakt 2 fonteintjes en Reyer pakt een paar crackling balls. 
‘Heerlijk dit gevoel! Het eerste lontje van het seizoen gaat weer aan!’ zegt Mike als hij het eerste fonteintje aansteekt. 
‘Het seizoen was al geopend, maar nu hebben we het ook in praktijk gebracht!’ zegt Stephan die ondertussen een knetterlint afsteekt. 
‘Wat is dat nou weer?’ zegt Reyer die niet gezien had wat Stephan had gepakt. 
‘Knetterlint!’ zegt Stephan lachend. Dat knetterlint houdt het aardig lang vol, maar als hij klaar is steekt Reyer een paar crackling balls af. 
‘Heerlijk dit!’ zegt Mike die er weer helemaal van geniet. Dat doet de rest ook en na nog een paar fonteintjes gaan ze de auto weer in op weg naar huis. 

Op 28 november in de avond is Mike bezig met het inpakken van zijn tas. Hij heeft daarvoor het parkeerticket voor Schiphol geregeld. Hij is degene die zal rijden en morgenochtend komen ze allemaal naar zijn huis om vanaf daar te vertrekken. Waar is m’n oplader nou weer, denkt Mike als hij zoekt naar de oplader van zijn telefoon. Hij tilt zijn kussen van zijn bed op en ziet daar zijn oplader liggen. Gelukkig, denkt hij en hij stopt hem alvast in zijn tas. Daarna ziet hij een berichtje binnenkomen van Reyer die de vliegtickets doorstuurt. Hij heeft net online ingecheckt en het bleek dat ze geen stoel konden kiezen. Ze zitten nu dus verspreidt door het vliegtuig. Gelukkig is het maar anderhalf uur vliegen, dus dat overleven ze wel zonder elkaar. Reyer heeft de tickets voor de zekerheid ook maar geprint. Mike zet zijn tas klaar en kijkt hoe laat het is. Hij ziet dat het 9 uur is en hij zet zijn wekker alvast om 6 uur. Snel loopt hij nog even naar beneden om wat te drinken. 
‘Ik ga zo pitten!’ zegt hij tegen Lucien die hij in de keuken ziet staan. 
‘Morgen vroeg op natuurlijk!’ zegt Lucien die net het laatste glas ijsthee inschenkt. 
‘Is er nog nieuwe?’ 
‘Ja, in de voorraadkast.’ Mike loopt daarheen en ziet dat hij daar nog een fonteintje had staan. Helemaal vergeten af te steken toen, denkt hij doelend op het moment dat hij hem vond. Daarna pakt hij het fonteintje en een pak ijsthee. 
‘Waar heb je die nou weer vandaan?’ vraagt Lucien die Mike de keuken weer in ziet lopen met het fonteintje. 
‘Lag in de voorraadkast. Nog van vorig jaar gok ik.’ zegt Mike. Hij pakt een aansteker en loopt naar buiten. Daarna steekt hij het fonteintje aan. Zijn moeder ziet flitsen binnen en loopt naar het raam. Ze moet lachen als ze ziet wat het is. Typisch Mike weer dit, denkt ze en ze loopt weer naar de bank. Mike loopt weer naar binnen als hij het fonteintje weg heeft geschopt in de hoek waar hij altijd zijn vuurwerk laat afkoelen. Hij drinkt zijn glas ijsthee leeg en gaat naar boven. Als hij in bed ligt hoopt hij toch snel te slapen om veel energie te hebben voor het weekendje Dublin. Hij appt nog even met Jolien en droomt daarna weg over het weekend. 

De volgende ochtend wordt Mike wakker en hij voelt zich erg fit. Snel springt hij zijn bed uit en kleed hij zich aan. 
‘Het is zover!’ zegt hij hardop. Hij pakt zijn tas en loopt naar beneden om te gaan ontbijten. Als hij 2 krentenbollen uit de zak gehaald heeft smeert hij ze met boter. Op 1 van de 2 doet hij kaas en daarna pakt hij nog een glas water. Als hij in de woonkamer zit doet hij even de kerstboom aan die er inmiddels al weer een week staat. Heerlijk die sfeer van de kerstboom, denkt hij en hij eet zijn ontbijt. Een half uurtje later staat Reyer voor de deur en hij is wat aan de vroege kant. 
‘Goeiemorgen man!’ zegt hij als Mike de deur opent. 
‘Goeiemorgen kerel!’ zegt Mike en hij laat Reyer binnen. 
‘Nog vast wel even tijd voor een bak koffie of niet?’ 
‘Dat moet wel lukken!’ Mike zet snel een bak koffie voor Reyer. Na 10 minuten is Jolien er ook en niet veel later is ook Sanne gearriveerd. 
‘Tijd om te gaan!’ zet Mike en ze lopen naar de auto. 
‘Dublin, here we come!’ zegt Reyer als Mike de auto start. Hij zit naast Mike en onderweg hebben ze het over alle dingen die ze in Dublin willen gaan doen. Na een klein uurtje arriveren ze op P3 van Schiphol en parkeert Mike de auto. Reyer zit in het rond te filmen en Mike pakt zijn tas uit de kofferbak. Daarna wil hij hem dicht doen.
‘M’n tas zit er nog in!' zegt Reyer vlak voordat Mike hem dicht gedaan heeft. 
‘Prutser!’ zegt Mike lachend. Reyer pakt snel zijn tas en daarna lopen ze richting de bussen die naar de vertrekhal rijden. 
‘Daar staat een aardige rij!’ zegt Jolien als ze er bijna zijn. 
‘Inderdaad! Maar volgens mij komen de bussen om de 5 minuten!’ zegt Sanne die hier wel eens eerder geparkeerd heeft gestaan. 
‘Dat scheelt!’ zegt Reyer. Het duurt dan ook niet lang voordat er weer 2 nieuwe bussen aankomen en ze stappen in. Het is wel enorm druk en daardoor zijn Mike en Reyer Jolien en Sanne uit het oog verloren. Ze zijn achterin ingestapt. Jolien en Sanne zijn in het midden ingestapt en ze hopen elkaar straks wel weer te zien. 
‘Jij hebt nog mooi een zitplaats weten te bemachtigen!’ zegt Mike die moet staan als hij Reyer achterin ziet zitten op de laatste stoelen. Mike maakt een foto van Reyer en kopieert zijn hoofd en zet deze op de persoon naast hem. Daarna stuurt hij hem in de groepsapp en zegt dat ze in de 2e bus zitten. Jolien en Sanne moeten lachen om de foto en reageren niet op het bericht van de 2e bus.
‘Wat is dit nou weer?’ zegt Reyer lachend als hij de foto ziet. 
‘Dat is kunst!’ zegt Mike lachend terug. Niet veel later komen ze aan bij de vertrekhal en stappen ze uit. In de hal staat een enorme kerstboom en ook buiten zien ze verderop een grote kerstboom staan. Verder zien ze veel kerstverlichting en het zorgt voor een gezellige sfeer. 

