AFTELLEN NAAR 31 DECEMBER 2020, 18:00u!

 • 1(current)
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • ...
 • 15
 • Volgende 
Waardering:
 • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Krijgen we dit jaar een winter, of niet?
#1
Thumbs Up 
De titel zegt het al, wat denken we ervan, word het koud of kunnen we het zelfde als afgelopen jaar verwachten.

Geef je mening en/of je kundige blik op het weer!
Voor al je vuurwerkinfo!

https://www.avpvuurwerk.nl 


Het loopt altijd af met een sisser... Whistling 
[-] De volgende 1 gebruiker zegt bedankt Mjd voor dit bericht:
  • Chey
Voeg bedankje toe Antwoord

#2
(21-11-2016 / 18:33)Mjd schreef: De titel zegt het al, wat denken we ervan, word het koud of kunnen we het zelfde als afgelopen jaar verwachten.

Geef je mening en/of je kundige blik op het weer!

Als weeramateur moet ik hier even op reageren.

Ik denk namelijk van wel. Na 3 zachte winters op rij, kan ik me niet voorstellen dat er een 4e op rij komt.
Er lag nooit zoveel sneeuw op het noordelijk halfrond als dit jaar sinds begin satelietmetingen. In Siberië is het al weken veel te koud.
Doordat er record weinig ijs ligt op de noordpool is het daar wel 20 graden te warm voor de tijd van het jaar. Hierdoor is er minder verschil in temperatuur tussen de Noordpool en Evenaar wat er voor zorgt dat de westcirculatie die wind, regen en zachte lucht naar ons land brengt het heel moeilijk heeft.
Dit geeft hogedrukgebieden de kans om boven Scandinavie of boven Ijsland te gaan liggen waardoor de wind naar Noordoosten kan draaien.
Alleen bij oostenwinden kan het hier goed koud worden. De weerkaarten nu tot 10 dagen vooruit laat een een hogedrukgebied al ontstaan daar, dus wie weet begint het al binnenkort.

Al met al moeten de puzzelstukjes goed gaan vallen en het is dus al een paar jaar geleden dat de kans op winterweer zo groot was.
En of het nu 1 week of 1 maand of langer winters weer wordt, is echt nog onvoorspelbaar.
[-] De volgende 1 gebruiker zegt bedankt Vuurwerkkoning voor dit bericht:
  • Robin
Voeg bedankje toe Antwoord
#3
Bedankt voor je voorspelling, hou ons op de hoogte Thumbsup
Voor al je vuurwerkinfo!

https://www.avpvuurwerk.nl 


Het loopt altijd af met een sisser... Whistling 
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
#4
Laat maar komen die zooi!
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
#5
Hoe meer hoe beter!
No pyro, No party!
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
#6
afwachten of het winters wordt we laten ons toch verassen Smile
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
#7
Extreem veel regen Zuid-Europa
door Margot Ribberink de 22. November, 2016Maanden lang is het kurkdroog geweest in Zuid-Europa. Vooral in Spanje en Portugal staan sinds de droge zomer veel stuwmeren leeg. Gisteren kwam er een eind de lange droge periode. In het oosten van Spanje en in het zuiden van Frankrijk viel op sommige plaatsen flink wat regen. Ook de komende dagen valt lokaal regen. Op sommige plaatsen worden neerslaghoeveelheden van meer dan 100 tot zelfs 200 mm verwacht. Mogelijk dat de vele regen, met name in bergachtige gebieden en in steden grote gevolgen zullen hebben.  

Nederland lange tijd droog 

Terwijl in het zuiden van Europa de komende dagen de kraan open gaat, lijkt Nederland aan het begin van een lange droge periode te staan. Tussen een hogedrukgebied boven de Britse eilanden en een lagedrukgebied boven het Iberische schiereiland wordt bij ons met een oostelijke wind droge lucht aangevoerd. De neerslagkansen zijn laag. Wel is vrij veel bewolking aanwezig. De bewolking ontstaat de komende dagen boven Duitsland en wordt met de oostelijke stroming naar land aangevoerd. Gevangen onder een inversie kan het deze laaghangende grijze bewolking dagenlang boven ons land blijven hangen. 

Extreem veel regen in Spanje, Frankrijk en Italië 

Boven Spanje en Portugal ontwikkelt zich een lagedrukgebied gevuld met koude lucht. Rondom het lagedrukgebied wordt met een zuidelijke stroming lucht over de Atlantische Oceaan en de Middellandse zee aangevoerd. Boven het relatief warme zeewater pikt de lucht veel warmte en vocht op en worden vandaag en morgen intensieve neerslaggebieden verwacht, die met name de westkust van Marokko , de oostkust van Spanje en de zuidkust van Frankrijk binnendrijven. De vochtige en warme lucht botst tegen bergen, wordt gedwongen te stijgen en laat zo extreem veel neerslag los. Lokaal kan er in 24 uur tijd meer dan 50 mm regen vallen. De komende dagen valt er meer dan 100 mm in de bergen ten oosten van het Spaanse Tortosa. Bijna 200 mmm valt er ten noorden van Montpellier in de Cevennen. Extreme neerslaghoeveelheden, 200 mm (20 emmers per vierkante meter) worden donderdag en vrijdag ook verwacht in het noordoosten van Italië, ten oosten van Turijn. In het weekeinde krijgen de kusten van Kroatië, Albanië en Griekenland veel neerslag te verwerken. Neerslaghoeveelheden van meer dan 100 tot 200 mm kunnen overstromingen veroorzaken, met name in berggebieden. Daar kunnen modderstromen ontstaan. Maar ook in steden waar alle wegen uit beton en asfalt bestaan en er geen ruimte is om deze hoeveelheden water af te voeren, kan grote overlast ontstaan. 

