AFTELLEN NAAR 31 DECEMBER 2020, 18:00u!

Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gemeenteraad Apeldoorn houdt vast aan afsteekverbod
#1
De Apeldoornse gemeenteraad zet het plan door om volgend jaar een afsteekverbod voor vuurwerk in te voeren. Ook komen er al dit jaar enkele vuurwerkvrije zones.  


Die knopen hakte de raad ruim na middernacht door. Een ruime raadsmeerderheid had via een motie opgeroepen om een streep te zetten door het afsteken door particulieren, vooruitlopend op een besluit van de minister dat zo'n verbod voor gemeenten mogelijk maakt. 


PETITIE

Liefhebbers van vuurwerk overhandigden burgemeester Petra van Wingerden gisteravond voor de raadsvergadering een petitie met het verzoek vuurwerk wél te mogen blijven afsteken. Daar stonden toen ruim 1900 handtekeningen onder. Rond middernacht waren dat er al ruim 2200 en de teller bleef oplopen.  ,,Als we rekening met elkaar houden, dan moet het kunnen om vuurwerk te blijven afsteken in Apeldoorn,’’ lichtte initiatiefnemer Rick Memelink toe. 
Zoveel voor-stemmen zijn een veeg teken, betoogde de VVD, net als dat een Stentor-poll in korte tijd door meer dan 6000 mensen werd ingevuld waarbij 71 procent zich tegen een vuurwerkverbod uitsprak. Dat deed de raadsmeerderheid echter niet van standpunt veranderen.   
Wethouder Wim Willems vroeg de raad om meer tijd, ‘voor de zorgvuldigheid’. De indieners van de motie wilden hun motie echter niet aanhouden.

ZORGWEKKEND SIGNAAL

Een andere petitie, om dit jaar het stiltegebied in Wiesel aan te wijzen als vuurwerkvrije zone, werd anoniem ingediend. De burgemeester zei dat een zorgwekkend signaal te vinden. De initiatiefnemers hebben daar onder meer voor gekozen vanwege de heftige reacties die de vuurwerkdiscussie losmaakt, veronderstelde ze. ,,En dat is jammer. Er wordt gepolariseerd. Ik hoop dat de gemeenteraad deze discussie in alle vrijheid kan voeren en een democratisch besluit kan nemen.’’
BRON
Voor al je vuurwerkinfo!

https://www.avpvuurwerk.nl 
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord

#2
Voor degene die live mee willen kijken/luisteren dadelijk: https://www.tweedekamer.nl/vergaderingen...naire-zaal

Vandaag donderdag 21-11 vanaf 11.45u:

Plenair debat
VAO Jaarwisseling (AO d.d. 09/10)
Ben gek op de nieuwe producten! Check mijn kanaal: http://www.youtube.com/TheGizmo75
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
#3
Samenvatting:
Tal van Moties ingediend o.a. voor een Algeheel Verbod voor heel NL, verbod op knalvuurwerk en pijlen, omscholing van vuurwerkverkopers naar bezigers, vermindering van plastic in vuurwerk, enz.

Namens het Kabinet zijn de Ministers aan het woord geweest. Belangrijkste reacties:
- Algemeen verbod: tegen
- Stikstof onderzoek: tegen
- Beperken van plastic in vuurwerk: voor, in gesprek met branche
- Verbod op bepaalde artikelen: neutraal, het Kabinet laat dat aan de Kamer (betekent dat de latere stemming doorslaggevend zal zijn)
- Scholingstraject: ontraden, dus tegen, het Kabinet vindt dat aan de branche
- Evaluatie met Gemeenten: ontraden, dus tegen, maar wordt wel meegenomen in de Jaarevaluatie

Dinsdag de stemmingen. Niets over Apeldoorn...
Ben gek op de nieuwe producten! Check mijn kanaal: http://www.youtube.com/TheGizmo75
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord
  


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)

Gemeenteraad Apeldoorn houdt vast aan afsteekverbod00