Nadat ze door de douane en alle checks heen zijn is het 9 uur en hebben ze nog een uurtje voordat het vliegtuig gaat vertrekken. 
‘Ik heb nog helemaal niet ontbeten.’ zegt Reyer die de Mac ziet. 
‘Jij hebt natuurlijk zin in een burger!’ zegt Mike. 
‘Altijd!’ Ze besluiten om snel even wat te halen bij de Mac. Jolien en Sanne hebben daar geen trek in en gaan in de rij staan bij de Starbucks om voor iedereen wat drinken te halen. Na lang wachten hebben Reyer en Mike hun burger en zitten ze aan een tafeltje. 
‘Onze koffie wordt geregeld Mike!’ zegt Reyer als hij uitkijkt op de Starbucks waar Jolien en Sanne in de rij staan. 
‘Lekker hoor!’ zegt Mike. Als ze hun burger op hebben lopen ze naar beneden en zien ze dat de meiden net de bestelling binnen hebben. 
‘Een chai latte voor Maaik.’ zegt Jolien doelend op de verkeerd gespelde naam op de beker van Mike. 
‘Ze zullen het ook eens goed schrijven!’ zegt Mike lachend. Als de rest ook hun drankje heeft lopen ze richting de gate. 
‘Snel nog even pissen!’ zegt Reyer en hij geeft zijn koffie even aan Mike. 
‘Dat was inderdaad snel!’ zegt Mike als hij Reyer al snel weer terug ziet. 
‘Zeker!’ Een paar minuten later komen ze aan bij de gate en laten ze hun boarding pass en paspoort zien aan de medewerker. 
‘Die print gebruik ik niet meer hoor!’ zegt Mike lachend. Net bij de vorige check werkte het voor geen meter aangezien de inkt van de printer van Reyer bijna op was. Gelukkig hebben ze nog de boarding pass op hun telefoon en dat werkt prima. Daarna lopen ze naar buiten en zien ze het vliegtuig van Ryanair staan. Ze lopen de trap op en gaan ieder naar hun zitplaats. Mike zit vooraan en heeft het geluk dat hij daardoor meer beenruimte heeft. Hij stuurt een foto in de groepsapp en geeft aan dat Reyer de stoelen prima geregeld heeft. Sanne heeft ook niks te klagen, omdat ze in het midden zit bij de nooduitgang en dus ook meer beenruimte heeft. Jolien en Reyer zitten wel ergens tussenin. Als de bemanning alle checks gedaan heeft vertrekt het vliegtuig. 
[-] De volgende 1 gebruiker zegt bedankt oliebolcracker voor dit bericht:
  • Robin
Voeg bedankje toe Antwoord
  
 •  Vorige
 • 1
 • ...
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12(current)


Lijst met mogelijk verwante topics
Topic Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
Big Grin het grote ''3 woorden verhaal'' Palm Tree 2,157 111,888 05-11-2019 / 20:24
Laatste bericht: Fausto
Thumbs Up Mooie vrouwen topic afcajax 229 16,831 19-10-2019 / 21:48
Laatste bericht: Fausto
  Het nachtbrakers topic 2020!! Open op 27, 28, 29 en 30 December Mjd 0 527 14-08-2019 / 18:38
Laatste bericht: Mjd
  Het grote kerst en oudjaar sfeer topic 2020/2021! Mjd 66 4,157 28-12-2018 / 04:21
Laatste bericht: Pyrokegel
  Het oliebollen topic! Mjd 26 3,811 15-12-2018 / 02:16
Laatste bericht: Pyrokegel
Exclamation Het voetbal topic! Mjd 16 1,610 13-12-2018 / 16:37
Laatste bericht: Pyrokegel
  Het grote show jouw auto/motor topic Rufes 21 4,006 18-12-2016 / 20:13
Laatste bericht: Rufes
  Mooie mannen topic Snakebite 13 2,410 13-12-2016 / 13:50
Laatste bericht: Snakebite

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen:
2 gast(en)

Het grote vuurwerkverhalen topic!51