Sneeuw voor zuidkant Alpen 

De zuidelijke stroming boven Europa veroorzaakt een golf van warme lucht. Ook in de Alpen is het zacht. De vorstgrens ligt ruimschoots boven de 2000 meter. Neerslag brengende storingen bereiken ook de Apen. Vanaf woensdag gaat het aan de zuidkant van de Italiaanse en Zwitserse Alpen sneeuwen. In eerste instantie ligt de sneeuwvalgrens hoog, rond 2500 meter. In de tweede helft van deze week daalt de grens en kan er boven de 1500 meter een eerste laagje sneeuw van het seizoen worden opgebouwd. De noordkant van de Alpen en skigebieden in Duitsland waren tot een week geleden al voorzien van een eerste sneeuwlaag. Met de sterke zuidelijke stroming is de sneeuw daar grotendeels weggesmolten en komt er in Duitsland en aan de noordkant van de Alpen de komende week niets bij. De zuidelijke stroming laat neerslag los aan de zuidflank van het Alpenmassief. De noordzijde van de Alpen en Duitsland krijgt met uitgeföhnde droge lucht te maken. 

Winter in Scandinavië, volgende week ook in Oost-Europa 

Aan de noordflank van het Britse hogedrukgebied wordt met een westelijke stroming lucht vochtige en koude lucht richting Scandinavië gevoerd. In de bergebieden in Noorwegen, Zweden en Finland gaat de koude dagen weer sneeuw vallen. In de loop van het weekeinde zakt een bel koude lucht in de hogere luchtlagen via Finland richting de Baltische Staten. Daar gaat het vanaf zondag op uitgebreide schaal sneeuwen. Begin volgende week zakt die bel koude lucht verder richting Polen en de Balkan en valt daar de winter in. 

Volgende week ook in Nederland kouder 

Na het weekeinde krijgt ook ons land met koudere lucht te maken en gaat het kwik zowel ’s nachts als overdag naar beneden. De kans op vorst neemt vanaf dinsdag tijdelijk toe. Overdag wordt het dan niet warmer dan een graad of 5. De aangevoerde lucht wordt wel droger waardoor de kans op zon weer toeneemt. 

Bron: MeteoGroup
Voor al je vuurwerkinfo!

https://www.avpvuurwerk.nl 


Het loopt altijd af met een sisser... Whistling 
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
#8
Waar is David onze weer expert?
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
#9
(23-11-2016 / 16:36)YouriAVP schreef: Waar is David onze weer expert?

Idd. Haal hem hier heen!
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
#10
David heb ik inmiddels contact meegehad, aangezien hij het te druk heeft met andere zaken, heeft hij helaas geen tijd. Wel heb ik met hem afgesproken dat ik updates van het weer hier en in het weertopic voor 31 december ga neerzetten van hem.
Maar we hebben ook vuurwerkkoning die het eea weet van het weer.
Voor al je vuurwerkinfo!

https://www.avpvuurwerk.nl 


Het loopt altijd af met een sisser... Whistling 
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
#11
Via Jan Visser alvast een klein blik vooruit, een klein beetje winterweer op komst:

Van vrijdag tot en met zondag is het rustig en bewolkt weer. Bovendien geringe neerslagkansen al sluit ik voor zondag wat lichte regen niet uit. De temperatuur zakt naar 6 graden overdag en rond het vriespunt in de nacht. Zondag loopt het kwik door aanvoer van lucht over zee (noordenwind) wat op. Na het weekeinde komt het hogedrukgebied via Denemarken dichterbij. De wind gaat dan uit het oosten waaien en voert tijdelijk koude lucht aan. In de nacht en ochtend gaat het op veel plaatsen licht vriezen. De lucht is bovendien droger en dat betekent wat meer zonneschijn. Op de laatste dag van november dringt de zachte lucht weer naar ons land op.
Gigantisch veel vuurwerkfilms op mijn kanaal: https://www.youtube.com/user/Originallover/videos   Thumbsup
[-] De volgende 2 gebruikers zeggen bedankt Vuurwerkkoning voor dit bericht:
  • Mjd, Robin
Voeg bedankje toe Antwoord
#12
Een beetje koud mag het van mij wel zijn! Geen wind maar wel koud.
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
#13
Kou geen problemen mee. Sneeuw mag echt weg blijven. Vieze bagger rommel.
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
#14
Ik hoorde dat het de komende weken wel kouder zou worden en ik hoop op een strenge winter, maar met de klimaatverandering moet ik bekennen dat ik het niet al te gunstig zie Sad
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
#15
Gewoon droog en geen wind en mist en ik ben tevreden
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
  
 • 1(current)
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • ...
 • 15
 • Volgende 


Lijst met mogelijk verwante topics
Topic Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
Big Grin HERFST WINTER 2018 Davidh 4 748 06-11-2018 / 11:52
Laatste bericht: brl-scv

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen:
2 gast(en)

Krijgen we dit jaar een winter, of niet?51