AFTELLEN NAAR 31 DECEMBER 2020, 18:00u!

Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tiel denkt over straatverbod voor één familie tijdens jaarwisseling
#1
TIEL - Met bijvoorbeeld het opleggen van dwangsommen of het instellen van een vuurwerkvrije zone wil Tiel komende jaarwisseling de vuurwerkoverlast die veroorzaakt wordt door één familie voorkomen. De gemeente wil geen herhaling van afgelopen jaar, toen de mobiele eenheid moest worden ingezet voor de veiligheid van brandweerlieden.,,We onderzoeken de juridische mogelijkheden waarmee we kunnen voorkomen dat hetzelfde dit jaar weer gebeurt”, stelt woordvoerder Nanny Roelen van de gemeente Tiel. Naar welke maatregelen precies wordt gekeken, kan ze niet zeggen. ,,Een straatverbod zou een mogelijkheid kunnen zijn, maar er zijn meer mogelijkheden. We onderzoeken wat het meest passend is.”

Niet opgetreden
Al jaren lang zorgt tijdens de jaarwisseling in Tiel één familie voor problemen. Zorgde die familie eerst jarenlang voor overlast en onrust in de omgeving van hun woonadres elders in Tiel, dit jaar was deze uitgeweken naar een woning aan de Harriet Freezerstraat. Daar werd even na middernacht met opzet niet opgetreden tegen een klein vreugdevuur, maar toen de situatie enige tijd later uit de hand dreigde te lopen, zorgde een bus ME’ers er voor dat de brandweer veilig kon werken.

Wel werd er een keer met zwaar vuurwerk gegooid vanuit de tuin achter het huis, waarna iemand werd aangehouden. Later die nacht werd opnieuw een brand gemeld bij het bewuste adres: het ging om brandende vloeistof in tonnen. Besloten werd niet in te grijpen om een escalatie te voorkomen. 

"Met zo'n vuurwerk­vrije zone raak je natuurlijk ook mensen die het leuk vinden om vuurwerk af te steken en daar verder geen kwaad mee doen"

Beperkt
Het was een negatieve uitschieter op een volgens de gemeente en hulpdiensten verder relatief rustig verlopen jaarwisseling.  De andere negatieve uitschieter was de brand in sporthal De Betuwe: daar werd vermoedelijk met vuurwerk brand gesticht en bleef door snel ingrijpen van de brandweer de schade beperkt tot keuken en kantine. Volgens de brandweer was het een kwestie van minuten of de hele sporthal was in de as gelegd.

Halverwege dit jaar drong buurtpreventieteam Acquoylaan en omgeving in een brief aan de gemeente nog aan op actie van de gemeente Tiel tegen vuurwerk. Bewoners zijn de overlast en de schade zat en willen dat Tiel nadenkt over het instellen van vuurwerkvrije zones.

Wanneer de gemeente is uitgedacht, wil de woordvoerder niet zeggen. ,,Ik weet ook niet of we het gaan communiceren als het gaat om een maatregel tegen één persoon of een paar personen. Dan heb je toch te maken met privacy.”

Mocht er een vuurwerkvrije zone worden ingesteld om de overlast door de bewuste familie  in te dammen, dan wordt dat uiteraard wél naar buiten gebracht. Het lastige is dat de familie dit jaar in een andere straat voor de overlast zorgde dan de eigen woonstraat. ,,En met zo'n vuurwerkvrije zone raak je natuurlijk ook mensen die het leuk vinden om vuurwerk af te steken en daar verder geen kwaad mee doen.”
BRON
Voor al je vuurwerkinfo!

https://www.avpvuurwerk.nl 
[-]
  •
Voeg bedankje toe Antwoord

  


Lijst met mogelijk verwante topics
Topic Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Bewoners Laak willen veiligheidskleding voor oud en nieuw X-Treme 1 119 21-11-2019 / 20:25
Laatste bericht: Noppes
  Slechts twee verkooppunten voor vuurwerk in Oosterhout Robin 0 72 21-11-2019 / 00:44
Laatste bericht: Robin
  Celstraf voor bezit illegaal vuurwerk Robin 0 82 23-10-2019 / 20:48
Laatste bericht: Robin
  Bewoners Laak willen veiligheidskleding voor oud en nieuw: ‘Niet onbeschermd oorlogsg Robin 0 97 21-10-2019 / 13:35
Laatste bericht: Robin

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)

Tiel denkt over straatverbod voor één familie tijdens jaarwisseling00